Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Mame question  (Read 619 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

(+_+)

  • Let me splain.
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 652
  • Last login:July 27, 2012, 09:00:32 pm
  • For I am ]{eyser Soze
Mame question
« on: September 23, 2009, 11:39:36 am »
Does anybody know if there is a Mame switch that will allow you to select what monitor you'd like to run a game on if you have a dual monitor setup?

Thanks
This plan is so perfect, it's retarded. -- Peter Family Guy

Beretta

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 733
  • Last login:October 02, 2011, 11:09:35 pm
Re: Mame question
« Reply #1 on: September 23, 2009, 11:53:39 am »
there is but im not sure exactly what it is since i've never used it.

check the mame.ini there are a bunch of video settings in there.

also you can do mame -showusage at the command line to spit out a bunch of configuration options.

this is probably what you want here..
"-numscreens          number of screens to create; usually, you want just one"

but there are more video options as well.

-screen              explicit name of all screens; 'auto' here will try to make a best guess
-aspect              aspect ratio for all screens; 'auto' here will try to make a best guess
-resolution          preferred resolution for all screens; format is <width>x<height>[@<refreshrate>] or 'auto'
-view                preferred view for all screens
-screen0             explicit name of the first screen; 'auto' here will try tomake a best guess
-aspect0             aspect ratio of the first screen; 'auto' here will try to make a best guess
-resolution0         preferred resolution of the first screen; format is <width>x<height>[@<refreshrate>] or 'auto'
-view0               preferred view for the first screen
-screen1             explicit name of the second screen; 'auto' here will try to make a best guess
-aspect1             aspect ratio of the second screen; 'auto' here will try to make a best guess
-resolution1         preferred resolution of the second screen; format is <width>x<height>[@<refreshrate>] or 'auto'
-view1               preferred view for the second screen
-screen2             explicit name of the third screen; 'auto' here will try tomake a best guess
-aspect2             aspect ratio of the third screen; 'auto' here will try to make a best guess
-resolution2         preferred resolution of the third screen; format is <width>x<height>[@<refreshrate>] or 'auto'
-view2               preferred view for the third screen
-screen3             explicit name of the fourth screen; 'auto' here will try to make a best guess
-aspect3             aspect ratio of the fourth screen; 'auto' here will try to make a best guess
-resolution3         preferred resolution of the fourth screen; format is <width>x<height> [@<refreshrate>] or 'auto'
-view3               preferred view for the fourth screen
Anyone got change for a dollar?
PLEASE HELP NEED Fastmame .70 and .9* releases

severdhed

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 2962
  • Last login:May 16, 2019, 10:53:59 am
  • RIP Dinosaur Hippo
Re: Mame question
« Reply #2 on: September 23, 2009, 12:05:28 pm »
i did this a while back, but i forget how.  i dont have multiple monitors on my pc here at work, i'll try to look when i get home if i remember. 
Current Projects:      Zak-Man | TMNT Pedestal | SNES Pi | N64 Odroid
Former Projects:     4 Player Showcase | Donkey Kong | iCade

Burke LaShell

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:October 10, 2015, 06:45:05 pm
Re: Mame question
« Reply #3 on: September 23, 2009, 12:33:31 pm »
I use this...
http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=101&cp_id=10106&cs_id=1010602&p_id=246&seq=1&format=2
...to connect two PC (MAME and Jukebox) to the flatscreen monitor on the wall.

Would that work for you?

Ginsu Victim

  • Yeah, owning a MAME cab only leads to owning real ones. MAME just isn't good enough. It's a gateway drug.
  • Trade Count: (+10)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 10049
  • Last login:Today at 09:20:58 am
  • Comanche, OK -- USA
Re: Mame question
« Reply #4 on: September 23, 2009, 12:34:52 pm »
^You've got the wrong idea.

u_rebelscum

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3633
  • Last login:April 21, 2010, 03:06:26 pm
  • You rebel scum
    • Mame:Analog+
Re: Mame question
« Reply #5 on: September 23, 2009, 12:48:25 pm »
Small note: if you enable -verbose, mame will output the name(s) of the monitor(s) used to the command line.  It'll be like the first or second line.

example of my work monitor:
Parsing mame.ini
Video: Monitor 00010001 = "\\.\DISPLAY1" (primary)
Direct3D: Using Direct3D 9
...

Use this info with the -screen option(s).
Robin
Knowledge is Power

(+_+)

  • Let me splain.
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 652
  • Last login:July 27, 2012, 09:00:32 pm
  • For I am ]{eyser Soze
Re: Mame question
« Reply #6 on: September 23, 2009, 03:26:31 pm »
u_rebelscum,

As in

mame galaga -screen \\.\DISPLAY2

I'm going to need this info for my next cab incarnation to work the way I'd like it to.

My Horizontal/Vertical Arcade/Pin Cab. It's in the mental design phase.

An exact command would be much appreciated.

Thanks
This plan is so perfect, it's retarded. -- Peter Family Guy

garnerb350

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 892
  • Last login:May 09, 2019, 09:36:49 pm
  • Crowded elevators smell different to midgets...
    • Hyperspin
Re: Mame question
« Reply #7 on: September 23, 2009, 03:57:31 pm »
There has to be way...I guess, because they mamed Punchout(2 monitors) and Ninja warriors (that had 3 monitors) and i know there are more...
“If first you don't succeed, then skydiving definitely isn't for you..." ~ Jack Handy