Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Is anyone here willing to dump a Megatouch MAXX Diamond for me?  (Read 11966 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mahkeymike

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 548
  • Last login:Today at 07:46:54 am
Re: Is anyone here willing to dump a Megatouch MAXX Diamond for me?
« Reply #80 on: October 29, 2014, 12:32:29 am »


Which version were you able to patch? Want to work together to see if we can figure this out?

I was working on 2009-2011 Force. I would share info but you need an intel i810/i810E motherboard.

orizzle

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 154
  • Last login:April 19, 2019, 05:55:04 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Is anyone here willing to dump a Megatouch MAXX Diamond for me?
« Reply #81 on: October 29, 2014, 07:35:52 am »


Which version were you able to patch? Want to work together to see if we can figure this out?

I was working on 2009-2011 Force. I would share info but you need an intel i810/i810E motherboard.

Got an i815E - think that will work?

mahkeymike

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 548
  • Last login:Today at 07:46:54 am
Re: Is anyone here willing to dump a Megatouch MAXX Diamond for me?
« Reply #82 on: October 29, 2014, 08:29:40 am »
i815E might work. You will still need that monitor i linked. Or atleast the force "black" controller and a touchscreen glass.

orizzle

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 154
  • Last login:April 19, 2019, 05:55:04 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Is anyone here willing to dump a Megatouch MAXX Diamond for me?
« Reply #83 on: October 29, 2014, 08:39:42 am »
I'll order one. Can you tell me what you've done so far? If you wanna PM me, that's cool too.
« Last Edit: October 29, 2014, 09:35:07 am by orizzle »

mahkeymike

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 548
  • Last login:Today at 07:46:54 am
Re: Is anyone here willing to dump a Megatouch MAXX Diamond for me?
« Reply #84 on: October 29, 2014, 08:55:27 am »
Yeah we derailed this thread enough so we should just use PM.

orizzle

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 154
  • Last login:April 19, 2019, 05:55:04 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Is anyone here willing to dump a Megatouch MAXX Diamond for me?
« Reply #85 on: October 29, 2014, 09:01:58 am »
anyone finding this thread - it is not possible to make the software run on non-MT hardware. there are a lot of hardware checks and is not worth the effort.
« Last Edit: November 09, 2014, 10:53:20 am by orizzle »

OllieF99

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:April 16, 2015, 01:36:47 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Is anyone here willing to dump a Megatouch MAXX Diamond for me?
« Reply #86 on: April 15, 2015, 05:16:53 pm »
u are us bound right ?
and i am canadain bound i can dump the complete contents :inculding the main parition crap:,that they lay on it to start with..but as i am canadain bound our key's will not match..hence it will not work

ed

If you can make a 1:1 image copy of the hard drive I can fix it so it likes all key versions.

Sorry for bringing up an old post but, can you modify the software to run using any key on the I/O board? If so I'd be very grateful for any help I can get on upgrading my currently Force 2005.5 CRT cabinet to maybe 2007.

Many Thanks,
Ollie

mahkeymike

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 548
  • Last login:Today at 07:46:54 am
Re: Is anyone here willing to dump a Megatouch MAXX Diamond for me?
« Reply #87 on: April 15, 2015, 06:28:53 pm »
Its not worth the legal issues. Older Force keys go pretty cheap on ebay. I just saw a 2006 key for $10 and if you check every so often you can find even better prices. Ive seen 2007 keys for as low as $15 shipped for a lot of 3.

But to answer your question you would have to program the old key with a data dump from the newer key which requires special equipment. Then you would need to modify the software which is encrypted, so you would have to decrypt it before you can modify it.

OllieF99

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:April 16, 2015, 01:36:47 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Is anyone here willing to dump a Megatouch MAXX Diamond for me?
« Reply #88 on: April 16, 2015, 01:36:47 pm »
Sounds far more complicated than it's worth. But thanks for your help! I'll keep a look out on eBay for a newer key.