Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Megatouch ML-1  (Read 3948 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MasterOfNone

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 25
  • Last login:May 07, 2022, 06:42:31 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Megatouch ML-1
« on: November 25, 2021, 01:32:19 pm »
Happy turkeytime all!
So, I'm on my 3rd ML-1, and with or without NOS boards, maxed-out ram, and ssd, they all have the same crappy annoying pauses during game play and other quirks that make it seem like a step-down from ion. How many of these could they have sold new like this?  The fancy cabinet, big screen, h2h multi-touch and updated menu/attract aesthetics are nice, but nowhere near enough to cancel out those glitches for me. What do you guys think?

lilshawn

  • Moderator
  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6861
  • Last login:Today at 07:26:11 pm
  • I break stuff...then fix it...sometimes
Re: Megatouch ML-1
« Reply #1 on: November 25, 2021, 01:51:52 pm »
good idea...bad implementation. all a matter of money.

for probably 50 or 60 bucks more cost on their end they could have had a decent motherboard/cpu combo with an SSD (even if it was a small 64gb SSD.) but no.

windows embedded so they can crypto lock the drives and prevent operators from swapping/cloning drives amongst machines... they should have stuck with linux OS instead of the windows embedded since they know that's what works. but no, screwing operators is more beneficial to them.

all basically in order to try and lock operators into ---steaming pile of meadow muffin--- hardware that fails and locked out the ability to replace the drive except buying a new one from them.

personally i'm glad it was a failure.

mahkeymike

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 698
  • Last login:Today at 07:06:44 pm
Re: Megatouch ML-1
« Reply #2 on: November 26, 2021, 11:00:35 pm »
Yeah, Mobo is comparable to running Force 2011 running on the same old 2002 ECS mobo with 128mb of ram.
ML-1 runs great on a 3rd Gen I7 with 8gb of ram though. >:D

MasterOfNone

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 25
  • Last login:May 07, 2022, 06:42:31 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Megatouch ML-1
« Reply #3 on: December 04, 2021, 04:24:27 am »
Thanks guys. Maybe the same kind of thing that makes a formerly great company like Boeing start making planes programmed to nose down and crash. At least Megatouch hasn't caused any fatalities..., as far as I know! I'm sorry I bought these ML-1's, because the pauses are too annoying when I could just play a smooth-sailing linux, but I also feel bad selling an annoying game to anyone else. Guess I'll have to try a different mobo if I can ever get caught up on projects and find the time. Happy holidays!

MasterOfNone

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 25
  • Last login:May 07, 2022, 06:42:31 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Megatouch ML-1
« Reply #4 on: December 04, 2021, 06:19:43 am »
Hey Mahkey, Any specific I7 3rd generation you'd suggest? And, would the onboard video be good, or will it still require a video card/daughter board? Thanks! :)

mahkeymike

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 698
  • Last login:Today at 07:06:44 pm
Re: Megatouch ML-1
« Reply #5 on: December 06, 2021, 12:47:51 am »
dunno, it came in my 22 inch multitouch dell aio.  :dunno
« Last Edit: December 06, 2021, 01:04:18 am by mahkeymike »