Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper  (Read 19980 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Howard_Casto

  • Idiot Police
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 17227
  • Last login:Today at 10:12:53 am
  • Your Post's Soul is MINE!!! .......Again??
    • The Dragon King
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #120 on: February 24, 2019, 01:10:28 pm »
Direct x versions don't overwrite each other you are fine. 

read it as "directx for vb"  it's not directx 4.  ;)

nakash

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • Last login:March 04, 2019, 06:46:24 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #121 on: February 24, 2019, 07:09:34 pm »
You are my hero.

Thanks a lot. Itís working. Just a glitch with one button who exit the game instead of doing something else.
Dont know why but itís working overall.

I hope i didnt touch anything for the rest of my games and my setup.

Wonderful help.
Again thanks.

Vahalas

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:March 20, 2019, 07:11:51 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #122 on: March 09, 2019, 05:02:46 pm »
Has anyone been able to get a joystick connected using a zero-delay USB encoder working with the wrapper? I've tried every numbered joystick but no luck :(

-Vahalas

JDFan

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3265
  • Last login:Yesterday at 11:38:58 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #123 on: March 10, 2019, 12:13:50 pm »
Has anyone been able to get a joystick connected using a zero-delay USB encoder working with the wrapper? I've tried every numbered joystick but no luck :(

-Vahalas

Have you tried using JoyToKey ? ( https://joytokey.net/en/ )

It translates the joystick inputs into keyboard inputs for the game ( IIRC I had to use it with the zd encoder - but it's been awhile since I set it up )

ccatalyst

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • Last login:March 27, 2019, 09:53:23 am
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #124 on: March 14, 2019, 02:52:39 am »
Beautiful Work on this wrapper, however i have a question that i have not seen addressed yet, which has to do with the high score saving feature.
I am running this on my FIFJ cabinet with windows xp on an ssd drive, i have disabled swap which allows me to just shut down the machine and have never had any windows issues.
I installed your wrapper, and i did notice that your wrapper allowed the high score to now go above 15000, which is great.
However if i shut down the cabinet by just turning it off, which turns off the computer as if you had pulled the power from the power supply.
When i bring it back up , i noticed that the high scores did not remain saved in the game.
I noticed  that i have to exit the game properly in order to have the high scores be retained, is there any way to have the high scores remain once they get input into the game, without having to properly exit.

Many Thanks Once again.








Howard_Casto

  • Idiot Police
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 17227
  • Last login:Today at 10:12:53 am
  • Your Post's Soul is MINE!!! .......Again??
    • The Dragon King
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #125 on: March 14, 2019, 01:27:04 pm »
Nope.  I'm manually saving the hi scores.  The only way to do that safely is to do it after the game shuts down.  If I get a chance I can look into adding shutdown detection. 

Vahalas

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:March 20, 2019, 07:11:51 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #126 on: March 20, 2019, 07:11:51 pm »
Has anyone been able to get a joystick connected using a zero-delay USB encoder working with the wrapper? I've tried every numbered joystick but no luck :(

-Vahalas

Have you tried using JoyToKey ? ( https://joytokey.net/en/ )

It translates the joystick inputs into keyboard inputs for the game ( IIRC I had to use it with the zd encoder - but it's been awhile since I set it up )

JoyToKey worked like magic!...I think. I'm assuming that the movement in the game requires a player to keep pressing a key/move the joystick back to center and then to the direction again? (unlike Donkey Kong where you just hold a direction and jumpman runs).

