Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Groovymame and Playchoice 10 games  (Read 2812 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

yakk11

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 86
  • Last login:May 15, 2019, 01:56:46 pm
Groovymame and Playchoice 10 games
« on: October 07, 2012, 09:33:53 pm »
I'm trying to get these running with my HD4670.  When I start Super Mario Bros. 3 or any other game i get a fatal error.  I have attached a log from smb3.
Any help? 

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6568
  • Last login:Yesterday at 06:59:26 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #1 on: October 08, 2012, 01:55:55 pm »
Hi yakk11,

Thanks for the log. However, it looks absolutely normal. Does the fatal error happen when exiting the game? Does it crash or something?
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

yakk11

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 86
  • Last login:May 15, 2019, 01:56:46 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #2 on: October 23, 2012, 09:29:13 am »
I can load the games just fine using MAMEUI 64bit outside of hyperspin using the single screen setting in the playchoice BIOS. When i try to load one via hyperlaunch/hyperspin, i get a window that pops up saying "AutoHotkey.dll Mame error - Fatal Error. I am running groovymame .145, if that helps.

yakk11

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 86
  • Last login:May 15, 2019, 01:56:46 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #3 on: November 01, 2012, 07:07:40 pm »
Anything to add to this?

yakk11

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 86
  • Last login:May 15, 2019, 01:56:46 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #4 on: November 05, 2012, 10:26:12 am »
I just updated to .146u5 64bit build. Now the screen just goes black.

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6568
  • Last login:Yesterday at 06:59:26 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #5 on: November 05, 2012, 11:44:30 am »
Hi yackk11,

I *think* I managed to reproduce your issue here. It happens when you play a multiple screen game full screen (just 1 full frame per monitor) and has to do with the multithreading implementation in GroovyMAME that's only targeted for single screen setups.

It works for me if I use these params:

groovymame pc_sm3 -numscreens 2 -nomt

Let me know if this makes any sense (I'm not using HS here so I have no clue what the "AutoHotkey.dll Mame error - Fatal Error" is about).
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

yakk11

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 86
  • Last login:May 15, 2019, 01:56:46 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #6 on: November 07, 2012, 08:16:25 pm »
I tried that.  It worked.  I wonder why it can't load via hyperspin...

senorchris

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • Last login:March 14, 2016, 11:57:10 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #7 on: November 10, 2012, 04:42:26 pm »
Unzipping the attached .ini into your groovymame directory should enable Calamity's settings for all Playchoice 10 games, so the settings will be sucked up when you start them from Hyperspin.  I now get an actual screen, with music (instead of just the black screen I was getting before).  Unfortunately, when I coin it up - the screen goes black.  I wonder if it's because MAME is choosing to emulate the "select a game" screen rather than the actual game itself, if these cabinets had two screens to render.


yakk11

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 86
  • Last login:May 15, 2019, 01:56:46 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #8 on: November 20, 2012, 06:29:02 pm »
Unzipping the attached .ini into your groovymame directory should enable Calamity's settings for all Playchoice 10 games, so the settings will be sucked up when you start them from Hyperspin.  I now get an actual screen, with music (instead of just the black screen I was getting before).  Unfortunately, when I coin it up - the screen goes black.  I wonder if it's because MAME is choosing to emulate the "select a game" screen rather than the actual game itself, if these cabinets had two screens to render.

step in the right direction!

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6568
  • Last login:Yesterday at 06:59:26 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #9 on: November 20, 2012, 06:34:40 pm »
Apart of those settings, try either: -screen0 \\.\DISPLAY1       or     -screen1 \\.\DISPLAY1

One of those should make MAME focus the game screen on to the real monitor.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

yakk11

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 86
  • Last login:May 15, 2019, 01:56:46 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #10 on: January 17, 2013, 09:21:38 pm »
Any progress on this?  Would love to start playing some Mike Tyson's Punch Out!!   :D

dgame

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 612
  • Last login:May 24, 2019, 01:04:18 pm
  • Jedi Master and friend of Captain Solo
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #11 on: January 18, 2013, 12:03:33 am »
You have to press the Play Choice 10's 'Enter' button After you coin up.

MAME defaults to the minus "-" key on the keyboard for the Play Choice 10's 'Enter' button.

If you let the timer run out the screen will go black again and you have to press the 'Enter' again after you coin up.

The timer is on the top screen which is invisible if you have focus set to the bottom screen on a single screen system.

Occasionally drop credits to keep the timer from running out.

The MAME Cheat file allows infinite time so you can play without worrying.

The screen going black after coin up is not a GroovyMAME specific issue it applies to MAME as well.
« Last Edit: January 18, 2013, 02:19:29 pm by dgame »

yakk11

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 86
  • Last login:May 15, 2019, 01:56:46 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #12 on: January 28, 2013, 11:43:38 am »
I will give this a shot tonight.  Thanks!

yakk11

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 86
  • Last login:May 15, 2019, 01:56:46 pm
Re: Groovymame and Playchoice 10 games
« Reply #13 on: January 29, 2013, 07:03:49 pm »
You have to press the Play Choice 10's 'Enter' button After you coin up.

MAME defaults to the minus "-" key on the keyboard for the Play Choice 10's 'Enter' button.

If you let the timer run out the screen will go black again and you have to press the 'Enter' again after you coin up.

The timer is on the top screen which is invisible if you have focus set to the bottom screen on a single screen system.

Occasionally drop credits to keep the timer from running out.

The MAME Cheat file allows infinite time so you can play without worrying.

The screen going black after coin up is not a GroovyMAME specific issue it applies to MAME as well.

This works!  Thanks!  Do you know if there is a way to auto load that cheat every time the rom is opened?