Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458  (Read 1046 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jackiabu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 319
  • Last login:October 04, 2019, 09:16:02 am
    • http://jackiabu.blogspot.com/
Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458
« on: November 13, 2018, 10:15:40 am »
HI

i try to setup my  ferrari thrustmaster 458 on Supermodel-UI Sega model 3. so far no success.

left and right on the wheel respon good but no gas or breaks , i try allmost evrey thing on the setting menu under RACE.

by the way, the wheel playing good all other racing mame games on my cab.  :hissy:


baritonomarchetto

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 529
  • Last login:Today at 12:40:31 am
Re: Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458
« Reply #1 on: November 13, 2018, 11:19:18 am »
Supermodel UI is no longer supported so I would suggest you to run and setup M3 games with a cmd file

jackiabu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 319
  • Last login:October 04, 2019, 09:16:02 am
    • http://jackiabu.blogspot.com/
Re: Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458
« Reply #2 on: November 13, 2018, 11:27:28 am »
Supermodel UI is no longer supported so I would suggest you to run and setup M3 games with a cmd file


thanks for this info....but  its make no sense that  all button on the wheel  respon good and can mapping. only gas i need to mapping. it's something that i missing :dizzy:

baritonomarchetto

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 529
  • Last login:Today at 12:40:31 am
Re: Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458
« Reply #3 on: November 14, 2018, 12:45:34 am »
When debugging hardware/software you shold proceed in an additive way more than subtractive. This means that you need to start from the slimmest hardware and software. In this case hardware is you wheel (ok) software is UI+emulator. Remove the UI.

MrThunderwing

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 692
  • Last login:October 12, 2019, 05:21:25 pm
  • As I pass, do I give you the ass or the crotch?
Re: Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458
« Reply #4 on: November 14, 2018, 03:41:17 pm »
I've had issues before where a new build of Supermodel wouldn't respond to my gas and brake inputs when I was trying to configure them with my pedals, even when I specifically used the command for dinput devices (supermodel -config-inputs -input-system=dinput) when I was configuring all my settings. I can't remember how I fixed it now, I think I either just copied and pasted a config file across from an older Supermodel with all my wheel settings in.

jackiabu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 319
  • Last login:October 04, 2019, 09:16:02 am
    • http://jackiabu.blogspot.com/
Re: Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458
« Reply #5 on: November 16, 2018, 06:11:42 am »
I've had issues before where a new build of Supermodel wouldn't respond to my gas and brake inputs when I was trying to configure them with my pedals, even when I specifically used the command for dinput devices (supermodel -config-inputs -input-system=dinput) when I was configuring all my settings. I can't remember how I fixed it now, I think I either just copied and pasted a config file across from an older Supermodel with all my wheel settings in.

I really appreciate if you remember ::) no luck on CMD allso...

MrThunderwing

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 692
  • Last login:October 12, 2019, 05:21:25 pm
  • As I pass, do I give you the ass or the crotch?
Re: Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458
« Reply #6 on: November 16, 2018, 07:39:09 pm »
Try seeing if you can get Supermodel to recognise the gas and brake axes in the first place. I explained how to do this to someone else on the Supermodel forum some time ago, you can read it here: https://www.supermodel3.com/Forum/viewtopic.php?f=3&t=49&start=530#p11331

jackiabu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 319
  • Last login:October 04, 2019, 09:16:02 am
    • http://jackiabu.blogspot.com/
Re: Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458
« Reply #7 on: November 17, 2018, 05:13:49 am »
Try seeing if you can get Supermodel to recognise the gas and brake axes in the first place. I explained how to do this to someone else on the Supermodel forum some time ago, you can read it here: https://www.supermodel3.com/Forum/viewtopic.php?f=3&t=49&start=530#p11331

OK thanks . but what this parameter means -config-inputs ?  i get only config folder in cmd, and there is ini file. how do i get to the configure inuputs in the cmd?


68hc11

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 26
  • Last login:April 13, 2019, 12:18:47 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458
« Reply #8 on: November 29, 2018, 07:01:33 pm »
I am struggling with a similar issue trying to interface the Immersion FFB board to Supermodel.  The M2 emulator works fine on both gas & brake pedal, so I know it may be done but the manual -config-inputs calibration method doesn't seem to help and every combination of input I've tried so far doesn't work, I've tried builds 502 and the current with the same results.

What is the difference between the M2 emulator input routine and the Supermodel? I wonder.

I need to check some more but I swear that the M2 emulator switches gas/brake after set up.

Any insight appreciated.

68hc11

jackiabu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 319
  • Last login:October 04, 2019, 09:16:02 am
    • http://jackiabu.blogspot.com/
Re: Supermodel-UI setup wheel ferrari thrustmaster 458
« Reply #9 on: December 02, 2018, 02:17:41 pm »
I am struggling with a similar issue trying to interface the Immersion FFB board to Supermodel.  The M2 emulator works fine on both gas & brake pedal, so I know it may be done but the manual -config-inputs calibration method doesn't seem to help and every combination of input I've tried so far doesn't work, I've tried builds 502 and the current with the same results.

What is the difference between the M2 emulator input routine and the Supermodel? I wonder.

I need to check some more but I swear that the M2 emulator switches gas/brake after set up.

Any insight appreciated.

68hc11

update me please, so far it's seem that no one has solved this problem ;D