Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution  (Read 134053 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #200 on: November 26, 2010, 03:31:00 pm »
Thanks SGT but I am typing it in and I still get the error.

Definetly is the right path and filename.

I have the same question on NOPs method and Loadman is on the case, I have posted a screenshot of the files properties.

(although that is for the .bat file)

Thanks in advance.

sega_mad

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 284
  • Last login:July 09, 2015, 04:03:08 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #201 on: January 29, 2011, 11:47:04 pm »
Hi SGT.

I'm trying to get Donkey Kong 2 running in my Mala setup. It runs perfectly under cmd mame. I recompiled mame 141 and its all good. My setup is running mame 102 and 114, and would like to add 141 for DK2 (it wont run under 102 as the sound stutters!!)

I've tried to follow your post, but I'm only guessing, and it's not working (all though you got it working for mame 102)

Any thought?

Thanks


thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #202 on: January 30, 2011, 06:28:12 am »
modified an old post..
« Last Edit: July 17, 2011, 08:08:39 am by thatgammon »

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #203 on: July 17, 2011, 08:09:59 am »
Using this method is it possible to set the windows state to hidden in the batch file so non mame emulators hide their splash screens etc??

lettuce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1900
  • Last login:December 31, 2021, 01:46:10 pm
  • Make It So!
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #204 on: November 30, 2011, 03:52:24 pm »
So if i want 3 different versions of mame to display all in 1 list and all sharing the same rom folder how do i go about doing this please??

Celsius

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 81
  • Last login:May 10, 2015, 11:40:41 am
    • Rcade project
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #205 on: February 26, 2012, 09:03:11 am »
Found this very complete post on a french forum (based on  :notworthy: SGT's awesomeness) which has the xml's for zinc, model 2, daphne, demul and supermodel to merge with mame's xml...saved me alot of time, enjoy
http://www.gamoover.net/Forums/index.php?PHPSESSID=038eb9e1c64fda99204bfa62f2d75b42&topic=21826.0

SGT

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1144
  • Last login:August 23, 2021, 05:45:58 pm
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #206 on: February 26, 2012, 10:31:45 am »
Found this very complete post on a french forum (based on  :notworthy: SGT's awesomeness) which has the xml's for zinc, model 2, daphne, demul and supermodel to merge with mame's xml...saved me alot of time, enjoy
http://www.gamoover.net/Forums/index.php?PHPSESSID=038eb9e1c64fda99204bfa62f2d75b42&topic=21826.0

 :cheers:

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #207 on: March 24, 2012, 08:25:22 pm »
Hi, thanks to SGT for this great solution for have one list for many emulator  :applaud: .

I would use this method to have a single list for Mame, Model2, daphne and epsxe (tekken3), but I have a problem in step 8:

8.  In Mala, change the MAME executable to point to the Mame.cmd file that you created above instead of mame.exe.  
Mame Config>Basics>Mame executable
For example:
Code: [Select]
C:\emulators\mame116u3\mame.cmd

I cannot  set mame.cmd, mala want only executable file (.exe), what can I do x this problem?
Thanks  :)



« Last Edit: March 24, 2012, 08:30:10 pm by PaTrYcK »

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #208 on: March 25, 2012, 06:28:12 am »
Dont browse for the file.
Either manually type in the full address or copy and paste it from my computer.

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #209 on: March 25, 2012, 08:31:16 am »
Dont browse for the file.
Either manually type in the full address or copy and paste it from my computer.

I do it in mala.ini (Exe=D:\Emulatori\Mame\Mame.cmd)  but when i start mala:




thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #210 on: March 25, 2012, 10:00:46 am »
mala.ini?? not sure I follow...

I would say first point mala to your mame exe (in basics)
then point or create xml
then rom path

once thats working (ie can play roms) go back in and manually type the path to the cmd

Did you save the cmd properly (not as .txt)???

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #211 on: March 25, 2012, 10:30:08 am »
thatgammon thanks for your answer...

I tryed to:
-browse the file on mala
-copy the directory in the windows
-modify directly the mala.ini

but not work...mala not accept mame.cmd, want only .exe :(

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #212 on: March 25, 2012, 10:35:42 am »
dont browse the file! (type it in)
forget the ini

can you post your cmd

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #213 on: March 25, 2012, 10:50:14 am »
dont browse the file! (type it in)
forget the ini

can you post your cmd

In the windows i digit: D:\Mamecab\Mame\mame.cmd

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #214 on: March 25, 2012, 10:51:20 am »
so it works?

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #215 on: March 25, 2012, 10:55:56 am »
so it works?

No, if i put it mala show :


thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #216 on: March 25, 2012, 10:58:29 am »
ok because you changed your ini is where the problem lies.
change it back to point to mame.exe
When mala runs mame ok come back here and post a screenshot of your cmd and upload the cmd.

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #217 on: March 25, 2012, 11:10:50 am »
I have set mame32.exe on mala.ini, is ok...

Now i put the new command on mala:



I click ok, but mala show:


thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #218 on: March 25, 2012, 11:17:50 am »
post a screenshot of your cmd and upload the cmd.

am thinking the cmd isnt right. a photo of the file as well as the file please!

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #219 on: March 25, 2012, 11:27:57 am »
I think that the error is because mala accept only exe file...

but if you think that not is correct data inside the file mame.cmd i check it...

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #220 on: March 25, 2012, 11:30:17 am »
mala will accept a cmd if it is valid.
I need to see a screenshot of it.......

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #221 on: March 25, 2012, 11:51:23 am »
Ok, i think that not is correct the data in the file, now i check it, thanks!

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #222 on: March 25, 2012, 11:54:01 am »
ok well all i can say is make sure you saved the cmd properly (ie not .txt)
dont edit the ini, leave that to mala.

