Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Mednafen config file  (Read 520 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

safx

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 13
  • Last login:January 17, 2019, 05:42:23 am
  • I want to build my own arcade controls!
Mednafen config file
« on: December 03, 2018, 10:34:51 am »
I deleted my config file for Mednafen and now everything must be reconfigured.
I believe i know how to map the buttons (ALT + SHIFT + 1 and 2 , will try that ), but resolution is another story.

How do i change resolution ? I am launching Mednafen for GENESIS/MegaDrive games through AdvMenu (GroovyArcade install).
When i boot the games, i see 25% of the total screen game (probably runnin in 640x480 and my monitor is a 15Khz 288x240)
Thanks

safx

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 13
  • Last login:January 17, 2019, 05:42:23 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Mednafen config file
« Reply #1 on: December 03, 2018, 04:56:00 pm »
Ok so i really need some pointers .
ALT SHIFT 1 does not help until i fix the resolution because i cant see the bottom of the screen where the instructions appear.

I tried to change the cfg file for mednafen


md.stretch 0, full, aspect_mult2 : any setting appears the same
md.xres 0 or 256 same thing

In my advmenu.rc i have
emulator generic "md


Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6620
  • Last login:Today at 05:17:28 pm
Re: Mednafen config file
« Reply #2 on: December 04, 2018, 03:28:26 am »
It's been years since I tested Mednafen on Linux so I can't remember the details, but I do remember it was tricky to setup, and we did a specific Switchres ini file for it so it would work. Maybe that would be a good starting point. You should find it in the cd.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

safx

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 13
  • Last login:January 17, 2019, 05:42:23 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Mednafen config file
« Reply #3 on: December 04, 2018, 04:28:03 am »
I dont think i touched any switchres ini file, only the mednafen-09x.cfg (deleted and it was created again on emulator launch).
What switchres file are you talking? Thank you

alex2005

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 62
  • Last login:March 03, 2019, 12:14:27 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Mednafen config file
« Reply #4 on: December 04, 2018, 06:09:42 am »
I had the same issue and ended up playing with the screen stretching buttons in the cab, configuring the inputs, and then restoring the original screen size.

safx

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 13
  • Last login:January 17, 2019, 05:42:23 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Mednafen config file
« Reply #5 on: December 05, 2018, 04:53:28 am »
I fetched the mednafe.cfg file from the CD and it all worked like magic again, screen and buttons !  :applaud: