Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: How do i set resolutiuons for certain games with calamity drivers?  (Read 1636 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

abispac

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 935
  • Last login:April 16, 2019, 04:13:30 pm
Ive been using this calamity drivers with groovymame so far so great....only have one dubt. If i start pacman , i get a scrolling image, but if i start mr.do image its just fine, so i wonder how can i set mr.do resolution into the pacman game so i get the same result.I have tested this manualy and it seems to work just fine, so i guess i eaither need to create a custom ini file for pacman or modify somentihng. Im not very picky on how pacman looks with the modyfied resolution, as its playable and looks ok so please just help me get that mod resolution into pacman, thanks for any help.

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6540
  • Last login:Today at 03:26:12 am
Re: How do i set resolutiuons for certain games with calamity drivers?
« Reply #1 on: April 29, 2012, 11:53:44 am »
Hi abispac, consider adjusting the monitor's v-hold potentiometer (vertical frequency), that's were the problem is probably.

Anyway, just use the same options as you did manually but into an ini for that specific game.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

abispac

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 935
  • Last login:April 16, 2019, 04:13:30 pm
Re: How do i set resolutiuons for certain games with calamity drivers?
« Reply #2 on: April 29, 2012, 02:11:19 pm »
Adjusting the monitor its not an option as is always closed, the ini file sounds better, but i dont know what the content of that file should be, is it as simple as creating a txt file ading -r XXXxXXX@59.94 and savinv as pacman.ini and place that into the ini folder....let me try that but if im wrong please tell me how its done via ini file, thanks.

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6540
  • Last login:Today at 03:26:12 am
Re: How do i set resolutiuons for certain games with calamity drivers?
« Reply #3 on: April 29, 2012, 02:26:10 pm »
I mean that your current v-hold adjustment is wrong. You should find one that covers the whole frequency range you're using, and then keep the cab closed forever.

For the ini file, yes it's like you're saying, but make sure the res you write actually is available in your system (check Arcade_OSD), type it like this (refresh as integer):

resolution 400x256@60
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

abispac

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 935
  • Last login:April 16, 2019, 04:13:30 pm
Re: How do i set resolutiuons for certain games with calamity drivers?
« Reply #4 on: April 29, 2012, 04:16:28 pm »
found a piece of software on ultimarc, i used that to create custom resolution inis then i modified them to my needs, that did the trik, it dosnt look perfect but what ealse can i ask for to run a  vertical game on a horizontal monitor. thanks for the help.

krick

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1960
  • Last login:Today at 10:45:44 am
  • Gotta have blue hair.
Re: How do i set resolutiuons for certain games with calamity drivers?
« Reply #5 on: April 29, 2012, 10:47:09 pm »
Adjusting the monitor its not an option as is always closed

He's not saying you need to adjust it every time before you play the game.

You only need to adjust it once to find the sweet spot for your monitor so that games don't roll.
Hantarex Polo 15KHz
Sapphire Radeon HD 7750 2GB (GCN)
GroovyMAME 0.197.017h_d3d9ex
CRT Emudriver & CRT Tools 2.0 beta 13 (Crimson 16.2.1 for GCN cards)
Windows 7 Home Premium 64-bit
Intel Core i7-4790K @ 4.8GHz
ASUS Z87M-PLUS Motherboard

abispac

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 935
  • Last login:April 16, 2019, 04:13:30 pm
Re: How do i set resolutiuons for certain games with calamity drivers?
« Reply #6 on: April 30, 2012, 09:50:22 pm »
I ended up using an nvidia card with soft 15khz, and all games look way better and no nned to twik alot of stuff...im still using groovymame...