Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: megatouch  (Read 3528 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

squirrellydw

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1584
megatouch
« on: June 18, 2012, 02:23:26 pm »
megatouch rules
« Last Edit: September 11, 2012, 11:06:39 pm by squirrellydw »
I b**ch. People listen!!

ed12

  • Trade Count: (-1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: megatouch
« Reply #1 on: June 18, 2012, 04:19:19 pm »
hi
mobo no
i/o interface yes
proper key yes
hd yes
and yes there fully hacked/repairable
u for the key will need a dallas key-reader-writer
for the hd
any 10meg will do >colne-here<
match key # ie saxxx-xx this part is important -xx
mother board not really as long as it support's asia raiser's
newer maga's use usb so beware of this
the i/o as a rule carry's the "key: and audio
rem 1 thing u are in linuix

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

Chazz

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 234
Re: megatouch
« Reply #2 on: June 20, 2012, 08:11:04 pm »
Can anything be done with a JVL iTouch4?

ed12

  • Trade Count: (-1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: megatouch
« Reply #3 on: June 20, 2012, 09:18:03 pm »
hi chazz
reto ?
vortex ?
orion ?
start here please

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

Chazz

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 234
Re: megatouch
« Reply #4 on: June 20, 2012, 11:51:42 pm »
It an old JVL Concorde I upgraded from iTouch4 to iTouch8.

ed12

  • Trade Count: (-1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: megatouch
« Reply #5 on: June 21, 2012, 12:04:00 am »
hi
ok let's get to the meat of your question
what is it exactley u want to do with it ?
and is it olny a 1 off ?
please be specific as possable
as i am coding for the next week

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

squirrellydw

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1584
Re: megatouch
« Reply #6 on: June 21, 2012, 01:35:24 pm »


thanks
« Last Edit: September 11, 2012, 11:07:33 pm by squirrellydw »
I b**ch. People listen!!

ed12

  • Trade Count: (-1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: megatouch
« Reply #7 on: June 21, 2012, 01:44:04 pm »
hi
i thought i was clear on the i/o board
all merit's have a key sa-xxxx-xx
this is on the riser :i/o: card
also your audio is on there >final-amp<
the hd plug's right into the mobo
the touch screen the same
the coin stuff also goes into the i/o
and the merit s/w will look for it's proper key and key #

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

Chazz

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 234
Re: megatouch
« Reply #8 on: June 21, 2012, 01:58:01 pm »
Hi Ed,
I've had the iTouch for a while now, and just wondering if there is anything that can be done with it.  I know it runs a version of Linux.  I'm just wondering if you can add new software to it.  MAME maybe.  I like tweaking and modding, and there's not much talk about these older machines, so I was just wondering if anything can be done with them.

ed12

  • Trade Count: (-1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: megatouch
« Reply #9 on: June 21, 2012, 02:31:47 pm »
hi
Chazz
i have been looking into the request's
will need to chk my ppw at the shop,i am sure we did something with them
the run on winxpe under a linuix kernel
to update the o/s
u copy the complete harddrive :secter-by-secter:
save it as master copy
then copy the copy u have saved
break it down into it's indvidial :cell's=file's:
from there u can add game's to the :game-list: .dir
then u enter in it's call >linuix-format<,making sure u add the nessary .dll's/.ocx's in the windows/system32 file
i know this can go over ppl's head's
but if u are fluntent in both os's,we can make it happen

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

lilshawn

  • Moderator
  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6138
  • I break stuff...then fix it...sometimes
Re: megatouch
« Reply #10 on: June 21, 2012, 02:43:13 pm »
Hi Ed,
I've had the iTouch for a while now, and just wondering if there is anything that can be done with it.  I know it runs a version of Linux.  I'm just wondering if you can add new software to it.  MAME maybe.  I like tweaking and modding, and there's not much talk about these older machines, so I was just wondering if anything can be done with them.

i think itouch10 or 11 was the last support for those machines. they are all HD now. there isn't much you can do with them except update to the next version.


What do you mean by I/O interface. Isn't that the same as the mobo?  Just wondering what I need to buy off eBay. I have a usb touchscreen and computer already

no the megatouchs have an IO board that handles the audio amplification and coin inputs. depending on the machine is what you can do with it. All megatouches keep track of the hardware...if you try a different touchscreen controller it won't work. all the hardware is asset tagged - IE: they are all checked at boot to make sure they are "MERRIT" branded. (harddrives, touchscreen controller, touchscreen, (harddrive not so much anymore)

I have had some luck with swapping motherboards. I had planned at one time on purcasing an RX motherboard to replace the failing boards in the EVO machines but the IO boards in the EVO are made especally for the original boards and will not work. Megatouch has about 6 different IO boards depending on the machine...they have varying degrees of compatibility with other motherboards.

http://www.amientertainment.com/support/manuals/Board_ID.pdf

BadMouth

  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 8448
  • ...
Re: megatouch
« Reply #11 on: June 21, 2012, 02:54:33 pm »
I have a couple Megatouch XLs running original Motherboards & I/O boards along with AT Power supplies, serial ELO monitors, & the platinum "upgrade" drives from fleabay. (well, one is up and running anyway)  The fleabay drives will work with any XL key.  I'm actually running compact flash cards with IDE adapters.

