Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: FFB Arcade Plugin  (Read 54721 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Moksi

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 129
  • Last login:February 20, 2020, 12:20:04 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #360 on: December 21, 2019, 07:13:52 am »

[/quote]

I actually have a model 2 drive board and steering wheel hooked up to the pc so I've been playing with the other settings trying to get it to feel exactly the same. The original hardware really does pull you around so that's why I increased the power.

One thing I have noticed is on the original hardware when you turn it will apply slight feedback in the opposite direction to tighten up the feeling of the wheel. I can't get the ffb plugin to do that but could be something I've missed?
[/quote]

Great that you have original Hardware to test , could you send me your adjustments in the FFBPlugin.ini closes to the original

i tried to play around with Force Spring i activated the Force Spring Effect but you get a strange vibration during the race
How about when you bump into cars , is it supposed to give a strong feedback or a light

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #361 on: December 21, 2019, 02:31:42 pm »
Are you saying the spring gives you a wierd vibration or just the game in general? Cos Spring should not be giving you any vibration at all


On other news, someone asked if it was possible to change individual mame games settings to be different from each other, which wasn't possible unless you made a seperate mame copy for each game (bad)

So I spent yesterday adding ability to have that on Mame and Supermodel Outputs which took ages :(

Sent it off to a couple people to test out and see if everything works correctly

Moksi

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 129
  • Last login:February 20, 2020, 12:20:04 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #362 on: December 21, 2019, 06:49:59 pm »
no i enabled the Force spring option then during the race i get a constant vibration during race
so i disabled  it
but other than that i really like latest version especially model 2 is alot better

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #363 on: December 22, 2019, 06:01:55 pm »
New Version of FFB Arcade Plugin. Now Version 1.5

https://github.com/Boomslangnz/FFBArcadePlugin/releases

MotownC

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 9
  • Last login:February 15, 2020, 03:12:39 pm
  • Reliving my youth, one lap at a time
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #364 on: December 23, 2019, 07:39:18 am »
This is great work - specific MAME settings is a nice improvement for my setup. Thanks again, Boomslang!

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #365 on: December 23, 2019, 07:35:20 pm »
This is great work - specific MAME settings is a nice improvement for my setup. Thanks again, Boomslang!

Sorry, small issue if you wanna use San Francisco Rush The Rock & small addition

so made new version


https://github.com/Boomslangnz/FFBArcadePlugin/releases

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #366 on: December 24, 2019, 04:55:42 pm »
Merry Xmas.

Heres FFB for H2Overdrive

isamu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 707
  • Last login:February 15, 2020, 09:36:28 pm
  • I'm a llama!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #367 on: December 26, 2019, 10:30:58 pm »
Marry Christmas everyone!!!!!!!!!!!!

Just finished playing the following:

OutRun
OutRunners
F1 Grand Prix Star II
Rave Racer

....still need to play around with ffb intensity settings but all working great so far. Great Job Boomslang!  :notworthy: :cheers:

Really wish there was a good emulator for the Konami Cobra games, Would love to play Racing Jam, which is an old obscure Konami racer that flew under the radar.

Also wish Noami arcade racers were fully emulated. Maybe someday....

gear323

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:December 28, 2019, 04:19:03 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #368 on: December 28, 2019, 12:32:19 am »
First of all THANK YOU SO MUCH FOR MAKING THIS!!!

I have not even tried this yet but I have the latest version downloaded and I have a Fanatec Club Sport Wheel 2.5 and I have the Fanatec club sport pedals and the Fanatec 1.5 SQ Shfter.    I"ll be busy tonight I can tell already!

I'm a BIG fan of the Hard Drivin' and Race Drivin' Games on MAME.  Played this game a ton back in the early 90s.  The arcade by me even had the 3 screen Race Drivin' Panorama cabinet. Learned the basics of driving an manual trans on that game...

Anyway, I saw that you have reached out to the main developer of that game and you have already spent time trying to get this working with FFB.  The Panorama game basically has all of the hard drivin' and Race Drivin' games in it so if you can get that one working it covers them all.

Anyway, thanks again and and 1+ really happy guy if you ever are able to get FFB in Race Driving!   

I remember I used to enjoy watching the attract mode of Race Drivin' in the arcade and the steering wheel would move as if someone was driving it.  The wheel moved by itself the entire time as the car would drive around the track and moved with all the turns etc. 

