Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released  (Read 18510 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Reaper

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 68
  • I want to finish my arcade cabinet!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #40 on: December 28, 2004, 04:42:40 pm »
Well I got the 98 machine (the jukebox) and the XP machine (temporary file server/main machine) talking fine & maped a drive letter on the lappy (98) & sorted the path to said drive letter & fired up WinCab, it started going through the mp3s as usual but took ages (15 mins +) an then crashed! - any ideas what the problem might be? - I know it is a low spec machine (p120 with 32mb ram) but it usually plays mp3's fine. The only thing I think it could be is the way the files are stored, each album has its own folder, is this the problem?

Cheers

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #41 on: December 28, 2004, 04:49:35 pm »
Well I got the 98 machine (the jukebox) and the XP machine (temporary file server/main machine) talking fine & maped a drive letter on the lappy (98) & sorted the path to said drive letter & fired up WinCab, it started going through the mp3s as usual but took ages (15 mins +) an then crashed! - any ideas what the problem might be? - I know it is a low spec machine (p120 with 32mb ram) but it usually plays mp3's fine. The only thing I think it could be is the way the files are stored, each album has its own folder, is this the problem?
WinCab must actually load each MP3 file into memory to search the file for ID3 tags.  Thus, during the initial indexing run you are moving massive amounts of data over the wire.  If you set UseID3 to False in jukebox.ini, can you get through an indexing run?
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

Reaper

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 68
  • I want to finish my arcade cabinet!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #42 on: December 28, 2004, 06:31:07 pm »
not tried that, will have a look & get back to you :)

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #43 on: December 28, 2004, 06:36:58 pm »
You might also try running the jukebox once on the server and then copying the DATA folder over to the laptop.  If your songs are in album folders inside artist folders, though, you should get excellent results with UseID3=False.

--Chris
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

Reaper

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 68
  • I want to finish my arcade cabinet!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #44 on: December 28, 2004, 07:01:24 pm »
the songs are just in album folders, I have just started running again now, will post back when it finishes, one way or the other!

Cheers

Reaper

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 68
  • I want to finish my arcade cabinet!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #45 on: December 28, 2004, 07:52:12 pm »
Well, its almost 1am here (been going over 45 mins now) it seems to be going well if a little slow, I am off to bed, will report back when I get up again tomorrow. (its doing 40 albums & 3 folders of random mp3's)

Cheers

Reaper

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 68
  • I want to finish my arcade cabinet!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #46 on: December 29, 2004, 06:38:32 am »
OK, well 10 hours later it was still running!  :o
& it was still on the folder it was doing when I left it last night!! - I realised that the random mp3 folders had also got videos in them so I have just got the 40 albums & am trying again I will report back later!

Reaper

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 68
  • I want to finish my arcade cabinet!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #47 on: December 29, 2004, 07:17:42 am »
Well it took an hour but it finally seems to have worked! - YAY!!!
I think the machine is mostly to blame as it also stutters when changnig pages of songs

Cheers

Blindman39

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4
  • I want to build my own arcade controls!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #48 on: January 16, 2005, 04:33:01 am »
Hi,
I installed a fresh version of DosCab 3.0 B5 and on startup it gives me the following message:
SKIN ERROR (skin file: skins\defskin.ini)
Icon OnImage not found
r-ledon.bmp

I checked the skins folder and there is a file there. So I erased it and replaced it again and again with no results. Any Suggestions?

Blindman

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #49 on: January 16, 2005, 11:13:35 am »
Hi,
I installed a fresh version of DosCab 3.0 B5 and on startup it gives me the following message:
SKIN ERROR (skin file: skins\defskin.ini)
Icon OnImage not found
r-ledon.bmp

I checked the skins folder and there is a file there. So I erased it and replaced it again and again with no results. Any Suggestions?
Are you running it from a shortcut or a front-end?  If so, try running it by double-clicking on the wincab.exe executable directly.  If that works, you need to make sure that the jukebox directory is the startup directory in the frontend or shortcut, or change the path references in the skin.

Now that I'm saying that, though, if that was the case it should have errored out earlier.  But try that anyway and let me know what happens.

--Chris
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

Blindman39

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4
  • I want to build my own arcade controls!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #50 on: January 17, 2005, 05:18:36 am »
I'm running it straight through Dos 7. But no front-end or shortcut. I finally had it startup due to a missing dash in the filename. Now it just updated the music database and when I play a mp3 it just stays at 0:00 and that's it. I'm running a SB 16 in Dos 7. Do you think I have to change the IRQ settings in jukebox.ini?