Unless you're familiar enough with the software to be able to get by with less, you pretty much need everything.  ;)

There is no bootleg software or emulator out there on the internet that will allow you to play Megatouch games on your PC.
(except for the very old versions in MAME)

It shows it's age, but the Touchmaster series of games is playable in MAME.
Just calibrate your touchscreen like a light gun.

yotsuya

  • Trade Count: (+21)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 18202
  • 2014 UCA Winner, 2014, 2015, 2016 ZapCon Winner
    • forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,137636.msg1420628.html
Re: megatouch
« Reply #12 on: June 21, 2012, 03:57:36 pm »
The fleabay drives will work with any XL key.  I'm actually running compact flash cards with IDE adapters.

I tried that, but mine won't boot.
***Build what you dig, bro. Build what you dig.***

BadMouth

  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 8448
  • ...
Re: megatouch
« Reply #13 on: June 21, 2012, 04:09:24 pm »
The fleabay drives will work with any XL key.  I'm actually running compact flash cards with IDE adapters.

I tried that, but mine won't boot.

It's a PITA.  I probably had to tinker with each one half a day before it finally booted and I can't tell you what finally made it happy.
Once I got one good boot, it was good for a while.

Then I started having video issues and in poking around with the keyboard without being able to see anything, I messed it up and had to spend a few evenings messing with it again.  Then it went down again about a week later.

I don't even remember what the last issue was, but I ended up breaking legs off one of the chips trying to clean all the connections on the I/O board.
This thread motivated me to order a new I/O board just now.  If that doesn't fix whatever was going on, I'll probably give up on it.  :banghead:

They are definitely not for the weak of heart.

ed12

  • Trade Count: (-1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: megatouch
« Reply #14 on: June 21, 2012, 04:26:39 pm »
hi
badmouth
i scraped a few xl's but kept there
i/o's and riser's
i might beable to help u here
what is the sa # ?


ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

BadMouth

  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 8448
  • ...
Re: megatouch
« Reply #15 on: June 21, 2012, 04:47:45 pm »
hi
badmouth
i scraped a few xl's but kept there
i/o's and riser's
i might beable to help u here
what is the sa # ?


ed

Thanks, but I already paid for the one off fleabay.  :-\
( http://www.ebay.com/itm/MERIT-I-O-BOARD-FOR-XL-MACHINES-MEGATOUCH-TOUCHSCREEN-/300722514188?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item460475690c )
It should be here the beginning of next week.
If it doesn't work, I'll post the sa # (it's an XL GOLD key) and a description of what it is doing.

It's been so long ago that I don't remember what it was doing, but I was sure that it was the I/O board.
Since I have 2 and they don't get used as much as they used to, I just put this one away and haven't messed with it.

yotsuya

  • Trade Count: (+21)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 18202
  • 2014 UCA Winner, 2014, 2015, 2016 ZapCon Winner
    • forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,137636.msg1420628.html
Re: megatouch
« Reply #16 on: June 21, 2012, 06:13:34 pm »
ed-

Any idea my my Ducksan Type55 won't power on, and instead I get a high-pitched whine?
***Build what you dig, bro. Build what you dig.***

ed12

  • Trade Count: (-1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: megatouch
« Reply #17 on: June 21, 2012, 06:34:29 pm »
hi
ok badmouth,just post me if u  need anything

yotsuya
hi pitch whine ?
monitor is where i would start
unhook the 15pin db plug and plug in a lcd monitor
and fire them up,if the lcd come's up then u know the internal mointor need's service,if not then chk the power supply
it can use any atx style supply

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

yotsuya

  • Trade Count: (+21)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 18202
  • 2014 UCA Winner, 2014, 2015, 2016 ZapCon Winner
    • forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,137636.msg1420628.html
Re: megatouch
« Reply #18 on: June 21, 2012, 07:01:00 pm »
Ed-

The monitor needs servicing. I changed a few caps per Ken Layton's instructions, but no.go.
***Build what you dig, bro. Build what you dig.***

ed12

  • Trade Count: (-1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: megatouch
« Reply #19 on: June 21, 2012, 08:04:09 pm »
hi
a whine
is normaly horz problem
disconnect the hot transistor
and use the lightbulb trick
this will narrow down the range and let u save a few hot's
but as a rule whine is horz and it could be a simple as a wrong or missed cap,or the yoke may not be pluged in right
start there and get back to me

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

yotsuya

  • Trade Count: (+21)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 18202
  • 2014 UCA Winner, 2014, 2015, 2016 ZapCon Winner
    • forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,137636.msg1420628.html
Re: megatouch
« Reply #20 on: June 21, 2012, 08:43:21 pm »
Thanks Ed, I'll try it next time it's set up.
***Build what you dig, bro. Build what you dig.***

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31