Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Sudden split screen output.  (Read 242 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vectorfire

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 42
  • Last login:January 21, 2021, 11:57:55 am
  • I want to build my own arcade controls!
Sudden split screen output.
« on: January 21, 2021, 10:38:22 am »
My Groovy-Mame rig was setup here on these forums and was working great.
When I fired her up this morning after a couple of months I'm now suddenly getting split screen output at the monitor.
Its been so long since I set this thing up I don't really know where to start so I'm hoping someone who's still got it fresh in their mind can help me troubleshoot this issue. I'm stuck in the house for quarantine so any help would be greatly appreciated! If there's an other information I can provide don't hesitate to ask.

From what I can see under display in windows the display is ARCADE_15_25_  (which I'm assuming is because its a tri-sync monitor)
and the resolution shows as 640x480(recommended)
Groovy_Mame Rig:

Windows 7 Home Premium
Intel i7-3770K @ 4.50ghz
16gb DDR3
Creative SB0730 X-Fi Xtreme Gamer

Sapphire Dua-X R 280 Radeon w/ Atom-15 Bios--->DVI-I-->VGA adapterUltimarc Video Amplifier--->27" Makvision Tri-Mode Monitor

Picture of the split screen
https://ibb.co/D4wRD7S

windows display settings, barely
https://ibb.co/MVDQtkH

Groovy_Mame Rig:
Windows 7 Home Premium
Intel i7-3770K @ 4.50ghz
16gb DDR3
Creative SB0730 X-Fi Xtreme Gamer
Sapphire Dua-X R 280 Radeon: DVI-I-->VGA adapter
Ultimarc Video Amplifier
27" Makvision Tri-Mode Monitor

Vectorfire

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 42
  • Last login:January 21, 2021, 11:57:55 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Sudden split screen output.
« Reply #1 on: January 21, 2021, 10:58:55 am »
Firing up groovymame and loading Real Bout Fatal Fury Special, I can see some information that may be useful. but again, the screen is still split.

Video:
320x224 (H) 59.185606 hz

Switchres:
640x480p 59.991 hz 31.497

Screenshot
https://ibb.co/Wn8nVJM

GAME RUNNING split of course
https://ibb.co/Gvp8KHp
« Last Edit: January 21, 2021, 11:02:24 am by Vectorfire »
Groovy_Mame Rig:
Windows 7 Home Premium
Intel i7-3770K @ 4.50ghz
16gb DDR3
Creative SB0730 X-Fi Xtreme Gamer
Sapphire Dua-X R 280 Radeon: DVI-I-->VGA adapter
Ultimarc Video Amplifier
27" Makvision Tri-Mode Monitor

Vectorfire

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 42
  • Last login:January 21, 2021, 11:57:55 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Sudden split screen output.
« Reply #2 on: January 21, 2021, 11:58:51 am »
All fixed.

 I broke down the video signal path from the card to the monitor. Re-seated the DVI connector, cut and stripped clean new wire connections at the utlimarc video amplifier and reseated the cable at the monitor. Rebooted and everything synced up.

Glorious! Thanks for all who looked in :)

https://ibb.co/6BbbpGv

https://ibb.co/2KcXZNh

https://ibb.co/10wSt4h

https://ibb.co/TYVHHT6

https://ibb.co/V9htkH5








Groovy_Mame Rig:
Windows 7 Home Premium
Intel i7-3770K @ 4.50ghz
16gb DDR3
Creative SB0730 X-Fi Xtreme Gamer
Sapphire Dua-X R 280 Radeon: DVI-I-->VGA adapter
Ultimarc Video Amplifier
27" Makvision Tri-Mode Monitor