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #369 on: December 28, 2019, 02:54:29 am »
Ah that's interesting and good to know

Because yes I recieve values etc in attract mode and thought somethin was wrong lol

I've kinda hit a dead end on it however as I think theres issues with the output itself or it's missing parts

Like the values I receive is the same no matter what force you goto in test menu etc, in test menu it had force,sine and triangle etc

In other news,

Added ffb for Hyperdrive and Vapor TRX on mame couple days ago so will release that with next version
« Last Edit: December 28, 2019, 02:56:21 am by Boomslang »

gear323

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:December 28, 2019, 04:19:03 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #370 on: December 28, 2019, 03:35:48 am »
Jed Margolin Designed the hardware for Hard Drivin' and Race Drivin'  I wonder if he could help at all.   

https://www.jmargolin.com/

https://www.jmargolin.com/schem/schems.htm

https://www.jmargolin.com/rdy2k/rdy2k.htm


http://arcarc.xmission.com/Web%20Archives/Jeff%20Andersen%20(Sep%2027%202003)/rdp/default.htm


There was also a Police Simulator that ran on modified Race Drivin' hardware.   That "Game" is not in MAME and I don't think there is a dump of the ROMs for it. 

Here is a video of it, if you want to check it out.



« Last Edit: December 28, 2019, 03:53:44 am by gear323 »

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #371 on: December 28, 2019, 03:40:34 am »
nah, it's not a hardware issue. It's a mame output issue

Ive got enough information from the guy who coded the ffb on it already

MrThunderwing

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 726
  • Last login:Today at 04:24:07 pm
  • As I pass, do I give you the ass or the crotch?
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #372 on: December 28, 2019, 11:58:34 am »
Merry Xmas.

Heres FFB for H2Overdrive

You're a ---smurfing--- legend mate! Nice one.

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #373 on: January 02, 2020, 04:48:31 pm »
New Version of FFB Arcade Plugin. Now Version 1.6

https://github.com/Boomslangnz/FFBArcadePlugin/releases

isamu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 707
  • Last login:February 15, 2020, 09:36:28 pm
  • I'm a llama!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #374 on: January 02, 2020, 10:42:17 pm »


Modified & Added effects to Supermodel games (Daytona USA 2, Scud Race & LeMans 24)

Removed forced spring from Daytona USA 2, Scud Race & LeMans 24 (required for correct feeling on games)


VEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRY Interesting!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gonna give it a gander!    :cheers:

isamu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 707
  • Last login:February 15, 2020, 09:36:28 pm
  • I'm a llama!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #375 on: January 05, 2020, 12:37:10 am »
Just tried it out! WOOOOOOOOOOOOOOOOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boomslang you tha man!!!!!

I just ran Daytona 2 and it feels much better! I don't how you did it, but you somehow realized that in Supermodel's default FFB, Daytona 2 has that nasty center spring effect turned on too high! I don't know why but regardless of where I adjusted the "DirectInputSelfCenterMax" setting, the game always had it's center spring effect turned up too strong! You managed to eliminate this and now the game feels TONS better! The game now has no unnecessary spring activated at all times which is how I prefer it, because my Bodnar wheel has its own spring effect option built into the firmware, so I just adjust it from there. Scud Race also feels amazing! The rumble effects upon car collisions is wonderful and torque effect feels great!

Great job dude!!!!!!!!!!!!!  :cheers: :notworthy:

isamu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 707
  • Last login:February 15, 2020, 09:36:28 pm
  • I'm a llama!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #376 on: January 05, 2020, 12:41:19 am »
Damn you Boomslang my wheel almost broke my ---smurfing--- hand!!!  :lol I need to turn this puppy down before I get a sprained wrist!

Anyway quick question....I know I should already know this but it's been awhile....what does the Min Force slider do exactly? How and in what way, does that affect the forces?


Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #377 on: January 05, 2020, 01:02:40 am »
Damn you Boomslang my wheel almost broke my ---smurfing--- hand!!!  :lol I need to turn this puppy down before I get a sprained wrist!

Anyway quick question....I know I should already know this but it's been awhile....what does the Min Force slider do exactly? How and in what way, does that affect the forces?

