Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards  (Read 439574 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #760 on: July 22, 2008, 11:13:11 am »
I just uploaded Build 41 which should fix the decimal separator once and for all...
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


patito

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 3
  • Last login:November 27, 2013, 11:18:54 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #761 on: July 23, 2008, 07:23:26 am »
hi sailor,great software,thanks!

theres any chance to get a better 800x600 15khz modeline?

the current one is missing graphics in the upper and lower parts of the monitor,even adjusting the v.size knob.

thanks again

lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #762 on: July 23, 2008, 11:12:46 am »
can you even get a monitor to output 15khz @ 800x600?

lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #763 on: July 23, 2008, 11:16:11 am »
Bugger!, still get the error,

Run-time error '13':
type mismatch

Even with the 0.41 release, but it does change the screen res to about 640x40 this time when i click on the exe file  ???  ???
 

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #764 on: July 23, 2008, 11:29:28 am »
hum... do you have any costum modelines?

soft15khz shouldn't change your screen res at all...


As for 800x600... Well you COULD get full 800x600, but with something like 45Hz which most monitors won't sync anymore.
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #765 on: July 23, 2008, 01:25:35 pm »
No, no custom modeline, this wil be the first time ive used soft15khz program, so i just have the exe file and thats it

lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #766 on: July 23, 2008, 02:25:58 pm »
Ok, started windows XP 64 in safemode and now the program loads, but all options are greyed out, guessing cos im in safemode!?

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #767 on: July 23, 2008, 02:52:38 pm »
Hm... What card and especially what driver are you using? Guess your Error 13 is related to something new :)
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


northerngames

  • Trade Count: (+18)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 2927
  • Last login:April 09, 2016, 04:18:51 pm
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #768 on: July 23, 2008, 11:43:14 pm »
can you even get a monitor to output 15khz @ 800x600?

I play alot of newer pc games at the res on my nanao at 15K and they look fine.

lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #769 on: July 24, 2008, 09:58:10 am »
Hm... What card and especially what driver are you using? Guess your Error 13 is related to something new :)

My card is an Nvidia 7600GT, no sure what drivers i have installed i just installed the ones on the cd that came with the card, which nforce drivers are best to use?

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #770 on: July 24, 2008, 11:39:18 am »
@lettuce:
Should work with any of them.
Please try *some magic test version* and see if it works now.
« Last Edit: July 24, 2008, 01:57:38 pm by SailorSat »
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #771 on: July 24, 2008, 11:58:42 am »
It now loads the Soft15khz config window  :applaud:, but all the options are greyed out and a box pops up telling me my drivers are out of date  :hissy:. Is it just a case of updating the drivers for the 7600GT?

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #772 on: July 24, 2008, 12:07:48 pm »
Hm... Once more with feeling.
(It most likely won't work but hopefully give me some clues :))
« Last Edit: July 24, 2008, 01:57:19 pm by SailorSat »
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #773 on: July 24, 2008, 12:55:38 pm »
Ok, now gives me the message:

*meep*
dummy=

I click on ok and then the same window appears again, then press ok again and it loads the soft15khz window but still tells me my drivers are out of date

I prefered the beta release before, least it didnt call me a dummy twice  ;D
« Last Edit: July 24, 2008, 12:57:41 pm by lettuce »

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #774 on: July 24, 2008, 01:24:16 pm »
Okay... Next one...

*EDIT*
Just noticed I can reproduce the error on my xp64 machine with a 6600GT, I'll investigate...
« Last Edit: July 24, 2008, 01:57:57 pm by SailorSat »
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #775 on: July 24, 2008, 02:00:00 pm »
Okay :D

*another secret build* should do it now.


Actually... I somehow don't get a version reply on the nvidia driver file (nv4_disp.dll) on XP 64, even if I use all APIs correctly (and corrected the path vom SysWOW64 to System32).

As for now, I'll use nvapi.dll which seems to work fine.
« Last Edit: July 24, 2008, 02:36:37 pm by SailorSat »
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #776 on: July 24, 2008, 02:16:16 pm »
 :applaud:

Sorted all working now, thanks for your help, looks like this is version 0.42 then?  :cheers:

Will this work on an LCD screen aswell then?

