Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: K7300 Monitor problem?  (Read 2070 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
K7300 Monitor problem?
« on: October 17, 2013, 02:04:16 pm »
Got in a Wrestlemainia game in and when turned on I can hear the ping from the speaker and see LEDs on the board light but nothing what so ever on the screen at any time. I have 120v to the board for the screen and the fuse is ok. I do not see any glow in the neck of the tube and made sure the board on the neck was pushed in all the way, all the caps also look physically good to. But I also do not hear anything for when a coin drops or hitting any play buttons. Any ideas?
« Last Edit: November 01, 2013, 04:53:31 pm by Z0MBIE »

grantspain

  • I personally prefer "bog trotter"
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 5955
  • Last login:Today at 08:01:24 pm
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #1 on: October 18, 2013, 08:48:54 pm »
never seen an orion monitor,seen loads of orion tubes though
whats the actual chassis mate?
photo would help


Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #2 on: October 21, 2013, 04:46:50 pm »
I think you're right that it's just the tube but here is a pic of the board.

Ken Layton

  • Guru
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 6956
  • Last login:Today at 09:42:52 am
  • Technician
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #3 on: October 21, 2013, 05:39:55 pm »

Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #4 on: October 21, 2013, 05:42:45 pm »
Thanks Ken, at least I know what it is now.

Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #5 on: October 23, 2013, 02:31:54 pm »
Anything common on these? all caps test good.

grantspain

  • I personally prefer "bog trotter"
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 5955
  • Last login:Today at 08:01:24 pm
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #6 on: October 24, 2013, 05:50:02 pm »
all caps tested with a cap tester or just look ok?

Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #7 on: October 24, 2013, 05:54:07 pm »
Tested.

grantspain

  • I personally prefer "bog trotter"
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 5955
  • Last login:Today at 08:01:24 pm
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #8 on: October 25, 2013, 03:48:02 pm »
ok then isolate the B+ and add a dummy load then check the b+ voltage

Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #9 on: October 25, 2013, 03:51:38 pm »
LOL I'm a total n00b and do not know what that means.

Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
Re: K7300 Monitor problem?
« Reply #10 on: November 01, 2013, 04:54:35 pm »
Ok, I went ahead and installed a new cap kit anyway and still get the same results.

grantspain

  • I personally prefer "bog trotter"
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 5955
  • Last login:Today at 08:01:24 pm
Re: K7300 Monitor problem?
« Reply #11 on: November 01, 2013, 08:18:03 pm »
i would like to help more but being a novice you will either end up blowing the crap out of the chassis or giving yourself a nasty shock

Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
Re: K7300 Monitor problem?
« Reply #12 on: November 01, 2013, 09:03:02 pm »
Not quite that dumb.

Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
Re: K7300 Monitor problem?
« Reply #13 on: November 14, 2013, 04:04:52 pm »
ok besides the cap kit I replaced the HOT Transistor then I read the common problem for these is 812 resistor and the Q801 transistor so I replaced those also and still no neck glow or picture. :banghead:


Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
Re: K7300 Monitor problem?
« Reply #14 on: November 19, 2013, 05:36:30 pm »
Update- I had someone else tell me to replace the chip that had LA7851 on it so I took that chip from a junk board and put it in and low and behold I had a picture so I grabbed the remote board to adjust the picture and after a few minutes all of a sudden screen went black again WTF? so if that chip went out again I wonder what caused it?

Z0MBIE

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 52
  • Last login:March 04, 2014, 06:13:03 pm
  • Dead and loving it!
Re: K7300 Monitor problem?
« Reply #15 on: January 05, 2014, 02:46:39 pm »
Anybody??? I do hear the static charge when turning it on but no picture. :angry:

emich

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 3
  • Last login:January 04, 2020, 11:32:29 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #16 on: January 03, 2020, 07:06:09 am »
I think you're right that it's just the tube but here is a pic of the board.

Hey, hope you read this but I'm currently trying to fix this board right now and I was hoping if you'd be able to post a closer look at the resistors on the bottom left quadrant. The board I have now is covered in rust so I am unable to see the color of the band on them.
Thank you!
P.S have you been able to fix your issue?


behrmr

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 445
  • Last login:Today at 07:52:36 pm
Re: Orion Monitor problem?
« Reply #17 on: January 03, 2020, 10:49:48 am »
I think you're right that it's just the tube but here is a pic of the board.

Hey, hope you read this but I'm currently trying to fix this board right now and I was hoping if you'd be able to post a closer look at the resistors on the bottom left quadrant. The board I have now is covered in rust so I am unable to see the color of the band on them.
Thank you!
P.S have you been able to fix your issue?

The schematic will be helpful for what you want https://www.arcade-museum.com/manuals-monitors/Wells%20Gardner%2013k7301.pdf

Ken's repair guide is also good https://www.arcade-museum.com/manuals-monitors/Wells-Gardner_K7300_series_repair.pdf

emich

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 3
  • Last login:January 04, 2020, 11:32:29 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: K7300 Monitor problem?
« Reply #18 on: January 04, 2020, 12:39:58 pm »
Thank you! I'll look into it.
What did you do to fix your issue?