Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: FFB Arcade Plugin  (Read 120836 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #680 on: April 01, 2021, 10:42:41 am »
Hm FFB Plugin should make no change to sensitivity or wheel degrees, are you saying once you are playing the game it isnt at 270 degree rotation anymore?

Might be a logitech setting perhaps requiring it set to persistent profile @ 270 degree
 
Other thing to double check is that in ShellData folder and ShellData.ini of SR3 folder

you set SteeringLeft=0 and SteeringRight=255

I will check it in a few hours! And I double checked the Logitech Application its set in 270 Degrees...
Also I have this problem with Daytona USA Champtionship! When I use the FFB Plugin it changes the WHEEL steering and it also make that game unplayeble.
Without FFB the game works perfect on 270 Degrees !!

Krakatoa

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • Last login:April 08, 2021, 06:04:57 pm
  • No idea what I am doing
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #681 on: April 01, 2021, 01:03:35 pm »
I've noticed this as well. Does it also happen when you use MAME?

For a workaround I set the default profile to 270 and within MAME I adjusted the sensitivity and dead zone on each game.

Maybe we need to identify the DLL, or exe the FFB program uses and add that to the Logitech profile for the game?

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #682 on: April 01, 2021, 05:09:26 pm »
Hm FFB Plugin should make no change to sensitivity or wheel degrees, are you saying once you are playing the game it isnt at 270 degree rotation anymore?

Might be a logitech setting perhaps requiring it set to persistent profile @ 270 degree
 
Other thing to double check is that in ShellData folder and ShellData.ini of SR3 folder

you set SteeringLeft=0 and SteeringRight=255

100% certain this is a BUG in the FFB!! When I use the plugin games my Steering wheel (even though it's 270 Degrees mode in the Logitech App) it plays in 900 degrees mode because I can Rotate My Wheel and normally in 270 Degrees it locks the wheel when you turn over the 270 Degrees with steering. I also removed an reinstalled Logitech Software but that didn't work.
This must be fixed... I have a Logitech G923 XBOX Wheel. For now I need to wait till this is fixed.

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 976
  • Last login:Yesterday at 11:57:14 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #683 on: April 01, 2021, 05:48:33 pm »
This is not a bug in FFB Plugin.

We do NOTHING to control rotation of device. This software has been around more then 2+ years and you are the first people telling me this issue exists with no one else ever having this issue

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #684 on: April 01, 2021, 06:18:19 pm »
This is not a bug in FFB Plugin.

We do NOTHING to control rotation of device. This software has been around more then 2+ years and you are the first people telling me this issue exists with no one else ever having this issue

I am not lying and Krakatoa also has this problem if I am correc with MAME?
I am using Teknoparrot and Sega Rally 3 and Daytona 3 and both games have the same problem when I activate FFB I can't steer good.
My wheel goes back to 900 degrees instead of 270 degrees even though the software says 270 degrees. I am not kidding somehow the software makes it 900 again and overrules the 270 degrees from the Logitech Software... I am using G923 XBOX steering wheel. It is what it is unfortuantly  :'(
« Last Edit: April 01, 2021, 06:40:28 pm by wild-child83 »

Krakatoa

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • Last login:April 08, 2021, 06:04:57 pm
  • No idea what I am doing
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #685 on: April 01, 2021, 06:45:06 pm »
I did some more testing and one thing I noticed as soon as I launch the FFBPluginGUI.exe (any game) all the Logitech settings stop working. I then have to close the go into G hub and select a new profile for it to return. Could it be that FFB talks directly to the wheel disabling/bypassing g hub profiles?

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #686 on: April 01, 2021, 06:48:27 pm »
Ok that explains why my wheel goes back to 900 degrees!!
Yes somehow the FFB software is interfering with the Logitech Software!??  :o

Btw what are the best settings of Sega Rally 3?
Mine are now:

AccelUp=39
AccelDown=211
BrakeUp=42
BrakeDown=206
SteeringLeft=0 (this was 14 changed it to 0 as said)
SteeringRight=255 (this was 254 changed it to 2555 as said)
FeedbackStrength=2
MotionBaseStrength=2
[Network]
CabinetID=2
Enabled=1

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #687 on: April 01, 2021, 06:49:03 pm »
I did some more testing and one thing I noticed as soon as I launch the FFBPluginGUI.exe (any game) all the Logitech settings stop working. I then have to close the go into G hub and select a new profile for it to return. Could it be that FFB talks directly to the wheel disabling/bypassing g hub profiles?