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #777 on: July 24, 2008, 02:27:26 pm »
Yeah well it doesn't matter if you're using a CRT or an TFT/LCD/Plasma or whatever display :)

*EDIT*
Alpha 42 online :)
« Last Edit: July 24, 2008, 02:36:18 pm by SailorSat »
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #778 on: July 24, 2008, 02:50:50 pm »
Can confirm it also works with Vista 64!. Where can i get hold of the standard 15-31khz txt file?? Noticed in the Quickres list of screen resoultions each resolution is listed 3 times in a row, any ideas. Also my Nvidia 8800GT displays the lower resoultion, 240x240!!!! I take it all these resolutions below 640x480 done go above 60hz??
« Last Edit: July 24, 2008, 03:06:36 pm by lettuce »

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #779 on: July 24, 2008, 03:12:41 pm »
Huh? Wow... Need to get some GeForce8 cards for testing!

I've seen this "resolutions doubled/trippled"-bug several times now, but I can't find the bug in quickres :/

As for the "lower" resolutions, they all are 60Hz (240/480 lines) or 50Hz (288/576 lines).


Guess I pasted the base modelines several times now... but hey, show must go on :D

Code: [Select]
'15KHz Progressive
/*modeline '320x200' 6.2 320 336 368 410 200 216 219 254 -hsync -vsync*/
modeline '240x240' 4.83 240 252 276 310 240 243 246 265 -hsync -vsync
modeline '256x240' 5.3 256 272 296 336 240 244 247 261 -hsync -vsync
modeline '256x256' 5.36 256 268 292 330 256 257 260 273 -hsync -vsync
modeline '256x264' 5.35 256 268 292 330 264 265 268 278 -hsync -vsync
modeline '288x240' 5.84 288 296 328 368 240 243 246 265 -hsync -vsync
modeline '296x240' 5.95 296 304 336 376 240 243 246 264 -hsync -vsync
modeline '304x240' 6.2 304 320 352 396 240 243 246 264 -hsync -vsync
modeline '321x240' 6.45 321 336 368 414 240 242 245 264 -hsync -vsync
modeline '320x256' 6.68 321 340 372 416 256 257 260 268 -hsync -vsync
modeline '336x240' 6.83 336 352 384 433 240 243 246 264 -hsync -vsync
modeline '352x256' 7.28 352 368 400 450 256 257 260 271 -hsync -vsync
modeline '352x264' 7.35 352 365 405 452 264 265 268 284 -hsync -vsync
modeline '352x288' 7.4 352 368 408 464 288 289 292 312 -hsync -vsync
modeline '368x240' 7.47 368 384 424 478 240 243 246 264 -hsync -vsync
modeline '384x288' 7.85 384 400 440 496 288 289 292 309 -hsync -vsync
modeline '392x240' 8 392 408 448 504 240 243 246 265 -hsync -vsync
modeline '401x256' 8.08 401 416 456 519 256 268 271 297 -hsync -vsync
modeline '448x240' 9.16 448 464 512 576 240 243 246 265 -hsync -vsync
modeline '512x240' 10.68 512 544 600 672 240 243 246 265 -hsync -vsync
modeline '512x288' 10.68 512 544 600 672 288 289 292 312 -hsync -vsync
modeline '632x264' 13 632 664 728 824 264 265 268 278 -hsync -vsync
modeline '640x240' 13.22 640 672 736 832 240 243 246 265 -hsync -vsync
modeline '640x288' 13.1 640 672 736 832 288 289 292 309 -hsync -vsync
 


'15KHz Interlace
modeline '512x448' 10,6 512 542 598 672 448 469 472 527 interlace -hsync -vsync
modeline '512x512' 10,6 512 538 594 668 512 513 516 545 interlace -hsync -vsync
modeline '640x480' 13,09 640 672 736 836 480 481 483 526 interlace -hsync -vsync
modeline '720x480' 14,6 720 752 824 928 480 486 489 525 interlace -hsync -vsync
modeline '800x600' 16,48 800 840 920 1040 600 602 605 627 interlace -hsync -vsync
modeline '1024x600' 20,9 1024 1072 1176 1328 600 607 610 627 interlace -hsync -vsync


 
'25KHz Progressive
modeline '448x384' 12,95 448 456 504 520 384 387 390 415 -hsync -vsync
modeline '512x384' 14,75 512 520 568 600 384 388 391 410 -hsync -vsync



