Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: GroovyMAME will not use 2560x240 super resolution for 320x240 games.  (Read 518 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Cowslanlr

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 18
  • Last login:September 13, 2019, 11:16:33 pm
I am having issues getting GroovyMAME to use my 2560x240 super resolution for games with a native resolution of 320x240. This became an issue after I added "320 x 240 @ 60.000000 desktop" to user_modes - super.ini. I added this as a desktop mode so that I could play other PC games in 240p. The problem is, now that I have done this switchres wants to select 320x240 rather than my super resolution.

How can I get GroovyMAME to use my super resolution again without removing the 240p desktop mode?

Any help would be greatly appreciated, I have been struggling with this for a while.
« Last Edit: July 17, 2019, 09:47:05 pm by Cowslanlr »

cyb

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 70
  • Last login:Yesterday at 06:29:30 pm
Re: GroovyMAME will not use 2560x240 super resolution for 320x240 games.
« Reply #1 on: July 17, 2019, 11:16:07 pm »
In mame.ini, change " resolution auto"  to  "resolution  2560x0"  This will force groovymame to use the appropriate super resolution for whatever game you're playing. It works for me at least!

Cowslanlr

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 18
  • Last login:September 13, 2019, 11:16:33 pm
Re: GroovyMAME will not use 2560x240 super resolution for 320x240 games.
« Reply #2 on: July 18, 2019, 12:08:54 pm »
In mame.ini, change " resolution auto"  to  "resolution  2560x0"  This will force groovymame to use the appropriate super resolution for whatever game you're playing. It works for me at least!

Thank you so much, that worked like a charm! I feel so dumb for not trying that sooner. I knew there must have been something really obvious that I was missing.  :P

krick

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 2002
  • Last login:Yesterday at 10:57:08 am
  • Gotta have blue hair.
Re: GroovyMAME will not use 2560x240 super resolution for 320x240 games.
« Reply #3 on: July 20, 2019, 01:02:56 am »
Are you using an old version of GroovyMAME?
Hantarex Polo 15KHz
Sapphire Radeon HD 7750 2GB (GCN)
GroovyMAME 0.197.017h_d3d9ex
CRT Emudriver & CRT Tools 2.0 beta 13 (Crimson 16.2.1 for GCN cards)
Windows 7 Home Premium 64-bit
Intel Core i7-4790K @ 4.8GHz
ASUS Z87M-PLUS Motherboard

Cowslanlr

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 18
  • Last login:September 13, 2019, 11:16:33 pm
Re: GroovyMAME will not use 2560x240 super resolution for 320x240 games.
« Reply #4 on: July 20, 2019, 10:29:53 am »
Are you using an old version of GroovyMAME?

No, I am using the newest version of GroovyMAME 0.211, why do you ask?

krick

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 2002
  • Last login:Yesterday at 10:57:08 am
  • Gotta have blue hair.
Re: GroovyMAME will not use 2560x240 super resolution for 320x240 games.
« Reply #5 on: July 20, 2019, 11:29:52 am »
I seem to recall that we used to have to set "resolution  2560x0" or something similar in the mame.ini in older versions but I thought that was no longer a requirement.
Hantarex Polo 15KHz
Sapphire Radeon HD 7750 2GB (GCN)
GroovyMAME 0.197.017h_d3d9ex
CRT Emudriver & CRT Tools 2.0 beta 13 (Crimson 16.2.1 for GCN cards)
Windows 7 Home Premium 64-bit
Intel Core i7-4790K @ 4.8GHz
ASUS Z87M-PLUS Motherboard

Cowslanlr

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 18
  • Last login:September 13, 2019, 11:16:33 pm
Re: GroovyMAME will not use 2560x240 super resolution for 320x240 games.
« Reply #6 on: July 20, 2019, 11:57:43 am »
I seem to recall that we used to have to set "resolution  2560x0" or something similar in the mame.ini in older versions but I thought that was no longer a requirement.


I think for most people it probably isn't necessary, but in my situation it was required because I added the 320x240 desktop resolution to user_modes - super.ini. 
« Last Edit: July 20, 2019, 12:01:52 pm by Cowslanlr »

cyb

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 70
  • Last login:Yesterday at 06:29:30 pm
Re: GroovyMAME will not use 2560x240 super resolution for 320x240 games.
« Reply #7 on: July 20, 2019, 02:07:33 pm »
I seem to recall that we used to have to set "resolution  2560x0" or something similar in the mame.ini in older versions but I thought that was no longer a requirement.


I believe the setting "cleanstretch  2" was the thing that is no longer needed/used