I do have one remaining issue. I run my monitor in 1024 x 1280 (vertical). When I try to use the fullscreen support option in the wrapper it flips to 640x480 and cuts off the right side of the game (instead of 480x640) but the game does render in the correct orientation. I've been able to work around this by just using the 200% render option. Anyone else have the 640x480 issue? (I'm not ruling out that it could be simply a junky LCD monitor)

ccatalyst

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • Last login:March 27, 2019, 09:53:23 am
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #127 on: March 26, 2019, 03:17:19 am »
checked the high score , and found a problem with it, we got to 37200, and then exited the game, it saved it fine as you mentioned, but we noticed as more high scores got put on, they would not show up in order, and what was even weirder it that now it does not even show the high score initials for the guy that got the high score, the high score remains in the middle top of the game, but the initials get wiped out and the positions get jumbled as new high scores are added on. Is there a way to fix this?


meyer980

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 143
  • Last login:Yesterday at 11:26:44 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #128 on: March 26, 2019, 09:49:45 am »
checked the high score , and found a problem with it, we got to 37200, and then exited the game, it saved it fine as you mentioned, but we noticed as more high scores got put on, they would not show up in order, and what was even weirder it that now it does not even show the high score initials for the guy that got the high score, the high score remains in the middle top of the game, but the initials get wiped out and the positions get jumbled as new high scores are added on. Is there a way to fix this?



Sorry, at work right now so can't look, but isn't the hiscore just saved in a text file? Couldn't you just clear out that file and go from there? Probably create a backup first...

ccatalyst

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • Last login:March 27, 2019, 09:53:23 am
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #129 on: March 26, 2019, 03:25:24 pm »
The issue isn't that you can wipe it out, the issue is that the high scores get jumbled up, so for example normal high score tables are like this


ras 10000
jbe 9000
ghe 8000
jkd 7000
edg 6000

However when I use the wrapper , if you keep getting high scores it does this


rft 12000
dft 8500
uhj 6360
ras 10000
jbe 9000

it keeps pushing the top scores down, till there completely gone, yet the highest score still remains constantly on game screen in the top middle, even when it is not longer in the high score table, because it has been pushed way down.


kims64

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:April 01, 2019, 03:26:50 pm
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #130 on: April 01, 2019, 11:42:13 am »
Hi,
First of all I would like to thank Howard for his hard work, creating the Fix It Felix Jr. wrapper.

So to the point. I have been working on an arcade cabinet with this game and have installed your wrapper, which have been working great.
Now it seems like some kind of license nag effect is making things harder! When I start the wrapper, the game keeps rotating?!? any ideas why this happens?
I have tested it on both Windows 7 and Windows 10. both worked fine about a month ago, but now they both have this issue.
Strange thing is both machine have not been powered up for about three weeks.

If I run the original Disney version without the wrapper, it works perfectly.

Hope someone can help me. I'm pulling my hair out :(

Howard_Casto

  • Idiot Police
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 17227
  • Last login:Today at 10:12:53 am
  • Your Post's Soul is MINE!!! .......Again??
    • The Dragon King
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #131 on: April 01, 2019, 01:39:21 pm »
All these years later and it's STILL getting people. 

Check what day it is..... aka.... April Fools!

kims64

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • Last login:April 01, 2019, 03:26:50 pm
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #132 on: April 01, 2019, 01:45:44 pm »
OMG thanks. I really got fooles there

I never thought about that Guess I will have to wait until tomorrow

Sendt fra min WAS-LX1 med Tapatalk


wp34

  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 4219
  • Last login:Today at 10:02:50 am
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #133 on: April 01, 2019, 01:48:35 pm »
All these years later and it's STILL getting people. 

Check what day it is..... aka.... April Fools!

 :applaud:

JDFan

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3265
  • Last login:Yesterday at 11:38:58 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #134 on: April 01, 2019, 02:28:52 pm »
All these years later and it's STILL getting people. 

Check what day it is..... aka.... April Fools!

It does make the game a bit harder to play when the screen is rotating like that !  :cheers:

Mike A

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 2776
  • Last login:Today at 10:27:11 am
  • Buy a Multimeter
Re: (I) Fix(ed)-it Felix Wrapper
« Reply #135 on: April 01, 2019, 02:34:26 pm »
Just drink until it stops rotating.