Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: PC in a model 3 cab  (Read 452 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Malenko

  • KNEEL BEFORE ZODlenko!
  • Trade Count: (+58)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 12103
  • 說好話 做好事 存好心
    • forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,142404.msg1475162.html
PC in a model 3 cab
« on: December 15, 2016, 02:16:45 pm »
I have a Daytona USA 2 cab, with both Daytona 2 and SCUD/Super GT motherboards/sound cards. I toyed with the idea of putting a PC in there to replace the Model 3 mobo.
I also have an immersion PCB but have no clue on what all is involved on making it work with the Daytona 2 wheel or how to get Force Feedback going. I'm on the look out for a dead model 3 mobo to steal the filter board from, so I can make the conversion to a PC fully reversible.

I read through the "newb FAQ" but it was all about model 1/2 cabs and the L2M2 which wont work on a model 3 cab.

I have the following hardware:
immersion PCB (single board version)
APAC
PAC LED
IPAC2

so I know it should be possible.
2014 Standup UCA Runner Up
2015 Restoration UCA Winner
2016 thomas_surles choice award

Latest project:
http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,150902.0.html
RedheadKingPinball aka GingerBalls

Latest Restore?
http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,152600.0.html
Killer Instinct Cab

BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 7847
  • My arcade cabinet has a cup holder.
Re: PC in a model 3 cab
« Reply #1 on: December 15, 2016, 04:15:55 pm »
As far as I know, nobody has come up with an interface for Model 3 hardware. 
SailorSat does have the knowledge to do it, but hasn't had a big enough reason to bother.

It won't work with the Immersion board because the motor is 120V AC (or something like that) and uses a clutch mechanism whereas the Immersion board is made to work with 24V DC.

You can swap in a happ FFB setup and use the immersion board.
Or you could use a different interface and make do without FFB.  :'(

I have an Initial D CP (less wheel) that I've been trying to get rid of forever.




BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 7847
  • My arcade cabinet has a cup holder.
Re: PC in a model 3 cab
« Reply #2 on: December 15, 2016, 04:20:16 pm »
Relevant: http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,145000.msg1507622.html#msg1507622

I'm not sure how big of a difference there is between the Model 2 & Model 3 hardware.
(although I do have both on the parts pile)

Read through the thread and look for her links.
She's using the arduino and vjoy for input, but has a separate program having a Teensy output the ffb signals to the original FFB board.  (I think)
« Last Edit: December 15, 2016, 04:24:57 pm by BadMouth »

SailorSat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1102
    • For Amusement Only e.V.
Re: PC in a model 3 cab
« Reply #3 on: December 15, 2016, 08:11:01 pm »
Forget that Arduino + vJoy setup - The teensy2++ handles inputs and outputs (and has been tested with model3 - a scud race to be exact).

But I still have not done a complete wiring diagram or step-by-step howto :)


I do all that stuff even without a Joystick ;)
Soft-15kHz, cabMAME, For Amusement Only e.V.


Malenko

  • KNEEL BEFORE ZODlenko!
  • Trade Count: (+58)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 12103
  • 說好話 做好事 存好心
    • forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,142404.msg1475162.html
Re: PC in a model 3 cab
« Reply #4 on: December 15, 2016, 08:23:14 pm »
Forget that Arduino + vJoy setup - The teensy2++ handles inputs and outputs (and has been tested with model3 - a scud race to be exact).

arian you are amazeballz.  Im willing to buy one prefabbed :)
2014 Standup UCA Runner Up
2015 Restoration UCA Winner
2016 thomas_surles choice award

Latest project:
http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,150902.0.html
RedheadKingPinball aka GingerBalls

Latest Restore?
http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,152600.0.html
Killer Instinct Cab

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31