Min force is the lowest force the wheel will go too

Eg 0 is 0%

Max force is the highest force the wheel will go too

So 100 is 100%

If force is too low then you raise min force

If force is too high then you lower max force

And yes, supermodel spring is crazy strong lol

isamu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 707
  • Last login:February 15, 2020, 09:36:28 pm
  • I'm a llama!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #378 on: January 05, 2020, 11:55:26 am »
Cheers!  :cheers:

isamu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 707
  • Last login:February 15, 2020, 09:36:28 pm
  • I'm a llama!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #379 on: January 09, 2020, 08:56:10 pm »
I just finished playing a lengthy session of WMMT5 with the new plugin.....

ARE YOU ---smurfing--- KIDDING ME!!?!?!?!?!? The FFB with Boomslamgz latest plugin feels S__U__B__L__I__M__E!!!! Boomslangz you really hit it out of the park on this one dude. WMMT5 is so much better now, that I literally did not want to stop playing! Paired with a DD wheel, it feels extraordinarily arcade cabinet-ish!!! The forces come through beautifully and the DD wheel sings with this game! I'm calling the cops bro!! You should be arrested for making illegally good ffb for WMMT5  :angry: These FFB drugs are dangerous and should off the streets!!!  :angry:

On a general note, this game is fun as hell! The rpg-ish elements it adds with the whole story and car upgrade aspects makes it very addicting. Plus Shutoko is such an awesome freeway to drive!

isamu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 707
  • Last login:February 15, 2020, 09:36:28 pm
  • I'm a llama!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #380 on: January 09, 2020, 09:26:44 pm »
sent you a dm on discord bro

clos2345

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 14
  • Last login:January 31, 2020, 04:01:07 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #381 on: January 13, 2020, 07:39:45 pm »
I've been a long time follower of this thread but just now finally found the time to take the plunge on setting this up (v1.6) and testing it out.  I have great appreciation for Boomslang for doing such outstanding work.  Thank you Sir!

FFB works great on MKDX and Outrun 2 via Teknoparrot.  I am however experiencing issues with Daytona Championship.  I'm getting major oscillation on my Fanatec CSL Elite as soon as I start moving the wheel in the menus and continuing into the race.  The wheel just has a mind of its own and ping pongs continuously back and forth just past the centerline of the wheel. 

Outside of the oscillation the FFB feels great but anytime I'm driving straight I'm fighting the wheel.  Also, upon exit of Daytona, my wheel strangely locks to the left.  I seen someone on page 5 with a similar issue with wheel locking.

At any rate, I've tried launching through Teknoparrot with controls set through the UI and I've also tried just the Daytona.exe with controls set through x360ce (FFB set to off).  Daytona previously worked fine with X360ce FFB.  I've also tried a fresh install of Daytona with same results. 

I've played with the Plugin .ini to change settings as well but no luck there.  Anyway, I'm running out of ideas so I'm hoping someone on the forum can provide some input to a fix.  Sorry for the lengthy message but trying to be thorough.  Thanks to anyone willing to help!
« Last Edit: January 13, 2020, 07:44:28 pm by clos2345 »

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #382 on: January 14, 2020, 03:09:44 am »
What is your FFBPlugin.ini settings?

Daytona Championship does actually move the wheel left and right constantly while driving around, I think they tried to make a sort of fake engine rumble effect but it shouldn't be major and is a tiny movement left and right over and over etc

clos2345

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 14
  • Last login:January 31, 2020, 04:01:07 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #383 on: January 15, 2020, 01:47:37 am »
Thanks so much for responding Boomslang.  The oscillation is also occurring in the menus so that's what has me thinking it's not normal behavior.  Also, as previously mentioned, the wheel locks up on exit from Daytona but I'm less concerned with that issue at the moment.  Anyway, I've copied the text of the Log below.  I've also posted a video on YouTube showing the issue in action.  Here's the link -

Thanks for any help you can provide.

LOG:

DLLMAIN ENTERED
process name:
C:\Sega\Daytona\Daytona.exe
default centering & friction values:
0
0
dll process attach:
C:\Sega\Daytona\Daytona.exe
0
90
loading original library...
C:\WINDOWS\system32\dinput8.dll
library loaded
creating ffb loop thread...
Before CreateThread
After CreateThread
In FFBLoop
in initialize
numJoysticks =
2
Joystick: 0 / Name: FANATEC CSL Elite Wheel Base / GUID: 03000000b70e0000030e000000000000

Haptic joystick found: 0 / Name: FANATEC CSL Elite Wheel Base / GUID: 03000000b70e0000030e000000000000

disabling all current FFB effects
setting haptic gain to 100
setting haptic auto center to 0
creating base effects...
Initialize() complete
Setting DefaultCentering & DefaultFriction forces...
Entering Game's FFBLoop loop

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #384 on: January 15, 2020, 02:07:04 am »
Yeah I know of the issue with exiting and performing effect still, Doesnt occur on my thrustmaster wheels but happens on logitech g29, everything I tried didnt stop it though even though it should

Post your ffbplugin.ini please, not the log just so I can see settings

clos2345

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 14
  • Last login:January 31, 2020, 04:01:07 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #385 on: January 15, 2020, 09:02:10 am »
Here's the FFBPlugin.ini.  Thanks for taking a look.

