Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Sega Model 2 UI  (Read 58193 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tangodownNZ

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 42
  • Last login:May 24, 2022, 02:41:49 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #80 on: January 25, 2022, 10:47:51 pm »
Hey Nuexzz,

Sorry I forgot to tell you. You can stick that .ini file right up your  :censored:

Now you guys watch how quickly I get a response. As soon as I say something like that they respond straight away. But when I say please and wait patiently they don't respond. I don't want help from ---punks--- like this. They can stick it.

isamu

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 772
  • Last login:August 05, 2022, 05:03:28 am
  • I'm a llama!
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #81 on: January 26, 2022, 12:25:57 pm »
Hey Nuexzz,

Sorry I forgot to tell you. You can stick that .ini file right up your  :censored:

Now you guys watch how quickly I get a response. As soon as I say something like that they respond straight away. But when I say please and wait patiently they don't respond. I don't want help from ---punks--- like this. They can stick it.



buttersoft

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1434
  • Last login:Today at 09:20:53 pm
  • Is running at 15kHz
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #82 on: January 26, 2022, 04:24:59 pm »

tangodownNZ

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 42
  • Last login:May 24, 2022, 02:41:49 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #83 on: January 26, 2022, 08:54:49 pm »
As predicted, see how fast the replies came  :applaud:
Next thing Nuexzz will say he was just about to get back to me too, but now I've blown it  :laugh2:

I'm not mad. I just think it's very rude and unnecessary what he done. If you can't do it, just say you can't do it, or its going to take 2 -3 months because he's so busy.
Anyway, I don't care anymore I'm over it.

buttersoft

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1434
  • Last login:Today at 09:20:53 pm
  • Is running at 15kHz
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #84 on: January 26, 2022, 11:49:55 pm »
I bet you're a delight at parties.

Nuexzz

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 271
  • Last login:July 21, 2022, 02:25:11 am
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #85 on: January 30, 2022, 03:57:41 am »
As predicted, see how fast the replies came  :applaud:
Next thing Nuexzz will say he was just about to get back to me too, but now I've blown it  :laugh2:

I'm not mad. I just think it's very rude and unnecessary what he done. If you can't do it, just say you can't do it, or its going to take 2 -3 months because he's so busy.
Anyway, I don't care anymore I'm over it.
I am rude? or you a clown who thinks I'm an employee of yours? Not for all the gold in the world would I help him... Is that clear? okay bye
« Last Edit: January 30, 2022, 04:08:04 am by Nuexzz »

Nuexzz

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 271
  • Last login:July 21, 2022, 02:25:11 am
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #86 on: January 30, 2022, 04:04:35 am »
I can't believe they are so ignorant that they can manipulate an emulator with (ini) options which were not implemented, but hey these guys are the new generation who grew up using a smartphone without knowing what it's like to use a Windows XP" poor children" :blah:

Nuexzz

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 271
  • Last login:July 21, 2022, 02:25:11 am
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #87 on: January 30, 2022, 04:17:16 am »
in the model2ui user interface the requested options are available, now if the antivirus says that it is doubtful. don't be fearful If you are scared, it will be a big problem for you. This life is not for the scared! it's just one! he has :laugh2:

tangodownNZ

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 42
  • Last login:May 24, 2022, 02:41:49 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #88 on: April 09, 2022, 06:21:29 am »
@Nuexzz The issue I had with your UI was my antivirus kept quarantine the .dll files. It is sorted now.

Thank you, your UI does allow a maximized window at 1080p. Got there in the end.

Daytona hacks allows infinite time. Is there a way to run the hack application through your UI to allow infinite time? I can't use the hack because it doesn't allow two instances of the same game with maximized windows at 1080p




« Last Edit: April 12, 2022, 03:07:53 am by tangodownNZ »

ThatGuyNamedAA

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 1
  • Last login:May 23, 2022, 10:56:45 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Sega Model 2 UI/ Xbox One Controller
« Reply #89 on: April 25, 2022, 08:07:25 pm »
Hello everyone, it really bothers me to have to do many steps to configure my favorite game, then I started to add some features for Daytona and started adding functions until I finished adding all the games.
Keep in mind that if you have errors is because I'm not a programmer (just curious) which I consider a Hobby, I have no trouble with the aggregates I plan to do.
in a few words, I publish it to not keep it for me, as I did with many things.

I have an important question.
Can I use my Xbox One controller as an alternative to an Xbox 360 controller? And if so, does it have to be wired or can it be wireless?
Please answer  :)

Update: I learned that you can, but it is best that you either use a wired controller or use a USB to make it wired.  :cheers:
I'm still looking into wireless play.
« Last Edit: May 15, 2022, 10:34:46 pm by ThatGuyNamedAA »

Yolo_Swaggins

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 1
  • Last login:July 08, 2022, 06:37:56 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #90 on: July 08, 2022, 05:49:53 am »
Hi thanks for the patch, i got widescreen to work on virtua cop 1 & 2 but the bullets still only can be shot within the 4:3 size window, if i try and shoot on the outer edge of the screen the bullets wont reach that far although the crosshair will be in that area it's like the bullets are locked into the original 4:3. is there a fix for that or it's just the way it is?

Nuexzz

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 271
  • Last login:July 21, 2022, 02:25:11 am
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #91 on: July 09, 2022, 01:23:10 am »
Hi, I had no idea about this error. I'm going to look at it in a month or so to be honest, I don't have a pc yet

Nuexzz

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 271
  • Last login:July 21, 2022, 02:25:11 am
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #92 on: July 09, 2022, 01:27:59 am »

could try modifying some of these for the time being.

[Model2_SetWideScreen(1)
Model2_SetStretchBLow(1)
Model2_SetStretchBHigh(1)]

nonosto

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 6
  • Last login:July 12, 2022, 05:26:07 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #93 on: July 12, 2022, 05:26:35 am »
is it possible to patch original eeprom for widescreen for example sega rally ?

Nuexzz

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 271
  • Last login:July 21, 2022, 02:25:11 am
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #94 on: July 21, 2022, 01:48:21 am »
is it possible to patch original eeprom for widescreen for example sega rally ?

hardware i cant help you  :dunno

MydknyteStyrm

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 331
  • Last login:July 25, 2022, 09:23:05 am
  • Makeup FX Gamer
Re: Sega Model 2 UI
« Reply #95 on: July 25, 2022, 08:40:02 am »
Thank you for this. The widescreen looks fantastic. My only issue is that I canít get DemulShooter to play nice with your version of the emulator.exe. No matter what I wonít get two guns. Works fine on the 1.1a. Are they different emulators in a sense of the coding you wrote for the widescreen hacks, or are they the same? The INI for both yours and the 1.1 are relatively the same. Does anyone have DemulShooter working with this version? Thanks in advance.