Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Makaron: Anyone have this problem?  (Read 5020 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ArcadeBliss

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 162
  • Last login:April 25, 2019, 07:39:58 am
Makaron: Anyone have this problem?
« on: May 06, 2014, 11:01:32 am »
I am using Makaron 12/5 and can not get the player 2 keyboard to work. The NAOMI Input Test only registers Player 1 controls. I've tried everything to my knowledge. My test game has been mvsc2

Does anyone else have this problem? Below my setup and jvs.ini
  • Windows 7
  • CRT_EMUDriver_beta
  • AMD Phenom 945
  • ATI 4890 graphic card
  • Makaron 12/5
  • IPAC 4

Code: [Select]
[Keyboard]
# F1
KEY_0x70 = FB_TEST
# F2
KEY_0x71 = FB_SERVICE
# 1
KEY_0x31 = P1_START
# 5
KEY_0x35 = COIN1
# UP
KEY_0x26 = P1_UP
# DOWN
KEY_0x28 = P1_DOWN
# LEFT
KEY_0x25 = P1_LEFT
# RIGHT
KEY_0x27 = P1_RIGHT
# c
KEY_0x43 = P1_BUTTON1
# z
KEY_0x5A = P1_BUTTON2
# x
KEY_0x58 = P1_BUTTON3
# v
KEY_0x56 = P1_BUTTON4
# h
KEY_0x48 = P1_BUTTON5
# m
KEY_0x4D = P1_BUTTON6
# 6
KEY_0x36 = COIN2
#2
KEY_0x32 = P2_START
# r
KEY_0x52 = P2_UP
# f
KEY_0x46 = P2_DOWN
# d
KEY_0x44 = P2_LEFT
# g
KEY_0x47 = P2_RIGHT
# a
KEY_0x41 = P2_BUTTON1
# s
KEY_0x53 = P2_BUTTON2
# q
KEY_0x51 = P2_BUTTON3
# w
KEY_0x57 = P2_BUTTON4
# i
KEY_0x49 = P2_BUTTON5
# k
KEY_0x4B = P2_BUTTON6

BadMouth

  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 8619
  • Last login:Yesterday at 08:17:37 pm
  • ...
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #1 on: May 06, 2014, 11:59:38 am »
KEY_0x36 = COIN2
#2

doesn't match the format of the rest of your file (no space after #)

Maybe that's screwing it up from there down?

It's been a while.  Let me see if I can dig up the old Makaron thread that I posted mappings to.

EDIT:  Not sure where my head is at, as the # means it's commented out and just a label.

This thread might help: http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,107512.msg1140230.html#msg1140230

What exactly isn't working?  Can you enter a coin and press start for P2?
What keys should be posting for P2?
« Last Edit: May 06, 2014, 12:07:09 pm by BadMouth »

ArcadeBliss

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 162
  • Last login:April 25, 2019, 07:39:58 am
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #2 on: May 06, 2014, 02:39:15 pm »
coin up for player 2 works - and that is all that works for player 2. That is the problem. My key mappings were made to match my ipac setup.

Naomi just does not register anything for player 2  ???

BadMouth

  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 8619
  • Last login:Yesterday at 08:17:37 pm
  • ...
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #3 on: May 06, 2014, 02:58:59 pm »
well, #2 goes with the line below it.   So P2 coin is still above the error and the rest of P2 controls are after it.
Try adding  the space.  It's a shot in the dark, but would only take a minute to try.



ArcadeBliss

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 162
  • Last login:April 25, 2019, 07:39:58 am
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #4 on: May 06, 2014, 05:21:27 pm »
Bin there done that  ::)

Hmmm mabye I should just change to demul 0.582.

well, #2 goes with the line below it.   So P2 coin is still above the error and the rest of P2 controls are after it.
Try adding  the space.  It's a shot in the dark, but would only take a minute to try.

twistedsymphony

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 580
  • Last login:August 15, 2018, 08:57:58 am
  • Play stupid games... win stupid prizes.
    • solid-orange.com
    • CollectorsEdition.org
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #5 on: May 07, 2014, 08:31:48 am »
Bin there done that  ::)
that doesn't make any sense if you fixed the syntax error that BadMouth pointed out then why did you post up the code with the error still there?

you need to change "#2" to "# 2"

Also make sure you change the 2 other .ini file to match... Makaron has 3 different .ini files for control input JVS.ini Keyboard.ini and 360.ini and you need to make sure all 3 are the same.


Hmmm mabye I should just change to demul 0.582.

Demul doesn't support MVC2... it's one of the few games you HAVE to use Makaron for.

SegaOutrun

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 406
  • Last login:March 28, 2019, 03:02:05 am
  • Brakes are overrated
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #6 on: May 08, 2014, 04:08:25 am »
Quote
Demul doesn't support MVC2... it's one of the few games you HAVE to use Makaron for.

Incorrect. its one of the games i play most often. it plays perfectly on demul for me. if you gpu is powerful enough(need to be a strong directx11 card), there is no game that works on makaron that does not work on demul. if anything demul has 2-3x more compatibility.

i even made a nvram copy for it on this forum to unlock all the players from the get go.

