Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: ipac 4 not connecting on linux  (Read 134 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

r3adyplayer2

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:July 01, 2020, 03:53:46 pm
  • Making a all in one arcade and console emulator
ipac 4 not connecting on linux
« on: June 23, 2020, 04:40:32 pm »
I have been trying to connect an ipac4 to a raspberry pi 4 2gb running lakka. The ipac is seen in the usb device list displayed by lsusb.
Here is the output of lsusb -v -d d209:0430

Bus 001 Device 006: ID d209:0430 Ultimarc
Device Descriptor:
  bLength                18
  bDescriptorType         1
  bcdUSB               2.00
  bDeviceClass            0
  bDeviceSubClass         0
  bDeviceProtocol         0
  bMaxPacketSize0         8
  idVendor           0xd209 Ultimarc
  idProduct          0x0430
  bcdDevice            0.30
  iManufacturer           5 (error)
  iProduct                5 (error)
  iSerial                 3 9
  bNumConfigurations      1
  Configuration Descriptor:
    bLength                 9
    bDescriptorType         2
    wTotalLength          109
    bNumInterfaces          0
    bConfigurationValue     1
    iConfiguration          2 (error)
    bmAttributes         0xa0
      (Bus Powered)
      Remote Wakeup
    MaxPower              500mA
can't get device qualifier: Resource temporarily unavailable
can't get debug descriptor: Resource temporarily unavailable
cannot read device status, Resource temporarily unavailable (11)

The command usb-devices displays these errors

T:  Bus=01 Lev=02 Prnt=02 Port=01 Cnt=01 Dev#=  5 Spd=12  MxCh= 0
D:  Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs=  1
P:  Vendor=d209 ProdID=0430 Rev=00.30
S:  SerialNumber=9
C:  #Ifs= 0 Cfg#= 1 Atr=a0 MxPwr=500mA
cat: can't open '/sys/bus/usb/devices/usb1/1-1/1-1.2/1-*:?.*/bInterfaceNumber': No such file or directory
cat: can't open '/sys/bus/usb/devices/usb1/1-1/1-1.2/1-*:?.*/bAlternateSetting': No such file or directory
cat: can't open '/sys/bus/usb/devices/usb1/1-1/1-1.2/1-*:?.*/bNumEndpoints': No such file or directory
cat: can't open '/sys/bus/usb/devices/usb1/1-1/1-1.2/1-*:?.*/bInterfaceClass': No such file or directory
cat: can't open '/sys/bus/usb/devices/usb1/1-1/1-1.2/1-*:?.*/bInterfaceSubClass': No such file or directory
cat: can't open '/sys/bus/usb/devices/usb1/1-1/1-1.2/1-*:?.*/bInterfaceProtocol': No such file or directory
I:  If#=bash: invalid number '0x'
 0 Alt=bash: invalid number ''
 0 #EPs=bash: invalid number '(none)'
 0 Cls=() Sub= Prot= Driver=

I've tried raspbian and retropie they both display the same errors. Is there anyway to fix this?
« Last Edit: June 24, 2020, 12:19:52 am by r3adyplayer2 »
-R3adyplayer2

Substring

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 398
  • Last login:Yesterday at 05:23:16 pm
  • Forking GroovyArcade
    • forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,160023.0.html
    • GroovyArcade active fork
Re: ipac 4 not connecting on linux
« Reply #1 on: June 29, 2020, 03:02:08 pm »
Is it listed under evtest ?
GroovyMAME / GroovyArcade discord: https://discord.gg/YtQ6pJh
GroovyArcade doc: https://gitlab.com/groovyarcade/support/-/wikis/home

r3adyplayer2

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:July 01, 2020, 03:53:46 pm
  • Making a all in one arcade and console emulator
Re: ipac 4 not connecting on linux
« Reply #2 on: June 29, 2020, 04:53:50 pm »
The linux distro I'm using doesn't support evtest. I emailed Andy from Ultimarc, the emails concluded that the board firmware is some how broken.
-R3adyplayer2