'31KHz Progressive
modeline '512x448' 21,21 512 542 598 672 448 469 472 527 -hsync -vsync
modeline '512x512' 21,21 512 538 594 668 512 513 516 545 -hsync -vsync
modeline '640x480' 26,18 640 672 736 836 480 481 483 526 -hsync -vsync
modeline '720x480' 29,25 720 752 824 928 480 486 489 525 -hsync -vsync
modeline '800x600' 32,96 800 840 920 1040 600 602 605 627 -hsync -vsync
modeline '1024x768' 41,8 1024 1072 1176 1328 600 607 610 627 -hsync -vsync
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #780 on: July 24, 2008, 03:38:38 pm »
So i just save that as a txt file then?, what do i need to name it? Quickres gave me all those resoultions without having a txt file within the soft15khz directory is this ususal, if so whats the point of having a txt file, just for your own custom resolutions? Sorry am new to actually using soft15khz, have used the ArcadeVGa card before.So none of these resolutions 15,25 & 31khz output more that 60hz singnal then, just dont want to fry my monitor for the second time  :banghead:

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #781 on: July 24, 2008, 03:59:10 pm »
The base modelines are already included within soft15khz, so you need nothing besides the base programm itself.
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #782 on: July 24, 2008, 04:03:20 pm »
So are all base modeline all 60hz or are do they range, as not all arcade resoultions were 60hz?

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #783 on: July 24, 2008, 04:05:17 pm »
None of them is exactly 60.0Hz, most are slightly lower (59.8 for example).
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


northerngames

  • Trade Count: (+18)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 2927
  • Last login:April 09, 2016, 04:18:51 pm
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #784 on: July 24, 2008, 04:52:50 pm »
I dont use any custom user modes and the only time I used quik res was to get the desktop set at 640X480 on the initial set-up other then that everything worked fine stock for me.

lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #785 on: July 24, 2008, 05:32:55 pm »
I dont use any custom user modes and the only time I used quik res was to get the desktop set at 640X480 on the initial set-up other then that everything worked fine stock for me.

So then you just used a prgram like, Gavin Benson's AVRES Utility to automatically give mame roms their correct resolution?

northerngames

  • Trade Count: (+18)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 2927
  • Last login:April 09, 2016, 04:18:51 pm
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #786 on: July 24, 2008, 09:52:42 pm »
exactly use the one from the ultimarc site and the stock soft15K and it will run like the arcadevga would pretty much.

some cards dont go to low without giving them a file to add what is needed to run them type res's right but sailorsat already had the cure for it and had a the fix for them type if needed.

I tried custom modes and got nowhere so I stuck with all stock stuff and everything runs great with the tool from ultimarc even newer pc games work and look good on my nanao even at 800X600

1024X768 is streteched top to bottom and on some newer pc games it crash's if the video need's to run at 1024X768 so 800X600 is my limit but works on most new pc games fine.

call of duty 2 with a trackball was fun becuase I got the lean into it lol
« Last Edit: July 24, 2008, 09:57:52 pm by northerngames »

Jox43w

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • Last login:May 22, 2009, 05:55:28 am
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #787 on: July 27, 2008, 02:54:49 pm »
ok so this works with alot of the nvida cards but will this work with the ati hd3850?


SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #788 on: July 27, 2008, 02:55:58 pm »
Try it, then you'll know.
I can't afford to purchase new cards every month, especially the highend ones.
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


Jox43w

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • Last login:May 22, 2009, 05:55:28 am
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #789 on: July 27, 2008, 03:00:50 pm »
Try it, then you'll know.
I can't afford to purchase new cards every month, especially the highend ones.

I appriciate that, i was just wondering maby sombody else had tryed it, dosent make much sence in me buying the card for my cab to find out if it works, the hd3850 is 30 cheaper than the 8800gt now and is nearly as quick, would do gr8 in my cab but i guess if i cant find out if it works ill just pick up an 8800gt.

lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #790 on: July 27, 2008, 06:59:52 pm »
Dont take my word as gospel on the 8800GT working 100% i only tried the 240x240 mode, which appear to work fine, though i dont know a way of finding out it it was actually 240x240, as my monitor was telling me it was 640x480, but i know 100% it was not 640x480!

