Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: RGBcommander log error  (Read 390 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mytha

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 1
  • Last login:September 15, 2020, 10:08:22 pm
  • I want to build my own arcade controls!
RGBcommander log error
« on: April 06, 2020, 07:58:14 pm »
I've been trying to set up retroPi for a while now, the issue I'm having is that when i boot up a rom the lights in my buttons are supposed to change to match that roms settings. Instead the default animation that runs when the frontend is active is the only thing i get. The software that controls the lights is called RGBcommander, i'm using an ultimarc I-Pac UltimateIO board. Here are the logs that rgbcommander gives me when i run it but i don't understand/can't find help on this error message.

06/04/20 16:37:50 [DEBUG] [processMonitorWorker] starting processMonitorWorker
06/04/20 16:37:50 [INFO] [startListening] selectserver: listening on IP 0.0.0.0, socket 10
06/04/20 16:37:50 [WARNING] [startListening] selectserver: bind failed, error: 98
06/04/20 16:38:06 [INFO] [RGBAstart]random animation chosen -> Pattern30_32
06/04/20 16:38:06 [ERROR] [connect] failed to claim interface nr 3 -> LIBUSB_ERROR_INVALID_PARAM
06/04/20 16:38:06 [WARNING] [connect] assuming UIO non gamepad enabled firmware - retrying
06/04/20 16:38:07 [WARNING] [fadeSpeed] ULTIMATEIO_1 fadespeed set to  0 -> FAILURE
06/04/20 16:38:07 [WARNING] [setOff] setting ULTIMATEIO_1 -> fadeSpeed(0) -> failed
06/04/20 16:38:07 [INFO] [setRGBAspeed] RGBA Pattern30_32 speed set to 100
06/04/20 16:38:07 [INFO] [RGBAthread] rgba Pattern30_32 play back start at speed 100

Can anyone help me?

lrdfoo

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 6
  • Last login:Yesterday at 02:50:22 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: RGBcommander log error
« Reply #1 on: February 22, 2021, 11:43:17 am »
did you ever get any assistance with this? 

i'm installing RGBcommander for the first time and i'm just starting to troubleshoot the issues are similar to yours.

pi@playbox4:~$ tail -f /usr/sbin/rgbcommander/rgbcmdd.log
22/02/21 16:37:02 [INFO] [mamefifo] starting sdlmame monitoring thread
22/02/21 16:37:02 [INFO] [mameNetworkCommunicator] mameNetworkCommunicator started
22/02/21 16:37:02 [INFO] [processMonitor] awaiting FrontEnd (emulationstatio) start...
22/02/21 16:37:02 [INFO] [rgbcmddMsgQueue] starting rgbcmdd message queue thread
22/02/21 16:37:02 [DEBUG] [processMonitorWorker] starting processMonitorWorker
22/02/21 16:37:02 [INFO] [startListening] selectserver: listening on IP 0.0.0.0, socket 10
22/02/21 16:37:02 [WARNING] [startListening] selectserver: bind failed, error: 98
22/02/21 16:37:03 [INFO] [RGBAstart]random animation chosen -> Pattern34_32
22/02/21 16:37:03 [INFO] [signalHandler] interrupt signal (11) received
22/02/21 16:37:03 [ERROR] [signalHandler] invalid access to storage raised - terminating now! - unable to exit normally
^C

lrdfoo

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 6
  • Last login:Yesterday at 02:50:22 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: RGBcommander log error
« Reply #2 on: February 23, 2021, 05:30:54 pm »
I figured out my issue... you have to put a _1 after ULTIMATEIO

as soon as i added that mine is working