Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Video anomaly on new install of HD 5450 and Emudriver  (Read 254 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AfterTen

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:February 09, 2020, 12:21:28 am
  • I want to build my own arcade controls!
Video anomaly on new install of HD 5450 and Emudriver
« on: January 29, 2020, 12:03:19 am »
I used to run the very first edition of ArcadeVGA but just upgraded my MAME CPU to an i3 along with Windows 10.
I got an HD 5450 on eBay and installed it in the new box and did the Emudriver setup.
I have a WG U2000 Standard resolution CRT monitor. I just got it recapped and refurbished.

Everything looked like it was going ok, I followed all the normal setup instructions for Emudriver and GroovyMame.

The only way to describe the video anomaly is to show the pictures.
First is from Windows 10. Second is from starting GM using the command line "mame64 pacman"
The last shot is I dug out my old motherboard and ArcadeVGA from my old machine and hooked it up to my monitor and fired up Pacman on that.
No anomaly.

Any thoughts?

AfterTen

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:February 09, 2020, 12:21:28 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Video anomaly on new install of HD 5450 and Emudriver
« Reply #1 on: January 29, 2020, 12:52:02 am »
Adding to my own thread.
Looks like this is some issue with the card or the video modes.

I was able to recreate the issue on my normal LCD monitor when plugged into the same VGA port that I plug the CRT into.

Foxhole

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 241
  • Last login:Today at 06:32:57 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Video anomaly on new install of HD 5450 and Emudriver
« Reply #2 on: January 29, 2020, 05:59:18 am »
If there's a dvi-i connection, maybe try that and see how it goes.