Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: How to configure Nebula's Sega Model 2 in Mala [SOLVED]  (Read 8063 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wade007

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 309
  • A MAME cabinet at home is heaven
    • bit.ly/1cWnoIC
    • Cheapskategamer.com
How to configure Nebula's Sega Model 2 in Mala [SOLVED]
« on: April 27, 2012, 11:00:16 pm »
I'm sure this has been asked before but I can't find it anywhere...

How do I set up Sega Model 2 emulator to run in Mala? Sorry...I'm new to MALA barely got MAME and Daphne set up. Daphne was completed using batch files but I don't know how to set up the M2 emulator.

What is the command line exactly? Any pre or post commands needed? How do I launch games in full screen and then get back to MALA when done. Is there a way to configure the controls for each game upon launch?

I did find this link. Any other help?
http://forum.arcadecontrols.com/index.php?topic=111083.0

Thanks in advance.  :)
« Last Edit: May 03, 2012, 09:23:58 pm by Wade007 »
My Super Arcade cabinet project:
Software blog article: http://bit.ly/1cWnoIC

Hardware blog article: http://bit.ly/1dWxjvP

YouTube video: http://bit.ly/1N818Xm

Super Arcade Cabinet Progress thread (Now Complete):
http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,123292.0.html

Frontend Video Intro: http://bit.ly/1P9HPDN

Wade007

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 309
  • A MAME cabinet at home is heaven
    • bit.ly/1cWnoIC
    • Cheapskategamer.com
Re: How to configure Nebula's Sega Model 2 in Mala
« Reply #1 on: April 27, 2012, 11:36:22 pm »
Here are the answers for those looking:

The command line for Sega Model 2 is:
emulator.exe %rom%

I didn't use any pre/post commands.

Customize Controls:
Once a game is running, go to windowed mode. Select Game>Configure Controls...
There you can remap keyboard controls. It appears you have to do this for each and every game for the CFG file to be created for each.

To close Sega Model 2 emulator with Mala/Quit back to Mala without showing Sega Model 2 shell:

Use hotkeys. Select "Close" on the left column. Name = Close. Now in the "Source" field where the default "ESC" is displayed make it greyed out by clicking it. This is where the change is made. Change that key to whatever you want. IE: Q, F1, etc.

If Sega Model 2 shows the exact names of the Roms in the "All Games" list, there is a fix without having to rename the roms themselves.
I figured it out with help from this thread:
http://forum.arcadecontrols.com/index.php?topic=102476.0

In Mala Options main window, go to Game Lists. Choose Sega Model 2 (or whatever you have it called) from the drop down menu, then "All Games". On the right within the Games tab click "Edit Game List...Launch Mala Layout". There you can change the game names from the rom name on the right (Destination)

Alternatively, if you wanted to set up your own simultaneous 2-button close-emulator function (ie button 2 & 4 at the same time) outside of what if offered by 'hotkeys' within Mala, you could create a AutoHotKey script that might look like this:

SetWorkingDir, C:\Arcade\Sega Model 2\
Run, C:\Arcade\Sega Model 2\emulator_multicpu.exe dayton83
~2 & ~4::
Process, Close, emulator_multicpu.exe
ExitAPP
return

Doing this would require a new execution setup within Mala:
Under "Other Emu Config" place the following:
Basics tab;
Name: Sega Model 2
Executable: explorer.exe
Rom Path: (use your full path to your AHK scripts folder, NOT your ROMS folder)
Rom extensions: ahk

Execution tab;
Pre commands: (empty)
Command Line: "%path%\%rom%.%ext%" (include quotes)
Window State: Hidden (my preference)

Options tab;
Snap/Title: (full path to snaps folder. Snaps have name of AHK files)

Best of luck!!
« Last Edit: June 26, 2012, 01:44:29 am by Wade007 »
My Super Arcade cabinet project:
Software blog article: http://bit.ly/1cWnoIC

Hardware blog article: http://bit.ly/1dWxjvP

YouTube video: http://bit.ly/1N818Xm

Super Arcade Cabinet Progress thread (Now Complete):
http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,123292.0.html

Frontend Video Intro: http://bit.ly/1P9HPDN

mike boss

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 2532
Re: How to configure Nebula's Sega Model 2 in Mala [SOLVED]
« Reply #2 on: April 29, 2018, 07:35:39 am »
I know this is old, but thank you for posting.
I'm currently working on a new set up and having issues with Model 2.
I can get the emulator to open, but it wont open fullscreen, and no ROM will load.
I'll give this a go later. Appreciate it.

I'm really hoping that I can get the light gun games for Model 2 working.

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31