Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: ATI Card using VIA Chipset freezes?  (Read 1315 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rurdy4me

  • Guest
  • Trade Count: (0)
ATI Card using VIA Chipset freezes?
« on: May 13, 2002, 08:45:05 am »
Seeing how ATI seems to be the best card to use for running DOS apps like ArcadeOS w/Dos Mame, my computer freezes when using ATI cards with VIA chipsets. Any way around this problem without having to get a new motherboard?
« Last Edit: December 31, 1969, 07:00:00 pm by 1026619200 »

kf0yn

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 3
  • Last login:August 20, 2003, 12:58:46 pm
  • I want to Build My Own Arcade Controls!!
Re: ATI Card using VIA Chipset freezes?
« Reply #1 on: May 13, 2002, 09:42:13 am »
What ATI card, and which VIA chipset?  There are multiple varieties of these things.  I'm personally using a Rage Fury Pro card (Rage 128 chipset) with an ASUS A7V133 motherboard (VIA KT133A chipset).  I'm not running into any trouble with that configuration, although I use Linux, not DOS.
« Last Edit: December 31, 1969, 07:00:00 pm by 1026619200 »

rurdy4me

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Re: ATI Card using VIA Chipset freezes?
« Reply #2 on: May 13, 2002, 11:02:58 am »
Im using an Epox motherboard with VIA chipset kt133-a
« Last Edit: December 31, 1969, 07:00:00 pm by 1026619200 »

rurdy4me

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Re: ATI Card using VIA Chipset freezes?
« Reply #3 on: May 13, 2002, 11:04:20 am »
forgot to mention the ATI card is a Radeon
thanks
« Last Edit: December 31, 1969, 07:00:00 pm by 1026619200 »

lightspeed

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 105
  • Last login:July 26, 2016, 07:48:35 pm
  • I want to Build My Own Arcade Controls!!
Re: ATI Card using VIA Chipset freezes?
« Reply #4 on: May 13, 2002, 11:23:27 am »
http://www.viatech.com

Select your chipset and look for the Drivers section.  Make sure you've dowloaded the latest VIA 4 in 1 drivers.   These may solve your problem.

My Radeon was causing GFCs in Windows XP.  I downloaded both the most recent Radeon drivers for Windows (which you'll also need if you're actually booting Windows and then reverting to the command promt GUI) and the 4-1 drivers.  

I installed them concurrently, and at least one did the trick.
« Last Edit: December 31, 1969, 07:00:00 pm by 1026619200 »