Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Can't get the resolutions right  (Read 1203 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sega_mad

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 284
  • Last login:July 09, 2015, 04:03:08 am
Can't get the resolutions right
« on: February 03, 2012, 06:31:29 am »
Firstly...great app  ;D

Thanks for making it available.

I'm not using Groovemame, just normal, standard MAME.

Have installed you ATi driver for my 9600pro. Installiation went well.

When I set the resolution (320 x 240) and I load a game like Street Fighter 2, there is some pixles missing in the Street Fighter text (when it says Street Fighter, right after the Rom check).

I also tried 336 x 240 (I think it was), same problem. At 640 x 480 its fine (but obviously interlaced, and the screen flickers)

I'm guessing I've done something wrong!!

Can you help Calamity


Paradroid

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 660
  • Last login:Yesterday at 05:43:46 pm
    • SCART Hunter
Re: Can't get the resolutions right
« Reply #1 on: February 03, 2012, 06:58:19 am »
I'm not using Groovemame, just normal, standard MAME.

Are you crazy? :) Seriously, give GroovyMAME a spin! You won't turn back, I promise you. Super-smooth scrolling and transitions everywhere you look! None of those droppped frames you get with standard MAME. Once you see how good it is you'll pray that Calamity keeps posting builds of GroovyMAME forever...

As for your missing lines, perhaps it will help if you specify what kind of monitor you're using?
My MAME/SCART/CRT blog: SCART Hunter

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6640
  • Last login:June 22, 2019, 12:06:55 pm
Re: Can't get the resolutions right
« Reply #2 on: February 03, 2012, 07:33:14 am »
When I set the resolution (320 x 240) and I load a game like Street Fighter 2, there is some pixles missing in the Street Fighter text (when it says Street Fighter, right after the Rom check).

The fact that Street Fighter 2 uses a resolution of 384x224 might have some relation? ;)
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi