Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Hantarex Polo B+ 164V with flyback connected.. (SOLVED)  (Read 495 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

perjmolsen

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 408
  • Last login:Today at 07:46:03 am
  • I want to learn, and try.. I NEWER give up :)
    • My gameroom
Hantarex Polo B+ 164V with flyback connected.. (SOLVED)
« on: December 17, 2019, 10:53:14 am »
Hi

Another Hantarex repair....

I have tested my PSU with a 40W bulb at pin3 on flyback, all my PSU volts are OK
B+ 145V (TP6)
TP10 11.2V
TP8 25V
TP9 17V
TP31 28V

But when i connect the flyback (solder pin3) then my B+ is 165V

I have changed C112,C114
IC104 (HOT) is 165V at center leg
Tested that I have 11.5V at IC104 pin1
Tested T113, R219 and R222

« Last Edit: January 16, 2020, 07:11:46 am by perjmolsen »

perjmolsen

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 408
  • Last login:Today at 07:46:03 am
  • I want to learn, and try.. I NEWER give up :)
    • My gameroom
Re: Hantarex Polo B+ 164V with flyback connected...
« Reply #1 on: December 21, 2019, 12:53:11 pm »
Update

Also changed flyback to a brand new one, still High B+

Also changed C172,C174,C170,C183 (poly caps) to new, still high B+
Also changed HOT (T114), still high B+

Went back to check the resistors... R222 according to manual 0.51 ohm..
When i test It I get 1.6 ohm.. can it be the issue?


princess prin prin

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 199
  • Last login:Today at 08:18:06 am
  • intrinsically safe
Re: Hantarex Polo B+ 164V with flyback connected...
« Reply #2 on: December 21, 2019, 03:00:24 pm »
If you have b+ at the HOT collector, then you have no horizontal drive. R222 is not open (which would explain the lack of horizontal drive) so I don't think it's where the problem is. Maybe your meter adds some resistance. If you remove the parts coupled to the HOT collector what's the b+?

perjmolsen

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 408
  • Last login:Today at 07:46:03 am
  • I want to learn, and try.. I NEWER give up :)
    • My gameroom
Re: Hantarex Polo B+ 164V with flyback connected...
« Reply #3 on: December 23, 2019, 10:56:51 am »
Hi

I do not get it  :dizzy:
All my volts are spot on when I use a dummy load.
When i connect the fly (new one) my b+ is 170V

I guess that I am missing my horizontal drive, and it is on IC104 pin3

I have checked all the components marked with green dot.
(C171 330n 630v is not on my chassis)

I assume that my horizontal drive is all the components on pin3 at IC104, IC104 is also replaced with a new IC.
« Last Edit: December 23, 2019, 10:59:59 am by perjmolsen »

perjmolsen

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 408
  • Last login:Today at 07:46:03 am
  • I want to learn, and try.. I NEWER give up :)
    • My gameroom
Re: Hantarex Polo B+ 164V with flyback connected...
« Reply #4 on: December 23, 2019, 04:33:15 pm »
It where the TH102 that where bad

Compare it with a working one, the two legs where 27,1 ohm 129.5mH
The bad one where 29pf

The last two legs where 0.00 ohm on both

I have now put in a working Th102 - and my B+ is stable with flyback mounted 145V  :applaud:

BUT I have no picture, if I turn the screen volt nearly all the way up, I can see a verry blurry white on the screen, and it is in the center of the screen??!?
It is like the screen volts are all low, and no focus is possible... hmm
« Last Edit: December 23, 2019, 04:35:34 pm by perjmolsen »

grantspain

  • I personally prefer "bog trotter"
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 5930
  • Last login:Today at 01:14:39 pm
Re: Hantarex Polo B+ 164V with flyback connected...
« Reply #5 on: December 23, 2019, 06:39:29 pm »
maybe a bad crt socket, did you get the focus and screen volts wires in the correct place

perjmolsen

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 408
  • Last login:Today at 07:46:03 am
  • I want to learn, and try.. I NEWER give up :)
    • My gameroom
Re: Hantarex Polo B+ 164V with flyback connected.. (SOLVED)
« Reply #6 on: January 16, 2020, 07:13:48 am »
Just to finish this also :)

The chassis is fixed!

1. The high B+ with fly connected, a bad TH102

2. the shaky/blurry image when i turned on -> solution, just turn the screen volt down on the fly.  :laugh2:  :banghead:
Then adjust the pot so the image fitted the screen.

 :applaud: :applaud: :notworthy:



perjmolsen

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 408
  • Last login:Today at 07:46:03 am
  • I want to learn, and try.. I NEWER give up :)
    • My gameroom
Re: Hantarex Polo B+ 164V with flyback connected.. (SOLVED)
« Reply #7 on: January 19, 2020, 05:04:47 pm »
Hi

Just to finish this up

I had an extra look at the broken TH102 - it where just the one wire on the coil who where corroded.
Fixed it with some wire from a small resistor, now I have a workin TH102  coil  :applaud: :applaud: :cheers: