Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: ATI Radeon problems with ArcadeOS?  (Read 1284 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jack

  • Guest
  • Trade Count: (0)
ATI Radeon problems with ArcadeOS?
« on: March 01, 2002, 05:04:42 pm »
Heya,

I have an ATI Radeon 32mb running ArcadeOS 2.47 on my cab -- ArcadeOS will come up however when I attempt to select a game it just goes to a black screen.  I have narrowed it down to some sort of misconfiguration/incompatibility between ArcadeOS and the video Card.  

Has anyone else had this problem, if so how can I fix it?

Thanks,

Jack
« Last Edit: December 31, 1969, 07:00:00 pm by 1026619200 »

Mike

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 307
  • Last login:September 22, 2005, 01:22:14 pm
  • Umm, yea about the TPS report
Re: ATI Radeon problems with ArcadeOS?
« Reply #1 on: March 01, 2002, 05:08:18 pm »
It's probably your sound card. Try to run mame from the command line and see if it comes up. If not 99% chance it's the sound card misconfigured.
« Last Edit: December 31, 1969, 07:00:00 pm by 1026619200 »

Jack

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Re: ATI Radeon problems with ArcadeOS?
« Reply #2 on: March 01, 2002, 08:11:36 pm »
actually I'm a little more thorough than that.  I know dos very well.  I eliminated everything but the video card.  It will not work with ArcadeOS and regular MAME.  I heard someone said they got it working with vsyncmame and arcadeos.

I REM'd out the lines for the sound card awhile prior to posting the first message.  Any other Ideas??

Jack

« Last Edit: December 31, 1969, 07:00:00 pm by 1026619200 »

Jack

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Re: ATI Radeon problems with ArcadeOS?
« Reply #3 on: March 01, 2002, 08:13:17 pm »
ArcadeOS works perfectly fine if I reboot unplug the TVout and use the standard vga output.  But If it is just the TVOUT or BOTH TVOUT and Monitor, it craps out upon launching a game.

« Last Edit: December 31, 1969, 07:00:00 pm by 1026619200 »

The_SandMan

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • Last login:November 04, 2005, 02:46:34 am
  • I am a Newbie
Re: ATI Radeon problems with ArcadeOS?
« Reply #4 on: March 11, 2002, 06:48:28 am »
You are 100% correct. I have a ATI Rage Mobility (AGP) with TV out. When I install it, the PC crashes when ArcadeOS starts up. I replaced the ATI with a Matrox G100 and it works perfect. So I isolated it to the ATI Card. I am also stuck with no solution at this point.

I am running MSDOS 6.22 with dmame nd ArcadeOS 2.47. I cannot find any drivers for the ATI in DOS. Do you have any special software for DOS or are you running Windows ?

Any assistance will be helpful.

Hope you find a solution.

Cheers,
« Last Edit: December 31, 1969, 07:00:00 pm by 1026619200 »