Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: DosCab JB Issue  (Read 2551 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jackblotto

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • I'm a llama!
DosCab JB Issue
« on: September 07, 2004, 06:53:23 pm »
First off let me say thanks for this GREAT app.  I've been using it for quite a while now on my mame cab and love it.

SO the problem.

I'm putting a new computer in my cabinet.  It's a brand new system with no ISA slots, but ac97 on-board.  After MANY, MANY hours finally got a sound blaster pci card installed and running under Arcade OS and DOS mame. Just downloaded the latest v.3 beta of doscab jukebox.  It finds my songs as before and allows me to select them for playing.  The first song in the cue say it loaded and starting to play, but stays on 0:00 and never actually starts.  Don't see any errors in the log at all.  I can keep selecting songs, but nothing ever plays. Previously when I had sound card initialization issues doscab would tell me so and error out. Not sure if this even sound related, but I'll bet it is.

Any ideas on what to look for??

thanks, dp

RacerX

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 834
  • Longtime member, sometime poster.
Re:DosCab JB Issue
« Reply #1 on: September 07, 2004, 11:51:28 pm »
I had the same issue.  Your DOS sound card drivers are not loading or you don't have the right drivers for DOS for that sound card.

Or at least, that was my problem when mine was doing that same thing.
« Last Edit: September 07, 2004, 11:52:34 pm by RacerX »

jackblotto

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • I'm a llama!
Re:DosCab JB Issue
« Reply #2 on: September 08, 2004, 07:54:56 am »
I believe the sound drivers have loaded since mame and arcos sound is working fine.  I had to kload a special driver though since there aren't any real "standard" dos drivers for most pci cards.  The driver is loading, but may be running in "mono-mode".  Could that be an issue?

What to do stil ...

thanks, dp

RacerX

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 834
  • Longtime member, sometime poster.
Re:DosCab JB Issue
« Reply #3 on: September 08, 2004, 01:49:44 pm »
Hmmmm...

What's model of SoundBlaster card is it?

jackblotto

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • I'm a llama!
Re:DosCab JB Issue
« Reply #4 on: September 08, 2004, 02:58:23 pm »
It's a PCI128 with the CT5803 chip (ensonic 1373 I think).  Idea?

BTW, got a couple of relatives who are aggie alums.  I from San Antonio.

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re:DosCab JB Issue
« Reply #5 on: September 08, 2004, 04:34:23 pm »
Doesn't the PCI128 require a special SB emulation driver loaded for DOS?  Can you post your autoexec.bat and config.sys?

--Chris
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

jackblotto

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • I'm a llama!
Re:DosCab JB Issue
« Reply #6 on: September 08, 2004, 04:48:25 pm »
Yes it does require a special driver.  Took me a LONG time to get the settings correct especially since this is a new system board and the hardware device settings where "odd" compared to most examples.  But this works for both dos mame and arcos, ie I get the expected sounds. Once again, doscab doesn't seem to fail in any way, the songs just don't play.  Get no sound ininialization errors though.


THANKS VERY MUCH, dp

Here are the entries from:

autoexec.bat

set tmp=c:\temp
set temp=c:\temp
set path=C:\windows;c:\windows\command
set blaster=a220 i10 d1 h5 p330 t2
SET SBPCI=C:\DOSDRV
c:\dosdrv\sblegacy.exe
C:\DOSDRV\SBINIT.COM
C:\WINDOWS\SMARTDRV.EXE

config.sys

DEVICE=C:\WINDOWS\HIMEM.SYS
DEVICE=C:\WINDOWS\EMM386.EXE NOEMS NOVCPI
DOS=HIGH, UMB

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re:DosCab JB Issue
« Reply #7 on: September 08, 2004, 05:03:41 pm »
Try adding the following four lines to the end of your jukebox.ini:

[sound]
digi_card = ESC
sound_dma = 1
sound_irq = 10

Does that help?
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

jackblotto

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • I'm a llama!
Re:DosCab JB Issue
« Reply #8 on: September 08, 2004, 05:46:40 pm »
No I get the same thing, any song I choose queues up and shows 0:00/4:15 (4:15 obviously being dependant on song length of whatever I chose). The song never actually plays and stays at 0:00. I tried creating an allegro.cfg like I saw suggested in some reponses and tried a few settings with digi_card and midi_card being set, but no luck.  The jukebox.ini [sound] settings didn't seeme to make a difference.

Bottom of log file looks like this (the exit is me closing the app not it dying).:

MAIN: About to set titlestrips...
MAIN: Starting GUI...
Trying to load c:/mp3/collec~1/collec~1\COLLEC~3.MP3...
LOADER: Loaded 2905885 bytes for file
Starting song Untitled, type 1
DOSCab Jukebox 3.0b3 Exited

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31