Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Start TV in S video  (Read 577 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Rydon

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 5
  • Last login:October 03, 2013, 06:32:49 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Start TV in S video
« on: August 04, 2012, 08:06:33 am »
Hey guys
  I am on my first build and you all have been a tremendous source of great information so thank you!  I  have looked around the forums and found a few threads on this, but nothing has solved my issue.  So I have a tv and when you unplug and plug back in it will automatically turn on, if left on initially, but it will turn on to channel 53.  If I manually hit the power button, it will keep the same channel I left it at.  Is there anything I can do to get it to power on, when I plug in, to s video?  I have deleted every channel already, and tried to do the service menu with no luck.  As far as I can tell I cannot map a channel number to s video either.  This is an old crt philips magnavox tp2783 cp101.  I appreciate any help I can get on this.  Thanks

Update:  I have hooked up my computer to the tv, and the tv will randomly jump from s vid to channel 53.  Any ideas?
« Last Edit: August 06, 2012, 07:25:26 pm by Rydon »