Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Screen too small in Williams games  (Read 1136 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TJCOMBO

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 64
  • Last login:January 14, 2013, 01:28:24 pm
Screen too small in Williams games
« on: September 11, 2012, 12:26:28 pm »
That fix changing the Y value worked for the Capcom games. Thanks!  The Williams games aren't displaying the correct resolution.  I know that they are meant for a 19" monitor and I am using a 25" but the resolution is way too small.  I am not sure if anyone is having similar issues, but I thought I would report this.

I'll add the logs on hopefully tomorrow.  I have to retrieve them, as my MAME isn't online.
« Last Edit: September 11, 2012, 01:17:57 pm by TJCOMBO »

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6552
  • Last login:May 17, 2019, 11:19:04 am
Re: Screen too small in Williams games
« Reply #1 on: September 11, 2012, 12:36:46 pm »
One log?
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6552
  • Last login:May 17, 2019, 11:19:04 am
Re: Screen too small in Williams games
« Reply #2 on: September 16, 2012, 03:14:41 pm »
I'll add the logs on hopefully tomorrow.  I have to retrieve them, as my MAME isn't online.

If you only say "the Williams games" I need to google for some specific titles, then find out the resolutions they used, and deduce what your setup was from some previous posts ;) If you post a log, you are providing me with all the information that I need in a single step.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

TJCOMBO

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 64
  • Last login:January 14, 2013, 01:28:24 pm
Re: Screen too small in Williams games
« Reply #3 on: September 17, 2012, 03:40:24 pm »
Sorry :)  The games were Robotron and Bubbles.. I didn't try out all the Williams titles, but at a cursory glance, the resolution was incorrect on both of them: too small.  I have to put the logs from my games when I get a chance (have to move from one computer to another that I don't always have access to).  I didn't know if the problems were akin to the ones I had with the Capcom games.  Not sure if anyone else was running into the same issue.  Does Robotron and Bubbles look okay on yours?  I'll post the log soon, hopefully.  Thanks!

billfor

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 27
  • Last login:November 11, 2017, 12:15:55 pm
Re: Screen too small in Williams games
« Reply #4 on: September 13, 2013, 06:50:32 pm »
Modeline/resolution issues aside, I've run into this problem on regular mame with my lcd monitor. To fix it I just added a williams.ini  with value "view standard" and that fixes it for me on both regular and groovymame.