Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Golden Tee Fore Complete - how to debug bad memory / DRAM?  (Read 669 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

joebob8000

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:November 15, 2019, 11:48:31 am
  • I want to build my own arcade controls!
Golden Tee Fore Complete - how to debug bad memory / DRAM?
« on: October 28, 2019, 11:04:15 pm »
I'm hoping that someone can help me understand how to resolve my Golden Tee Fore - Complete problem.  I have a machine that worked great for a couple years and just this week i turned it on and it doesn't boot.  I've done some serious research here and elsewhere on the web and have made my way all they way down to the boot up codes on status 1 flashing 6 times.  According to the Eagle Board Trouble codes and trouble shooting guides that Tom-94 and lilshawn have posted the 6 flashes on status 1 indicates bad DRAM on U16-U19 or possibly bad U11 or U14.

Unfortunately I have no idea how to test for these chips to find out which, if any are bad and I'm pretty worried about being able to replace them also. 

I have a green board with Eagle 2.09, and the G4C-US-U security chip.  To me, it seems very relevant that the machine was not moved from the time it last worked and its current state (all in my basement).  I don't suspect that much has shifted, flexed, or otherwise been physically damaged.

Also, I'm a little unclear here about whether or not i could get a used green board and add my eagle, security chip, and hard drive and be up and running again.

Any help would be much appreciated.  Thanks for reading!