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #386 on: January 16, 2020, 06:47:57 pm »
Thanks so much for responding Boomslang.  The oscillation is also occurring in the menus so that's what has me thinking it's not normal behavior.  Also, as previously mentioned, the wheel locks up on exit from Daytona but I'm less concerned with that issue at the moment.  Anyway, I've copied the text of the Log below.  I've also posted a video on YouTube showing the issue in action.  Here's the link -

Thanks for any help you can provide.

LOG:

DLLMAIN ENTERED
process name:
C:\Sega\Daytona\Daytona.exe
default centering & friction values:
0
0
dll process attach:
C:\Sega\Daytona\Daytona.exe
0
90
loading original library...
C:\WINDOWS\system32\dinput8.dll
library loaded
creating ffb loop thread...
Before CreateThread
After CreateThread
In FFBLoop
in initialize
numJoysticks =
2
Joystick: 0 / Name: FANATEC CSL Elite Wheel Base / GUID: 03000000b70e0000030e000000000000

Haptic joystick found: 0 / Name: FANATEC CSL Elite Wheel Base / GUID: 03000000b70e0000030e000000000000

disabling all current FFB effects
setting haptic gain to 100
setting haptic auto center to 0
creating base effects...
Initialize() complete
Setting DefaultCentering & DefaultFriction forces...
Entering Game's FFBLoop loop

Yeah i had a test and I see what you are saying however the menu in Daytona 3 has never had proper analog values found, hence things such as Teknoparrot etc fakes keyboard key left and right etc to move via menu so when you move wheel hard to left and let it go, the wheel will rotate right as FFB will and overshoots (game reads wheel value as now going right and menu will move right and then FFB will move left etc) and so its happening over and over since you have nothing holding the wheel and so no friction at all

I just tried it when holding the wheel and it doesn't perform anything like that when in actual use with a person moving through menu as it has some friction against the motor and more load

Is there a way to stop that, perhaps but it would require some wierd as code to either stop the ffb completely or reduce the strength dramatically the moment the wheel returned to center which would react strange while doing the normal racing

I could properly do something for just the menu screens

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #387 on: January 16, 2020, 07:48:42 pm »
You can try this, should help with menu anyway

clos2345

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 14
  • Last login:January 31, 2020, 04:01:07 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #388 on: January 16, 2020, 08:25:42 pm »
Thank you Sir!  I really appreciate the explanation and your time invested in testing and providing the update.  I gave it a test and the menu worked much better!

One quick question, when using your Thrustmaster wheel, if you take your hands off the wheel when straightline driving do you experience the pronounced ping-pong effect?  Also, does that effect occur after the race ends?  Mine keeps going during the race results screen all the way until it hits the screen to enter your initials.

The wheel also loses its center by appearing off left by  maybe a couple degrees during races.  I tried Stoolz Zone to introduce some deadzone but it had an interesting effect.  Rather than inserting the deadzone, it further pushed the centerline of my wheel to the left during races (it seemed to work properly in menus though).  As a test I increased the value several times and each time it resulted in pushing the centerpoint further left during races.  For example I tried 40% and the wheel's centerline while driving straight was nearly a quarter turn to the left.