Ummon

  • Trade Count: (+13)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 5244
  • Last login:June 09, 2010, 06:37:18 pm
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #791 on: July 27, 2008, 09:45:05 pm »
Dont take my word as gospel on the 8800GT working 100% i only tried the 240x240 mode, which appear to work fine, though i dont know a way of finding out it it was actually 240x240, as my monitor was telling me it was 640x480, but i know 100% it was not 640x480!

This doesn't make any sense to me. Perhaps it was running at high refresh? What monitor was this?
Yo. Chocolate.


"Theoretical physics has been the most successful and cost-effective in all of science."

Stephen Hawking


People often confuse expressed observations with complaint, ridicule, or - even worse - self-pity.

lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #792 on: July 28, 2008, 11:55:44 am »
Dell 2405FPW 24" Monitor, just used quickres to display the 240x240 mode and it change the resolution, theres no way for me to 100% confrim it was indeed a 240x240 resolution however, but was definitely lower than 640x480 as i could not see any of my desktop and the window that pops up and asks if you would like to keep this screen resolution took the whole screen up!

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #793 on: July 28, 2008, 11:56:27 am »
Err... yeah. Nevermind :)
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #794 on: July 28, 2008, 02:28:30 pm »
Right have just tried all the resolutions from 240x240 and upwards on my BFG 8800GT OC 512MB card and i get a display on all resolutions under Windows Vista 64. On the downside the 7600GT running on my mame PC under windows XP 64, i bought especially for soft15khz, doesnt display a 240x240 picture, just says 'can not display this mode' on my Dell 2405FPW 24" Monitor.

Sailorsat, do you think because my 8800GT is DVI and my 7600GT is VGA would make any difference at all, as thats the way they are connected up to my Dell, one uses the DVI and the other VGA on the back of the dell? Dont really want to buy a 8800GT and have to use a VGA cable (as my monitor doesnt have a DVI connection) to find out it was the cable that was stopping me from displaying the lower resolutions, maybe because its a digital (DVI) rather than analog (VGA) would change anything?
« Last Edit: July 28, 2008, 02:31:54 pm by lettuce »

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #795 on: July 28, 2008, 02:53:34 pm »
Well...
Just to get it right.
You're trying to display 15kHz on a 24" Widescreen TFT?

Sorry to say but that simply doesn't work, as only Arcade Monitors and TVs (CRT / LCD / PLASMA doesn't matter) can sync 15kHz.

Your 7600GT works perfectly, as it outputs 15kHz as it should, your 8800GT outputs 31kHz (or more).


However, if you really want to display 15kHz modes on that TFT with your 7600GT, I can provide some doublescanned modelines that will work fine.
« Last Edit: July 28, 2008, 02:56:03 pm by SailorSat »
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #796 on: July 28, 2008, 02:59:33 pm »
The Dell is just my PC monitor, just using it to test, i have a Pentranic Arcade Monitor which my MAME PC isnt connected to yet. Well i only installed the 15khz screen resolutions. Is that why then i cannot et a display on my Dell when using the 7600GT?

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #797 on: July 28, 2008, 03:02:46 pm »
Jup, just install 15kHz on the 7600GT, reboot, and plug your VGA cable to your arcade screen.
If your arcade screen is multisync you can also install 25kHz and/or 31kHz modes.
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1876
  • Last login:August 10, 2019, 09:16:10 am
  • Make It So!
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #798 on: July 28, 2008, 03:15:08 pm »
Didnt think you could get 240x240 to display at 31khz just 15kkhz? Ok will do, one thing i noticed was, i had to rebot my PC in VGA safemode, and then uninstalled soft15khz, then i could get a display again. But when i installed soft15khz again, it must have remember the resolution is was set to before, as i could get a display agian. How can i completely uninstall it so it doesnt remember the resolution is was set to before?
« Last Edit: July 28, 2008, 03:28:51 pm by lettuce »

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1165
  • Last login:August 13, 2019, 04:50:31 pm
    • For Amusement Only e.V.
Re: Soft-15KHz - slim new tool for 15KHz on normal vga cards
« Reply #799 on: July 28, 2008, 03:23:05 pm »
Just remove the whole driver, then just install it new.
I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.