Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: starting in full screen for NULLDC  (Read 347 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DisneyRob

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 15
  • I want to build my own arcade controls!
starting in full screen for NULLDC
« on: September 03, 2018, 07:22:45 pm »
I have tried repeatedly following the video to the letter to get NULLDC to start in full screen. I also do not want to have to hit ALT+Enter all the time. I have tried the hot key method. Watched the Youtube video over and over. Did everything the man says. I can not get it to work for me. Nor can I get The N64 screen to appear without the ALT+Enter trick. How can I get these to work for me in  Maximus Arace?

djlunchbox

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • I want to build my own arcade controls!
Re: starting in full screen for NULLDC
« Reply #1 on: September 04, 2018, 11:02:27 am »
I haven't messed with NullDC as I'm using Demul. Link me the video you're referencing maybe I can see a step you're missing.

You're using project64 for N64 yes?  Which version?

It launches within MA just not full screen?

DisneyRob

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 15
  • I want to build my own arcade controls!
Re: starting in full screen for NULLDC
« Reply #2 on: September 04, 2018, 11:58:55 am »
 Here is a limk to the video !!!!   https://www.youtube.com/watch?v=4J0VqVxF1yY

djlunchbox

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • I want to build my own arcade controls!
Re: starting in full screen for NULLDC
« Reply #3 on: September 04, 2018, 12:25:50 pm »
Ok i don't use any AHK's cuz I hate the way it affects my PC.

Let's start with specs: what OS are you running?

2 - Have you enabled the option to view file extensions? You might not be saving the AHK script properly

3 - Instead of a hotkey have you tried running the internal Full Screen option (if it has one which i believe it does)




viking245

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 21
  • I want to build my own arcade controls!
Re: starting in full screen for NULLDC
« Reply #4 on: September 04, 2018, 04:20:29 pm »
Make sure your .ahk extensions are associated with AutoHotKey.exe. 

Right click your Dreamcast.ahk file, select Open With.  If AutoHotKey is not an option, select Choose Another App and find AutoHotKey.exe.  Be sure to check Always Use This App to Open .ahk files.

DisneyRob

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 15
  • I want to build my own arcade controls!
Re: starting in full screen for NULLDC
« Reply #5 on: September 04, 2018, 07:02:30 pm »
1. Machine specs

AMD Phenom II Quad 4 965 Processor 3.4 GHZ
6.00 GB Ram
64 Bit System
Windows 7
NVIDIA GForce GT 740

2. Check and double check

3. Yes I have tried that option did not work that way. If I do that NULLDC Crashes Something about malformed device on the cfg

Double checked all syntax, still no go. I will pursue this more tomorrow.

viking245

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 21
  • I want to build my own arcade controls!
Re: starting in full screen for NULLDC
« Reply #6 on: September 06, 2018, 01:51:38 pm »
DisneyRob, Any progress on this?

I wanted to test this on my end but don't have any DreamCast files to work with. Along with that, I've never used NullDC. No biggie. We know this has to work... somehow.
(1st, forgive my ignorance for asking ignorant questions)

Looking around about NullDC, could the fullscreen thing be something as simple as editing the nullDC.cfg file?  Changing the default "Fullscreen=0" to "Fullscreen=1"
Code: [Select]
[nullDC_GUI]
Fullscreen=1

If not, maybe try running an ahk script on it's own (outside of MA).  i.e. double-click in Explorer.  Something like RunMyGame.ahk

Code: [Select]
#SingleInstance force
Run, "F:\emulators\nullDC_Win32_Release-NoTrace.exe -config ImageReader:DefaultImage=F:\roms\dreamcast\MyGame"
Sleep, 200
send, !{Enter}
Sleep, 200
send, !{Enter}
ExitApp

My thinking being 1st making sure a script will work.

Also, it sounds like for this command line, the .cfg should also have the following changes:
Code: [Select]
[nullDC]
Emulator.AutoStart=1
Emulator.NoConsole=1

[nullDC_GUI]
Fullscreen=1

[ImageReader]
LoadDefaultImage=1

djlunchbox

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • I want to build my own arcade controls!
Re: starting in full screen for NULLDC
« Reply #7 on: September 06, 2018, 08:14:59 pm »
I would also try following this gentleman's guides. Although the videos are in Portugese, simply follow what he does on screen. His tutorials and links have helped me tremendously in setting up MA. 

https://youtu.be/d4qhDoedbb8

I also have not set up Dreamcast or NullDC as I am using Demul but i may attempt it via this video.


  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31