Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: When I Start Wincab I get this  (Read 5468 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

billblumjr

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • Last login:March 29, 2010, 12:07:17 am
When I Start Wincab I get this
« on: October 04, 2006, 11:43:46 pm »
It states this in an error style box "unable to install sound driver" and it stops and won't continue.. I searched here for an answer and can't find anything
I am running WinXp with SP 2 my sound card is SB PCI 512 and I am running DirectX 9.0c... help..

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
  • Last login:December 22, 2014, 10:29:47 pm
    • Chris's MAME Cabinet
Re: When I Start Wincab I get this
« Reply #1 on: October 04, 2006, 11:52:20 pm »
Odd... never seen that in Windows, only in DOS....

You should now have a jbdebug.log file... can you post it?

Thanks!

--Chris

--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

Kevin Mullins

  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 4504
  • Last login:November 11, 2018, 03:00:41 pm
    • Me on Myspace
Re: When I Start Wincab I get this
« Reply #2 on: October 05, 2006, 12:00:39 am »
I saw that same error once in Windows when I had forgotten that it was already running in the background and tried to start it again. (just thought I'd throw that out there)
Not a technician . . . . just a DIY'er.

billblumjr

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • Last login:March 29, 2010, 12:07:17 am
Re: When I Start Wincab I get this
« Reply #3 on: October 05, 2006, 04:19:38 am »
Here is the log file

0:00:00.00-LVL0-DEBUGLOG_INIT: WinCab Jukebox 3.1.1 (Sep 13 2006 build) Critical Log Started
0:00:00.00-LVL0-DEBUGLOG_INIT: Debug log detail level: 0
0:00:00.00-LVL0-DEBUGLOG_INIT: *****************************************************
0:00:00.00-LVL0-DEBUGLOG_INIT: SYSTEM INFORMATION:
0:00:00.00-LVL0-DEBUGLOG_INIT: Library version: Allegro 4.2.0, MSVC
0:00:00.00-LVL0-DEBUGLOG_INIT: CPU Vendor: AuthenticAMD
0:00:00.00-LVL0-DEBUGLOG_INIT: MAX_PATH: 260
0:00:00.00-LVL0-DEBUGLOG_INIT: *****************************************************
0:00:00.00-LVL0-MAIN: *** Error initializing sound driver.
0:00:00.00-LVL0-MAIN: Error message: Failed to init MIDI music driver


Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
  • Last login:December 22, 2014, 10:29:47 pm
    • Chris's MAME Cabinet
Re: When I Start Wincab I get this
« Reply #4 on: October 05, 2006, 08:09:22 am »
Hmm.  MIDI failure, and odds are you don't even need MIDI.

Try adding the following to the end if your jukebox.ini file:

Code: [Select]
[sound]
midi_card=0

Does that help, or does it just change the error message in the log?

Thanks!

--Chris

--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

billblumjr

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • Last login:March 29, 2010, 12:07:17 am
Re: When I Start Wincab I get this
« Reply #5 on: October 05, 2006, 11:10:33 am »
Ok it started up ok that time.. it said I had a fatal error.. no songs in pathline.. so I am gonna redo that and see what happens.. otherwise.. it works

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
  • Last login:December 22, 2014, 10:29:47 pm
    • Chris's MAME Cabinet
Re: When I Start Wincab I get this
« Reply #6 on: October 05, 2006, 11:17:23 am »
Everyone sees that one the first time... I really need to make it prompt for a path rather than error out.
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

billblumjr

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • Last login:March 29, 2010, 12:07:17 am
Re: When I Start Wincab I get this
« Reply #7 on: October 05, 2006, 11:18:12 am »
No prob.. put the path in.. and now it works.. thanks

blicky

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • Last login:August 08, 2011, 06:57:02 pm
Re: When I Start Wincab I get this
« Reply #8 on: June 15, 2008, 05:58:51 am »
Hi just found this old post and I have a similar problem (never really worried too much because Doscab works fine in a full screen dos box anyway). The sound card works in windows and in dos but Wincab throws almost the same error.

0:00:00.00-LVL1-DEBUGLOG_INIT: DWJukebox for Windows Ver. 3.1.5 (Jan 20 2008 build) Started
0:00:00.00-LVL5-DEBUGLOG_INIT: Debug log detail level: 5
0:00:00.00-LVL5-DEBUGLOG_INIT: *****************************************************
0:00:00.00-LVL5-DEBUGLOG_INIT: SYSTEM INFORMATION:
0:00:00.00-LVL5-DEBUGLOG_INIT: OS version: 4.10
0:00:00.00-LVL5-DEBUGLOG_INIT: Library version: Allegro 4.2.0, MSVC
0:00:00.00-LVL5-DEBUGLOG_INIT: CPU Vendor: GenuineIntel
0:00:00.00-LVL5-DEBUGLOG_INIT: MAX_PATH: 260
0:00:00.00-LVL5-DEBUGLOG_INIT: *****************************************************
0:00:00.00-LVL1-MAIN: Using initialization file: jukebox.ini
0:00:00.00-LVL2-MAIN: Initializing sound driver...
0:00:00.00-LVL0-MAIN: *** Error initializing sound driver.
0:00:00.00-LVL0-MAIN: Error message: Failed to init digital sound driver

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
  • Last login:December 22, 2014, 10:29:47 pm
    • Chris's MAME Cabinet
Re: When I Start Wincab I get this
« Reply #9 on: June 22, 2008, 11:36:10 pm »
I wonder if something else is using the driver at the time the jukebox is starting up.  Do you have more than one sound card in your machine?
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com