Make sure the address for the cmd is correct.
Type in the address, don't browse for it.

Should work. Peace

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #223 on: March 25, 2012, 12:30:15 pm »
Thanks for your post...after i check my mame.cmd  ;)

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #224 on: March 25, 2012, 02:32:44 pm »
No problem,

It sounds like either you are not saving the cmd correctly OR you're not typing the right address for it...

let me know

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #225 on: March 25, 2012, 04:47:03 pm »
Hi, i check the file, now mala accept it and ask to refresh the list...

This is data in mame.cmd file:


if "%2" == "D:\Emulatori\Other_emu\m2emulator" goto m2


mame32.exe %1
exit


:m2
cd ..\m2emulator
closemul.exe emulator.exe zip %1 rar
exit


I have the model2 emulator in the folder:
D:\Emulatori\model2

i have set second rom path:
D:\Emulatori\Other_emu\m2emulator\roms

now i see the the game of model2 emulator, but not start...where i can check?

Thanks
« Last Edit: March 26, 2012, 05:05:46 am by PaTrYcK »

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #226 on: March 25, 2012, 07:14:51 pm »
 :applaud:

make sure only collect roms in rom folder is checked
« Last Edit: March 25, 2012, 07:33:13 pm by thatgammon »

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #227 on: March 25, 2012, 07:51:04 pm »
Re-check it...
« Last Edit: March 26, 2012, 05:06:59 am by PaTrYcK »

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #228 on: March 26, 2012, 05:23:24 am »
I don't find the error...

The game of model2 now there are in the list with mame game!
Mame game start, but model2 game no...if i run the game direclty on model2 emulator work fine!

This is data on mala:



Screen of model2 folder:



This is the screen of error if i start model2 game from mala fe (not find file...)



In mame.cmd:
"if "%2" == "D:\Emulatori\Other_emu\m2emulator" goto m2

mame32.exe %1
exit

:m2
cd ..\m2emulator
closemul.exe emulator.exe zip %1 rar
exit"


Where i can check the error?

Thanks!
« Last Edit: March 26, 2012, 05:37:13 am by PaTrYcK »

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #229 on: March 26, 2012, 06:37:38 am »
ok we're nearly there...

make sure no mdel2 roms are in the mame roms folder! IMPORTANT!

does your model2.ini specify the correct rom path????


go back to mala refresh games list again...


PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #230 on: March 26, 2012, 06:52:06 am »
Hi, thanks for your support thatgammon!

make sure no mdel2 roms are in the mame roms folder! IMPORTANT!
In mame roms folder no roms of model2 emu

does your model2.ini specify the correct rom path????
Yes, infact if i run the game direclty to model2 emulator work perfectly!

go back to mala refresh games list again...
I do it, but m2 game not start ;(

Mame.cmd data is correct?


thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #231 on: March 26, 2012, 06:59:21 am »
yes seems to be right..

just eliminating errors..

shouldn't closemul.exe be in the model2 folder?

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #232 on: March 26, 2012, 07:06:30 am »
I not have closemul, now i download it!!!

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #233 on: March 26, 2012, 07:10:09 am »
i dont think you need it tbh...

"if "%2" == "D:\Emulatori\Other_emu\m2emulator" goto m2

mame32.exe %1
exit

:m2
cd ..\m2emulator
emulator.exe zip %1 rar
exit

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #234 on: March 26, 2012, 07:15:26 am »
I have put closemul.exe in the folder with emulator.exe, i think that i must editi closemul.ini file for use it, right?

I try to edit without closemul

"cd ..\m2emulator
emulator.exe zip %1 rar"

but the problem is alwais the same:


thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #235 on: March 26, 2012, 07:24:45 am »
"if "%2" == "D:\Emulatori\Other_emu\m2emulator\ROMS" goto m2

mame32.exe %1
exit

:m2
cd ..\m2emulator
closemul.exe emulator.exe zip %1 rar
exit"


TRY THAT

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #236 on: March 26, 2012, 07:34:18 am »
Not work :(

I try it wit closemul and without it...but the situation is the same...

Why is needed closemul.exe?
emulator.exe not start without it?

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #237 on: March 26, 2012, 07:43:20 am »
ok

look at your last screenshot...
it is saying that %2 (the rom path) is different than malas rom path..

then is running mame to load daytona!!

i think that is looking in the wrong directory..

try this for me... copy exacty

if "%2" == "D:\Emulatori\Other_emu\m2emulator\ROMS" goto m2

mame32.exe %1
exit

:m2
dir
pause
exit

it will say hit a key to continue or something (i hope!) POST SCREEN SHOT OF THAT, I NEED TO KNOW WHERE THE PATH IS

thatgammon

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 108
  • Last login:July 03, 2020, 05:25:03 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #238 on: March 26, 2012, 07:51:45 am »
to answer your question.. closemul will exit out of m2 properly, just using emulator will result in model2 still there after you quit.

PaTrYcK

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 150
  • Last login:May 02, 2020, 05:22:19 am
Re: GameLists: Multiple emuls in same list work-around solution
« Reply #239 on: March 26, 2012, 07:54:02 am »
look at your last screenshot...
it is saying that %2 (the rom path) is different than malas rom path..

then is running mame to load daytona!!
i think that is looking in the wrong directory..
Yes correct!!!

try this for me... copy exacty

if "%2" == "D:\Emulatori\Other_emu\m2emulator\ROMS" goto m2

mame32.exe %1
exit

:m2
dir
pause
exit

it will say hit a key to continue or something (i hope!) POST SCREEN SHOT OF THAT, I NEED TO KNOW WHERE THE PATH IS

I do it... but the situation is the same, running mame to load daytona!
He know where is the rom of daytona, but not start emulator.exe...

Thanks!