Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Please help me figure this problem out with visual pinball 9.9 (solved)  (Read 4342 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jaharr01

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 799
  • Last login:March 03, 2018, 10:26:45 am
  • Try and fail, but don't fail to try
 I am running VP 9.9 on my pin cabinet build. I have visual pinball working with full screen and b2s tables. the problem is I can only get 1020 by 764 windowed full screen resolution to work and fill the screen. I have a new fast computer that should run VP at a lot higher resolution. Can I manually change the resolution to 1920 x 1080 ? Would I have to change setting for each table or change it for all tables? On the screen res doc where you set up b2s, does this change the screen resolution. I can set resolution to 1920 x 1080 on older versions of visual pinball without a hitch.I posted this a few days ago on vpforums but I haven't got much help.There are some really smart people that use this forum and I was hoping you guys could help.
« Last Edit: November 24, 2014, 09:28:55 pm by jaharr01 »

PL1

  • Global Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 7156
  • Last login:Today at 04:43:53 am
  • Designated spam hunter
Re: Please help me figure this problem out with visual pinball 9.9
« Reply #1 on: August 14, 2014, 11:25:44 pm »
What front end are you using?  (Hyperpin, PinballX, etc.)


Scott

jaharr01

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 799
  • Last login:March 03, 2018, 10:26:45 am
  • Try and fail, but don't fail to try
Re: Please help me figure this problem out with visual pinball 9.9
« Reply #2 on: August 15, 2014, 03:45:26 am »
I'm running pinballx, but it did it before I installed pinballx. The screen shot from below is from my desktop This machine is a windows 7 machine. My cabinet is a windows 8 machine, which makes me think it is a windows  8 issue

kixfan

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 475
  • Last login:May 22, 2018, 06:59:26 pm
Re: Please help me figure this problem out with visual pinball 9.9
« Reply #3 on: August 19, 2014, 09:47:21 pm »
You are launching from the play field monitor, right?

It was my understanding that it only shows the available resolutions from windows.   So, what resolutions show in your windows display settings?




jaharr01

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 799
  • Last login:March 03, 2018, 10:26:45 am
  • Try and fail, but don't fail to try
Re: Please help me figure this problem out with visual pinball 9.9
« Reply #4 on: August 22, 2014, 03:51:09 pm »
ok it's weird it will work if I start pinballx and change the resolution while in pinballx the next time i start vp+pinballx it is fine

jaharr01

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 799
  • Last login:March 03, 2018, 10:26:45 am
  • Try and fail, but don't fail to try
Re: Please help me figure this problem out with visual pinball 9.9
« Reply #5 on: August 29, 2014, 04:12:08 pm »
btw the problem was I updated the nvidia drivers. rolled them back and it is fine

jaharr01

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 799
  • Last login:March 03, 2018, 10:26:45 am
  • Try and fail, but don't fail to try
Re: Please help me figure this problem out with visual pinball 9.9 (solved)
« Reply #6 on: October 24, 2014, 07:43:31 pm »
Problem fixed with earlier drivers