Anyway, I'm just trying to gauge if this is unique to some setting on my fanetec wheel or something that's just part of the game.   Again, thanks so much for your help.
« Last Edit: January 17, 2020, 08:22:10 am by clos2345 »

Killa7977

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • Last login:February 12, 2020, 08:18:29 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #389 on: January 27, 2020, 08:49:43 am »
Hey gentlemen, Is there a tutorial about how to use this plugin? I'm getting Lost ... Model2, model3, Mame, and Teknoparrot. I dont know where to put the plugin files. Any help Is appreciates. Thanks in advance

Edit

Teknoparrot solved
« Last Edit: January 27, 2020, 03:11:51 pm by Killa7977 »

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #390 on: January 27, 2020, 07:58:30 pm »
Hey gentlemen, Is there a tutorial about how to use this plugin? I'm getting Lost ... Model2, model3, Mame, and Teknoparrot. I dont know where to put the plugin files. Any help Is appreciates. Thanks in advance

Edit

Teknoparrot solved

Yea just load FFBPluginGUI.exe and then goto setup help and tells you

Killa7977

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • Last login:February 12, 2020, 08:18:29 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #391 on: January 28, 2020, 12:52:35 pm »
Thanks for the reply sir. So, with mame and supermodel i have just to put this ffb files on the root of the emu?

PepsiBoy428

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 6
  • Last login:February 17, 2020, 08:09:36 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #392 on: January 30, 2020, 10:22:43 pm »
I have a Logitech G920 wheel and when I try to use this plugin with Rush 2049 on MAME and once in-game, the wheel acts loose and not what it's supposed to work at all, What am I doing wrong? I'm using MAME 0.217
« Last Edit: January 30, 2020, 10:29:19 pm by PepsiBoy428 »

Killa7977

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • Last login:February 12, 2020, 08:18:29 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #393 on: January 31, 2020, 06:32:42 am »
Hey boomslang mate, i have sorted almost everything out. Just two games still dont want to work... Rave Racer and virtua racing. I hear the hook sound, but no feedback in game. What im doing wrong... For rave racer there isnt even the config in the setup list, but i'm sure i have read above taht It Is supported. Thanks for helping

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #394 on: January 31, 2020, 01:17:53 pm »
Rave racer only works on the OldMame plugin which is still there as an option but it only works on mame 0.199 or 0.206 versions

Virtua Racing needs to be set as Upright

Killa7977

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • Last login:February 12, 2020, 08:18:29 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #395 on: January 31, 2020, 01:26:53 pm »
Thanks mate, really appreciate your work. Virtua racing ok, Will try, Rave Racer, im on last Mame build, so.... :banghead:

PepsiBoy428

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 6
  • Last login:February 17, 2020, 08:09:36 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #396 on: January 31, 2020, 02:45:08 pm »
I need help, I have a Logitech G920 wheel and can't get this plugin working properly with San Francisco Rush 2049 on MAME 0.217, When the game boots, the wheel acts like it's loose, Any suggestions?

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 846
  • Last login:Today at 06:42:10 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #397 on: January 31, 2020, 09:26:32 pm »
Have you followed steps on FFBPluginGUI.exe under setup help?

PepsiBoy428

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 6
  • Last login:February 17, 2020, 08:09:36 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #398 on: January 31, 2020, 10:15:54 pm »
Yes yes I did and it's still acting loose

thestu

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • Last login:February 21, 2020, 10:27:28 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #399 on: January 31, 2020, 11:15:36 pm »
I decided to give Rush 2049 a try with Mame 0.217 and latest release of FFB plugin and I get the same thing.  I also have a Logitech G920.  The GUI setup is correct and feedback test is working properly.  However, wheel is loose and I get no feedback while in game.

I have all the the latest Visual runtimes installed.

I used to have 0.206 with FFB plugin 0.9b.

I'll do more testing tomorrow.

Code: [Select]
DLLMAIN ENTERED
process name:
E:\Emulation\Mame\mame64.exe
default centering & friction values:
0
0
dll process attach:
E:\Emulation\Mame\mame64.exe
0
100
loading original library...
C:\WINDOWS\system32\dinput8.dll
library loaded
creating ffb loop thread...
Before CreateThread
After CreateThread
In FFBLoop
in initialize
numJoysticks =
1
Joystick: 0 / Name: Logitech G920 Driving Force Racing Wheel USB / GUID: 030000006d04000062c2000000000000

Haptic joystick found: 0 / Name: Logitech G920 Driving Force Racing Wheel USB / GUID: 030000006d04000062c2000000000000

Rumble Init
disabling all current FFB effects
setting haptic gain to 100
setting haptic auto center to 0
creating base effects...
Initialize() complete
Setting DefaultCentering & DefaultFriction forces...
Entering Game's FFBLoop loop
DLLMAIN ENTERED
process name:
E:\Emulation\Mame\mame64.exe
default centering & friction values:
0
0
detaching from process:
E:\Emulation\Mame\mame64.exe