Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?  (Read 1222 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 539
  • Last login:Today at 04:47:03 pm
How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?
« on: November 30, 2018, 01:01:36 am »
HLSL used to handle vector bloom, and does when I run, say, .159 . I can't find ANYthing on it. I think it's broken, as enabling HLSL for vector games crashes them.

TheManuel

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 788
  • Last login:March 10, 2019, 02:11:05 pm
  • On and off hobbyist
Re: How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?
« Reply #1 on: November 30, 2018, 08:32:44 am »
I'm not sure why it would crash for you but I'm using the default MAME HLSL preset. 
You need to enable the d3d backend for HLSL to work as there is nothing similar in BGFX:
video d3d
If you are not on Windows, I don't know is there is an alternative.
"The Manuel"

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 539
  • Last login:Today at 04:47:03 pm
Re: How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?
« Reply #2 on: December 02, 2018, 06:54:07 pm »
Isn't D3D the default rendering? I'm using Windows 7. Verbose said scanlines.fx and chroma.fx were missing. I don't know how. Replacing the hlsl folder fixed that. Setting bloom scale to .75 gives an effect of brighter-ness, and the lines pulse white into screen changes, for example from the logo screen to level screen.
« Last Edit: December 02, 2018, 07:12:54 pm by Mr. Peabody »

TheManuel

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 788
  • Last login:March 10, 2019, 02:11:05 pm
  • On and off hobbyist
Re: How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?
« Reply #3 on: December 03, 2018, 08:39:53 am »
I believe the default is auto which usually does choose D3D in windows.  If those files were missing perhaps you've updated just the MAME executable at some point and missed updating those.

I'm not sure about your issue with bloom.  Is it phosphor persistence you are seeing, perhaps?
"The Manuel"

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 539
  • Last login:Today at 04:47:03 pm
Re: How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?
« Reply #4 on: December 05, 2018, 04:34:33 pm »
No no. In older HLSL increasing bloom created a haze around lines. That is no longer there. The pulse is a flash as the screen changes. It could be my hardware, but I wouldn't know what to check for.

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 539
  • Last login:Today at 04:47:03 pm
Re: How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?
« Reply #5 on: January 04, 2019, 05:18:59 pm »
Tried 205 on another computer/display adapter and an LCD monitor. Positive values of bloom make lines translucent and lighter. No bloom. And the flash still occurs when the screen changes.
« Last Edit: January 04, 2019, 06:00:03 pm by Mr. Peabody »

Moksi

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 113
  • Last login:June 16, 2019, 07:05:00 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?
« Reply #6 on: January 13, 2019, 07:13:15 am »
is there someone with a fine tuned vector hlsl setting with 0.205 that like to share.
plz send

thanks

TheManuel

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 788
  • Last login:March 10, 2019, 02:11:05 pm
  • On and off hobbyist
Re: How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?
« Reply #7 on: January 13, 2019, 09:30:42 am »
I'd like to see one too.  I use a slightly modified version of crt-geom-deluxe but don't have an HLSL setup that I really like, in case I decide I need d3d video.
"The Manuel"

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 539
  • Last login:Today at 04:47:03 pm
Re: How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?
« Reply #8 on: January 16, 2019, 06:23:42 pm »
People who know better must not be using recent MAME, since it's obviously wrong.

Mr. Peabody

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 539
  • Last login:Today at 04:47:03 pm
Re: How are you setting vector arcade games in MAME .204 ?
« Reply #9 on: February 01, 2019, 01:43:22 pm »
It occurs to me that most people are using shaders. I think them being too much for my system, hence using HLSL - which apparently is broken.