Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Mouse support in MAME .61  (Read 984 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

electricd

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 487
  • Last login:August 05, 2011, 03:30:33 pm
  • I'm not a llama!
Mouse support in MAME .61
« on: August 09, 2002, 12:59:17 am »
Probably a very basic stupid question, but here goes.  How do I get my mouse to work in MAME?  I tried to play Shuuz for example, and while it is loading, i can move the mouse cursor no problem during the black "load" screen, but after the game begins, for some reason the mouse doesnt work.  I hit TAB and go into input and the x and y axis are set to using the arrow keys, and I have no idea how to tell it to use the mouse??  I just dont get it.  Thanks for any help in advance!

ED7

Howard_Casto

  • Idiot Police
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 18175
  • Last login:Yesterday at 11:28:57 pm
  • Your Post's Soul is MINE!!! .......Again??
    • The Dragon King
Re:Mouse support in MAME .61
« Reply #1 on: August 09, 2002, 01:57:45 am »
in your config file... set mouse to 1 :)

electricd

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 487
  • Last login:August 05, 2011, 03:30:33 pm
  • I'm not a llama!
Re:Mouse support in MAME .61
« Reply #2 on: August 09, 2002, 10:04:11 am »
Sorry to be a pain, but can you tell me which file that is, and possibly post an example of your for me?  I am still pretty new.  Thanks.

Lilwolf

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 4943
  • Last login:October 25, 2019, 07:03:59 pm
Re:Mouse support in MAME .61
« Reply #3 on: August 09, 2002, 11:09:50 am »
in a text file called mame.ini in the mame directory

note... if you don't have one... run this "mame -createconfig".... I think it's automatic now though

Next. edit your mame.ini ("notepad mame.ini")

Next.. fine the location that says "mouse 0" and change it to say "mouse 1"

thats it

electricd

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 487
  • Last login:August 05, 2011, 03:30:33 pm
  • I'm not a llama!
Re:Mouse support in MAME .61
« Reply #4 on: August 09, 2002, 11:12:28 am »
Ok great did that.  Will this be the same even if I use Arcade@Home as a frontend, or do I have to edit somewhere in it?