Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?  (Read 1468 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 810
  • Last login:November 05, 2019, 02:30:42 pm
I have to modify, and often shift-enter to be sure. What gives?

PL1

  • Global Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 7477
  • Last login:Today at 02:35:29 pm
  • Designated spam hunter
Re: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?
« Reply #1 on: April 30, 2019, 11:57:07 am »
I have to modify, and often shift-enter to be sure. What gives?
Two Carriage Returns (enter twice) or two Line Feeds (shift-enter twice) works fine for putting a blank line between separate paragraphs or chunks of text like in this post, or are you talking about something else?

Are you expecting auto-indenting on the first line of each paragraph and a gap with no blank line between paragraphs?   :dunno
- That type of auto-formatting is often found in word-processors, but AFAIK is not available in any forum software.

What keystroke(s) are you trying to use for paragraph breaks?

Are you typing on a keyboard or are you using tapatalk?


Scott

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 810
  • Last login:November 05, 2019, 02:30:42 pm
Re: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?
« Reply #2 on: May 02, 2019, 05:25:44 pm »
Keyboard, wired. I enter twice to paragraph. Press 'post' and often it will clip the space between the lines. Modifying and pressing enter to re-make the space will often get clipped again on 'post'. Have to modify and shift-enter.

PL1

  • Global Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 7477
  • Last login:Today at 02:35:29 pm
  • Designated spam hunter
Re: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?
« Reply #3 on: May 02, 2019, 06:52:21 pm »
I don't know why the forum is doing that to your posts.   :dunno

The oddest part is that it doesn't do it consistently.  If the forum software rejects/clips the ASCII keycode for enter (13), it seems like it would do that every time.   :banghead:

For further troubleshooting, the only things that I can think of are:

1.  Try posting with shift-enters. (Line Feeds)
-  Might be the easiest workaround.

2.  Try a different keyboard.
-  Your current keyboard may be sending some unusual/spurious keycodes or modifiers.
-- Enter is 13
-- Left-shift is 160
-- Right-shift is 161
-  You can view and compare keycodes using a keyboard test program like this one that Jon wrote for KADE.  Related thread here.
(If the links in that thread don't work, change the link URL from kadevice.com to kadevice.net)


Scott

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 810
  • Last login:November 05, 2019, 02:30:42 pm
Re: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?
« Reply #4 on: May 07, 2019, 07:02:43 pm »
All the codes are correct, with no drops. I don't know.

Howard_Casto

  • Idiot Police
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 17917
  • Last login:Today at 01:43:55 pm
  • Your Post's Soul is MINE!!! .......Again??
    • The Dragon King
Re: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?
« Reply #5 on: May 19, 2019, 10:55:20 pm »
Just thought of something.  Could this be a keycode issue or some conversion of Unicode formatting?  Special events like an end line or carriage return are often a two byte code in some languages and certain file formats.  Mind you the first byte is typically empty but it'll cause issues for search and replace functions. 

I have no clue what's on the back-end... I'm just spit-balling. 

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 810
  • Last login:November 05, 2019, 02:30:42 pm
Re: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?
« Reply #6 on: May 20, 2019, 03:11:41 pm »
Just thought of something.  Could this be a keycode issue or some conversion of Unicode formatting?  Special events like an end line or carriage return are often a two byte code in some languages and certain file formats.  Mind you the first byte is typically empty but it'll cause issues for search and replace functions. 

I have no clue what's on the back-end... I'm just spit-balling. 

Do you mean something different than PL1 mentioned?

Gilrock

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 463
  • Last login:December 10, 2019, 09:56:02 pm
Re: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?
« Reply #7 on: May 20, 2019, 03:37:49 pm »
I've noticed you tend to respond to posts like 3 to 4 after everyone quits talking.  So my thought was quit interacting with the forum using the WABAC machine. :)

saint

  • turned to the Dark Side
  • Supreme Chancellor
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6065
  • Last login:December 08, 2019, 12:41:21 pm
  • I only work in cyberspace...
    • Build Your Own Arcade Controls
Re: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?
« Reply #8 on: May 24, 2019, 08:53:41 am »
Mr. Peabody - what OS and what browser are you using?
--- John St.Clair
     Build Your Own Arcade Controls FAQ
     http://www.arcadecontrols.com/
     Project Arcade 2!
     http://www.projectarcade2.com/
     saint@arcadecontrols.com

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 810
  • Last login:November 05, 2019, 02:30:42 pm
Re: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?
« Reply #9 on: May 24, 2019, 04:44:45 pm »
Mr. Peabody - what OS and what browser are you using?

Windows 7 and Firefox latest (with Ghostery and https-everywhere). This happens only here, though I haven't tried another machine nor keyboard.


I've noticed you tend to respond to posts like 3 to 4 after everyone quits talking.  So my thought was quit interacting with the forum using the WABAC machine. :)

You silly. Depends on the topic and when I visit.

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 810
  • Last login:November 05, 2019, 02:30:42 pm
Re: Why is forum software frequently cutting my paragraph breaks?
« Reply #10 on: June 08, 2019, 06:26:14 pm »
No incident in the last few times. No incident on other machines. I will post if another occurrence.....