This one is for DEMUL and includes Marvel vs Capcom 2 (for usa and jpn bios). Unlocks all players.  Do not copy the folders, just the files that corresponds to your version.

http://uploaded.net/file/fdrisgea

twistedsymphony

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 580
  • Last login:August 15, 2018, 08:57:58 am
  • Play stupid games... win stupid prizes.
    • solid-orange.com
    • CollectorsEdition.org
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #7 on: May 08, 2014, 01:13:04 pm »
Quote
Demul doesn't support MVC2... it's one of the few games you HAVE to use Makaron for.

Incorrect. its one of the games i play most often. it plays perfectly on demul for me. if you gpu is powerful enough(need to be a strong directx11 card), there is no game that works on makaron that does not work on demul. if anything demul has 2-3x more compatibility.

i even made a nvram copy for it on this forum to unlock all the players from the get go.

This one is for DEMUL and includes Marvel vs Capcom 2 (for usa and jpn bios). Unlocks all players.  Do not copy the folders, just the files that corresponds to your version.

http://uploaded.net/file/fdrisgea

Did they fix support for MVC2? I'm running .582 and it throws a "Wrong size of 'mpr-23083.ic31" error for that game... I found several places that claimed this was due to a problem demul has with running MVC2 and a few other specific games.... nothing to do with performance, I've got a beefy machine that's capable of running VF4 and Initial D via demul without problems.... MVC2 simply doesn't load.

BadMouth

  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 8619
  • Last login:Yesterday at 08:17:37 pm
  • ...
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #8 on: May 08, 2014, 01:20:30 pm »
ArcadeBliss, did you get this working?

If the P2 controls work in other games, then it can't be the jvs.ini file.

The only other thing I can think of is that in the NAOMI service menu you can set the machine to be a one or two player machine.
All the games I've tested just refuse to launch if you have it set wrong, but maybe this one is different.

There's an option in the main NAOMI menu.  Not sure of the options in the gameboard menu accessed through the main NAOMI menu.
It's worth poking around in.

In all honesty, I don't think I've ever tried to play a 2 player game of MVSC2.
I will give it a try and report back if I have any issues with P2 controls.

SegaOutrun

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 406
  • Last login:March 28, 2019, 03:02:05 am
  • Brakes are overrated
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #9 on: May 08, 2014, 04:06:23 pm »

Did they fix support for MVC2? I'm running .582 and it throws a "Wrong size of 'mpr-23083.ic31" error for that game... I found several places that claimed this was due to a problem demul has with running MVC2 and a few other specific games.... nothing to do with performance, I've got a beefy machine that's capable of running VF4 and Initial D via demul without problems.... MVC2 simply doesn't load.

Sounds like you are using the Mame dump version of the rom. You need to find the demul version one.
« Last Edit: May 08, 2014, 04:58:59 pm by SegaOutrun »

BadMouth

  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 8619
  • Last login:Yesterday at 08:17:37 pm
  • ...
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #10 on: May 09, 2014, 09:00:05 am »
Tested it last night and P2 works fine for me.
Here is my jvs.ini (I may or may not have changed the commented out labels to match the keys)

Code: [Select]
[Keyboard]
# F1
KEY_0x70 = FB_TEST
# F2
KEY_0x71 = FB_SERVICE
# 1
KEY_0x31 = P1_START
# 5
KEY_0x35 = COIN1
# 8
KEY_0x26 = P1_UP
# 2
KEY_0x28 = P1_DOWN
# 4
KEY_0x25 = P1_LEFT
# 6
KEY_0x27 = P1_RIGHT
# V
KEY_0x56 = P1_BUTTON1
# H
KEY_0x48 = P1_BUTTON2
# N
KEY_0x4E = P1_BUTTON3
# M
KEY_0x4D = P1_BUTTON4
# z
KEY_0x5A = P1_BUTTON5
# x
KEY_0x58 = P1_BUTTON6
# 2
KEY_0x32 = P2_START
# 6
KEY_0x36 = COIN2
# R
KEY_0x52 = P2_UP
# F
KEY_0x46 = P2_DOWN
# D
KEY_0x44 = P2_LEFT
# G
KEY_0x47 = P2_RIGHT
# A
KEY_0x41 = P2_BUTTON1
# S
KEY_0x53 = P2_BUTTON2
# Q
KEY_0x51 = P2_BUTTON3
# W
KEY_0x57 = P2_BUTTON4
# E
KEY_0x45 = P2_BUTTON5
# [
KEY_0x5B = P2_BUTTON6

ArcadeBliss

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 162
  • Last login:April 25, 2019, 07:39:58 am
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #11 on: June 02, 2014, 04:05:36 am »
Sorry its been awhile. I been busy in Hyperspin (or Hyperconfig Hell). I took my own advice and just moved to demul 0.582. It works well enough on all the games I care about execpt Ikagura. I only play it myself so the 2 player control thing is no longer an issue. Thanks alot for your help

well, #2 goes with the line below it.   So P2 coin is still above the error and the rest of P2 controls are after it.
Try adding  the space.  It's a shot in the dark, but would only take a minute to try.

ArcadeBliss

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 162
  • Last login:April 25, 2019, 07:39:58 am
Re: Makaron: Anyone have this problem?
« Reply #12 on: June 01, 2015, 11:49:49 pm »
well, #2 goes with the line below it.   So P2 coin is still above the error and the rest of P2 controls are after it.
Try adding  the space.  It's a shot in the dark, but would only take a minute to try.

After revisiting this, the space worked.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk