Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: Am I the ONLY one still using MALA?  (Read 822 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MikeyJ122

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • Game on!!!
Am I the ONLY one still using MALA?
« on: October 06, 2018, 01:41:57 pm »
When I was putting together my machine, I couldn't get Hyperspin to work. My PC is an old Dell Dimension. I discovered MALA and got it working like a champ. I've actually been VERY happy with it. Sure it might not be the "prettiest", but it does the job. I also found it to be very user friendly. When I watch videos on YT of others set ups, it seems like only OLDER videos have MALA.

Do any of you guys still use it or have you moved on. If you have moved on, why? If you are still using MALA, why? I'm just curious.

On of the BIG reasons why I like it, is because I can run Terrordrome and MUGEN just like any other emulators. I actually discovered MUGEN before I even created my machine, so I have put a LOT of work into that game. So it's a MUST have for my system. Not to mention it's kinda like a "greatest hits" type game for my machine. What other game can have Mario, Sonic, Sub Zero, Ryu and Donkey Kong in the same game?

Anyways, I WILL probably always run a MALA on a windows PC, if for no other reason but because it runs MUGEN.
« Last Edit: October 06, 2018, 01:46:52 pm by MikeyJ122 »
ARCADE GAMES RULE!!!

dgame

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 610
  • Jedi Master and friend of Captain Solo
Re: Am I the ONLY one still using MALA?
« Reply #1 on: October 07, 2018, 09:47:27 am »
Still use MaLa. Do you use dynamic elements in your layout?

I posted my MaLa layout here:
http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,120617.msg1600225.html#msg1600225

Welcome to the forum

MikeyJ122

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • Game on!!!
Re: Am I the ONLY one still using MALA?
« Reply #2 on: October 07, 2018, 08:23:06 pm »
Yes, I use some interesting elements in my layouts. I have dedicated layouts for all of my emulators. I also have a video and music that changes for each emulator. All though I couldn't get a video for each game (I think it over loads my PC). So I instead have a "greatest hits" type video that plays for each emulator. I also have a video that plays at the beginning of launch of the program, that I REALLY like. It can be bypassed of course, but it adds a nice touch at start up imo. I've always been pretty satisfied with MALA, so I haven't really felt the need to change. Although other FE might be fancier, it get the job done and looks good doing it. Which is all that really matters to me.

Thanks btw, I've been a long time lurker, just never posted before. I actually got my layout designs from this very forum a few years ago.
ARCADE GAMES RULE!!!

loadman

  • Moderator
  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4300
  • Cocktail Cab owner and MaLa FE developer
    • MaLa
Re: Am I the ONLY one still using MALA?
« Reply #3 on: October 07, 2018, 09:34:30 pm »
I still use it :-)

MikeyJ122

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • Game on!!!
Re: Am I the ONLY one still using MALA?
« Reply #4 on: October 19, 2018, 10:15:26 am »
I knew there had to be a few  :)
ARCADE GAMES RULE!!!

MikeyJ122

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • Game on!!!
Re: Am I the ONLY one still using MALA?
« Reply #5 on: October 20, 2018, 02:42:20 pm »
I still use it :-)

BTW, I just realized you are the creator of it. I like your work  :)
ARCADE GAMES RULE!!!

mike boss

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 2564
Re: Am I the ONLY one still using MALA?
« Reply #6 on: October 22, 2018, 09:08:52 am »
I love Mala, I think it is very polished and has all the features you could want.
I love creating my very own custom layouts for all my projects (I also display my work here, and I am available to custom work (SHAMELESS PLUG) ...).

Mala is a top shelf program, I love it.

MikeyJ122

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • Game on!!!
Re: Am I the ONLY one still using MALA?
« Reply #7 on: October 22, 2018, 01:18:33 pm »
So I just SOLVED a MAJOR problem I was having. I was honestly about to ask @Loadman for some help. I recently added some new emulators to my system, and I COULD NOT get the games list editor to recognize them. They were in the tree, and worked in MALA. It was just games list wouldn't recognize them. Which wasnt a MAJOR issue, but I like things nice and tidy, so games that are misspelled or have (world) or whatever after them really bothered me.

I still couldn't get games list to work properly (I have NO idea what's going on there). But I found a work around. I just went into the roms folder and renamed the roms, then refreshed the "All games lists" in Mala. So it cleaned up the names, and the roms work, so now I'm happy.

It was a rough 24 hours though, I gotta be honest. I even looked up Launchbox and was considering dropping Mala over this. My machine is Windows XP, and Launchbox wont run on XP. So I basically knew it was Mala or bust. I'm just glad I found a work around, that didnt entail reinstalling the system from scratch. It's a pretty big chore renaming and configuring 1000 games, when 70% were fine as they were.

I've been putting a lot of work into my machine lately (I plan on buying the 4 player 32" set from recroom masters as soon as I can afford it. So I just want to get my actual PC as good as possible before I make the big purchase. I had 3 games missing from my system that REALLY bothered me, Daytona USA, Dragons Lair, and Gauntlet Legends. Well... I got Daytona (and others) working thanks to the 0.9 version of the Model 2 emulator. I also got Dragons lair working (it's the Sega CD version, but hey at least I have a version). I have tried and tried to get Gauntlet Legends working. Which it does... sort of. It's just SUPER laggy, and basically unplayable. So that's a bit of bummer, but 2 out of 3 isn't bad. Plus I've added 200 or more additional games (since I was already making additions). After checking out this forum for Gauntlet Legends help, Ive discovered that game gives a lot of people trouble. So I guess it's just NOT possible to work on my old Dell Dimensions XP PC. Which I'm not about to upgrade anytime soon. I would honestly get my OG Xbox modded with games like Gauntlet and others preloaded on them, before I mess with my Mame machine. It does 99% of what I've asked it to do, so I can't complain there (especially getting Sega Model 2 working, that's a pretty awesome bonus).

Anyways, despite the set backs, Mala came through in the end for me. I'm just about done messing with it though, lol. Leave it alone, just be thankful for what I got, lol.
ARCADE GAMES RULE!!!

TheElectricMonk

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 32
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Am I the ONLY one still using MALA?
« Reply #8 on: October 29, 2018, 04:46:40 pm »
Chalk up another MALA user here.

It does everything I need it to do, so I was never really tempted to look at other frontends. I like the fact that I can just declare roms as .bat files and basically have a playlist that runs whatever I want it to.

I've even used it for projects like a steampunk X-ray machine in a LARP I was running. The "roms" were jpeg files with different x-ray pictures, the "emulator" was IrfanView, and the menu was just images of different gears turning, so whenever I moved the joystick, it looked like the machine was grinding along instead of scrolling through a game list.

For me, MaLa has just three little flaws:
a) It's slow to change menus in resolutions larger than 800x600
b) Sometimes the layouts get screwed up when a game starts in another resolution (yes, even using the latest beta and having "reorder layouts" checked)
c) The game lists don't wrap properly, i.e. when you scroll to the end of the list, the first item doesn't appear straight after the last one.
But all these three are insignificant in comparision to the software's versatility.

big10p

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 666
  • Mmmm, arcade classics!
Re: Am I the ONLY one still using MALA?
« Reply #9 on: November 01, 2018, 10:35:03 am »
Still use Mala here, on 2 cabs. No plans to change to another FE.

Osirus23

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 389
Re: Am I the ONLY one still using MALA?
« Reply #10 on: December 03, 2018, 10:56:47 pm »
Using it on my cabs. It works and once I get a cab up and working I usually don't change anything.

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31