Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Which FE can be navigated by G27 D-Pad  (Read 550 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

connormmii

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • Last login:November 22, 2022, 03:56:33 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Which FE can be navigated by G27 D-Pad
« on: September 18, 2022, 09:59:56 pm »
Putting together a driving cab and I'm currently using Maximus Arcade (I know!!). For some reason it will recognise the wheel but will not allow me to map any of the buttons to navigate the menus. Any suggestions on a suitable front end that will allow me to do this without having to keep a keyboard handy?

baritonomarchetto

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 746
  • Last login:Today at 01:42:19 pm
Re: Which FE can be navigated by G27 D-Pad
« Reply #1 on: September 19, 2022, 01:12:11 am »
I have not a G27, but FEEL supports joypad inputs (up to 15 buttons).

anchounio

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 117
  • Last login:November 25, 2022, 11:56:03 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Which FE can be navigated by G27 D-Pad
« Reply #2 on: September 19, 2022, 06:32:32 am »
Any if you use JoytoKey

nipsmg

  • Trade Count: (+2)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1725
  • Last login:Today at 06:26:11 pm
  • ROONEY!! ERRGH!!
    • Arcadia
Re: Which FE can be navigated by G27 D-Pad
« Reply #3 on: September 19, 2022, 07:30:06 am »
I created this theme for launchbox/BigBox that uses the wheel:

http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,166542.msg1755605.html#msg1755605

connormmii

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • Last login:November 22, 2022, 03:56:33 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Which FE can be navigated by G27 D-Pad
« Reply #4 on: September 19, 2022, 10:14:59 pm »
THAT LOOKS AMAZING. Does it allow you to have just one list for all driving games regardless of emulator and once selected it boots the game with the correct one?

bsoder52

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 363
  • Last login:Today at 06:55:31 pm
  • I want my own arcade controls!
Re: Which FE can be navigated by G27 D-Pad
« Reply #5 on: September 26, 2022, 06:33:51 pm »
I'm starting to look around for suitable TVs for this project.  Best buy has some cheap 32" 720P TVs I'm thinking about picking up. Thoughts on if those will do the trick? I believe they are LED trchnology.

buttersoft

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1534
  • Last login:Today at 08:56:57 pm
  • Is running at 15kHz
Re: Which FE can be navigated by G27 D-Pad
« Reply #6 on: September 27, 2022, 02:49:39 am »
I'm starting to look around for suitable TVs for this project.  Best buy has some cheap 32" 720P TVs I'm thinking about picking up. Thoughts on if those will do the trick? I believe they are LED trchnology.

Err, this project being your twin Daytona 2? OR did you end up buying different cabs?

I presume the TV's have HDMI or DP inputs, so they'd probably work fine. At 720p i would imagine they are LCD TN panels, which are fine for 60FPS driving games. If you're super keen on sim stuff as well, i'd go higher res and higher refresh rate, but that's going to cost. And then you'd need a beefier PC to take advantage.

Any i5 or higher processor newer than 10 years old, with an Nvidia 960 GPU or better, is going to cut it for most TP games and just about anything else mentioned on here at 720p, i would think.

vandale

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 393
  • Last login:January 28, 2023, 11:13:12 pm
  • Id 10 and t error
Re: Which FE can be navigated by G27 D-Pad
« Reply #7 on: September 28, 2022, 05:24:29 am »
Be careful with Launchbox/bigbox as it has input limitations to the first 12-14 buttons on a device and the g25, g27, g29 etc have more than that which makes some buttons unusable. Was very frustrating when setting up my twin racer

Cheers