Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: Windows 10 Emudriver Install - Need help Please!  (Read 184 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rancid

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 19
  • I want to build my own arcade controls!
Windows 10 Emudriver Install - Need help Please!
« on: December 28, 2018, 11:21:53 pm »
Evening all,

New user here, but long-time lurker.  I finally built myself a PC to try out emudriver and am running a 4770 i7 with a radeon r9 380x.  I installed windows 10 fresh and installed the Radeon drivers by default.  I downloaded the correct emudriver package for my setup and went into testing mode to install emudriver.  I followed the guides off Calamity's website and it never asked me for a certificate install which threw a red flag in my mind, but figured this was related to Windows 10.  After the install I created a custom super-resolution ini file and loaded up VMMaker using Admin rights.  Below is the output from the console screen:

  _____ _____ _____     _           
 |  |  |     |     |___| |_ ___ ___
 |  |  | | | | | | | .'| '_| -_|  _|
  \___/|_|_|_|_|_|_|__,|_,_|___|_|   2.0 beta 14 by Calamity - 2008/2017

Processing config...

>>display init \System\CurrentControlSet\Control\Video\{A6AAB520-0B0E-11E9-BDD1-3417EB976ECD}\0000             
Listing display devices...
\\.\DISPLAY1 - AMD Radeon (TM) R9 380 Series - 27inch DVI - enabled - HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Video\{A6AAB520-0B0E-11E9-BDD1-3417EB976ECD}\0000
\\.\DISPLAY2 - AMD Radeon (TM) R9 380 Series - No monitor - disabled - HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Video\{A6AAB520-0B0E-11E9-BDD1-3417EB976ECD}\0001
\\.\DISPLAY3 - AMD Radeon (TM) R9 380 Series - No monitor - disabled - HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Video\{A6AAB520-0B0E-11E9-BDD1-3417EB976ECD}\0002
\\.\DISPLAY4 - AMD Radeon (TM) R9 380 Series - No monitor - disabled - HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Video\{A6AAB520-0B0E-11E9-BDD1-3417EB976ECD}\0003
\\.\DISPLAY5 - AMD Radeon (TM) R9 380 Series - No monitor - disabled - HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Video\{A6AAB520-0B0E-11E9-BDD1-3417EB976ECD}\0004
\\.\DISPLAY6 - AMD Radeon (TM) R9 380 Series - No monitor - disabled - HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Video\{A6AAB520-0B0E-11E9-BDD1-3417EB976ECD}\0005

Getting driver information for \\.\DISPLAY1
ADL Library found, retrieving functions...
Connector 3    DVI-I
Connector 2    DVI-D
Connector 1    HDMI-A
Connector 0    DisplayPort
ADL functions retrieved successfully.
CRT Emudriver 2.0 (15.8) found.

I set the preset to Arcade 15khz, under video card tab it shows DISPLAY1 R9 380 Series *27inch DVI enabled* Driver is CRT Emudriver 2.0 (15.8) Method AMD Display Library.  I have Auto selected, unchecked extend desktop and here is where I get stuck.  Under EDID emulation there is absolutely NOTHING in the drop-down list to select the Connector 3 analog output.  I have tried everything possible to populate this list and nothing happens.  When I select emulation it changes it to say current preset is arcade_15 (see below)



Under user modes tab I have get video modes from user list and selected my custom file and changed the mode to static.  I changed the MAME tab to point to my groovymame install and when I click generate modes it comes back successful.  I then click install modes and it processes all 77 that I have listed without error.  My screen resolution never changes on my LCD screen to 640x480 and windows does not see a second monitor, nor does the EDID change from what I can tell (verified in Custom Resolution utility). 

What am I missing here?  I've spent close to 6 hours straight and am about to format and try Windows 7.

Ty for any help in advance!

rancid

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 19
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Windows 10 Emudriver Install - Need help Please!
« Reply #1 on: December 28, 2018, 11:28:37 pm »
Output of my Arcade OSD which makes it seem like the resolutions are there.  I do not see a way to enable any resolutions under 800x600 in Windows Resolution panel.

I forgot to mention in my last post the issue is when I unplug my LCD and plug in my PVM I am getting a double image because the resolution is not displaying correctly.  I can't set it to a lower resolution than 800x600 on the desktop.



rancid

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 19
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Windows 10 Emudriver Install - Need help Please!
« Reply #2 on: December 29, 2018, 11:36:46 pm »
For those googling, issue was borked driver install.  I re-did the entire setup and ran catalyst driver uninstaller, rebooted, and installed Emudriver by itself without the standard radeon driver set. 


keilmillerjr

  • Trade Count: (+5)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1529
  • Web Developer.
Re: Windows 10 Emudriver Install - Need help Please!
« Reply #3 on: December 31, 2018, 11:20:02 am »
For those googling, issue was borked driver install.  I re-did the entire setup and ran catalyst driver uninstaller, rebooted, and installed Emudriver by itself without the standard radeon driver set.

Yes, I did this once as well. You can not have manufactures drivers installed. I installed them with my hd4350 so I could get some performance with lcd, but figured out when it was time for crt I needed to uninstall them first before installing calamity drivers.

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31