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #51 on: January 17, 2005, 08:28:25 am »
I'm running it straight through Dos 7. But no front-end or shortcut. I finally had it startup due to a missing dash in the filename. Now it just updated the music database and when I play a mp3 it just stays at 0:00 and that's it. I'm running a SB 16 in Dos 7. Do you think I have to change the IRQ settings in jukebox.ini?
Is it a true SB16, or is it an SB16PCI that only emulates a SB16?
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

Blindman39

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4
  • I want to build my own arcade controls!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #52 on: January 17, 2005, 03:53:04 pm »
It's a SB16PCI. Sorry for the confusion.  ;)

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #53 on: January 17, 2005, 04:28:43 pm »
It's a SB16PCI. Sorry for the confusion.
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

minnegopher

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #54 on: January 17, 2005, 11:45:03 pm »
Go get yourself the cheap ALS4000 soundcard from CompUSA.  You'll be glad that you did... it will save you hours of troubleshooting and frustration.  Good luck.

Blindman39

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4
  • I want to build my own arcade controls!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #55 on: January 18, 2005, 05:26:56 am »
I can get sound in all my emulators except DosCab.  :'(
Thanks for the link to the soundcard on CompUSA. I don't have one where I live so I'll try to get one tomorrow online. Thanks for the help  ;D

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #56 on: January 18, 2005, 08:46:00 am »
I can get sound in all my emulators except DosCab.
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

mikgus

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 9
  • I'm a llama!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #57 on: January 26, 2005, 03:48:37 pm »
I cant get the mouse or touchscreen to work in wincab
everything below works in win98 but not in wincab

ps2 (logitech) mouse
serial (elo) touchscreen
ps2 +serial
i believ i tried every opiton for mouse in jukebox.ini
i have tried the new alleg41.dll found in this tread.

when i use any of the mouse options with visible cursor i get a cousor in the middle of the screen
but i cant move it.

i have tried the same .zip on my ordinary desktop(xp) machine and it works fine there
« Last Edit: January 27, 2005, 12:00:45 pm by mikgus »

maxstang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 58
  • New to this!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #58 on: January 27, 2005, 06:36:48 pm »
Great program!  I have the same problem, no mouse in Win 98.  I had it working on a XP gamecab that I downgraded to 98 and now the mouse doesn't work.  I have a small control panel and the mouse was the only way to easily select songs.  Any ideas?

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #59 on: January 28, 2005, 09:25:38 am »
I don't know why this is only cropping up on Windows 98.  I'll see if I can figure this out this weekend.

--Chris
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

mikgus

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 9
  • I'm a llama!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #60 on: January 28, 2005, 09:33:57 am »
Thanks.
tell me if you need any more information about my system.

scrubman

  • Trade Count: (0)
  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1
  • I want to build my own arcade controls!
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #61 on: February 08, 2005, 09:11:51 am »
Strange days indeed today. ???
Just ran the wincab jukebox program on my pc tonight and now when I skip pages, it automatically resets itself to the first page in the playlist before I can make a selection!  never happenned before.
Re-loaded latest beta version and tried again to no avail.
Do I need to reintegrate any files that may be corrupted into the system32 folder??

Any thoughts??

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #62 on: February 08, 2005, 10:16:45 am »
Strange days indeed today. ???
Just ran the wincab jukebox program on my pc tonight and now when I skip pages, it automatically resets itself to the first page in the playlist before I can make a selection!
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

RacerX

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 834
  • Longtime member, sometime poster.
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #63 on: February 09, 2005, 12:30:08 pm »
I think that was me.   :-[

mllkat

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
  • When all else fails, you're about average.
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #64 on: February 14, 2005, 04:01:47 pm »
Just wanted to take a minute to thank you for WinCab. I have been trying different Jukebox software setups to see how they performed and so far I am most pleased with your latest version of WinCab. It loaded up without a hitch and scanned my MP3s folder very quickly and I especially like the retro Jukebox look. So far it is exactly what I was looking for. Thanks again.

Mllkat

Chris

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4572
    • Chris's MAME Cabinet
Re: DOSCab/WinCab Jukebox 3.0 Beta 5 Released
« Reply #65 on: February 17, 2005, 12:01:10 am »
Just wanted to take a minute to thank you for WinCab.
I'm glad you've found it useful!

--Chris
--Chris
DOSCab/WinCab Jukebox: http://www.dwjukebox.com

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31