Ok that explains why my wheel goes back to 900 degrees!!
So somehow the FFB software is interfering with the Logitech Software!??  :o

Btw what are the best settings of Sega Rally 3?
Mine are now:

AccelUp=39
AccelDown=211
BrakeUp=42
BrakeDown=206
SteeringLeft=0 (this was 14 changed it to 0 as said)
SteeringRight=255 (this was 254 changed it to 2555 as said)
FeedbackStrength=2
MotionBaseStrength=2
[Network]
CabinetID=2
Enabled=1
« Last Edit: April 01, 2021, 07:02:03 pm by wild-child83 »

Krakatoa

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • Last login:April 08, 2021, 06:04:57 pm
  • No idea what I am doing
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #688 on: April 01, 2021, 06:55:01 pm »
I'm not so sure its FFB as when I launch MAME without the plugin running its doing the same thing. If I had to guess I'm leaning towards G Hub as the issue

[CalibrationData]
AccelUp=39
AccelDown=211
BrakeUp=42
BrakeDown=206
SteeringLeft=0
SteeringRight=255
FeedbackStrength=2
MotionBaseStrength=2
« Last Edit: April 01, 2021, 07:04:52 pm by Krakatoa »

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #689 on: April 01, 2021, 07:35:52 pm »
I used the Sega Rally FFB (not alternative) I tried everything  :banghead:
Tried reinstalling Logitech software. Tried it with a Profile tried it with the standard Logitech Profile (also tried set as Persistant in the Logitech Hub)
but unfortuantly somehow the FFB arcade plugin makes my wheel 900 degrees again even though in Logitech on all profiles it's set on 270 degrees.. you can feel it clearly because I can spin my wheel 900 degrees.
When I disable the FFB arcade plugin its back to 270 degrees so somehow the FFB arcade plugin is interfering and overruling the Logitech G Hub software that is 100% certain... Such a Shame because it feels so Good with FFB...

Krakatoa

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • Last login:April 08, 2021, 06:04:57 pm
  • No idea what I am doing
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #690 on: April 01, 2021, 07:46:49 pm »
I managed to get G hub to switch to the correct degrees and profile by alt tabbing within the game and selecting another profile within G hub, then going back t the correct one. Then alt tab back into the game and it sticks. Definitely not ideal from my driving cab  :cry:

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 976
  • Last login:Yesterday at 11:57:14 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #691 on: April 01, 2021, 07:56:23 pm »
Good old ghub lol

I havent used ghub in awhile but you guys need to set persistent profile and do it correctly. This will then set profile to always use 270 degree

I know you seem to think this is a ffb plugin issue but its 100% a Driver issue.

Unfortunately for everyone... G-Hub is terrible

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #692 on: April 01, 2021, 08:32:02 pm »
UPDATE !! (I luckily got more Logitech wheels in my collection and tried others as well!)
Logitech G923 (XBOX Version) 270 degrees works but without FFB Arcade Plugin if you use it the wheel goed back to 900 degrees (even though Logitech Hub its on 270 degrees also persistant mode won't work)..
Logitech G923 (PS Version) 270 works flaweless with the Arcade FFB plug in and without
Logitech G920 no matter what I do with Teknoparrot 270 degrees won't work the game still uses 900 degrees with and without the FFB arcade plugin  (even though Logitech Hub its on 270 degrees also persistant mode won't work)..
Logitech G29 works flaweless with the Arcade FFB plug in and without

So this has something to to with the emulator Teknoparrot or Logitech G-Hub driver issues???
Conclusion: The XBox Wheels are not working correctly and you need to use a G29 or G923 (PS) wheel (or the older G25 / G27)
 
« Last Edit: April 01, 2021, 08:44:20 pm by wild-child83 »

Krakatoa

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • Last login:April 08, 2021, 06:04:57 pm
  • No idea what I am doing
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #693 on: April 01, 2021, 08:40:07 pm »
Can you try some MAME games as well?

I have a g920 and I agree persistent profile doesnít work.

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #694 on: April 01, 2021, 08:59:01 pm »
Can you try some MAME games as well?

I have a g920 and I agree persistent profile doesnít work.

Something somehow the XBOX Wheels G920 and G923 (XBOX version) give me problems with emulation.
XBOX G920 give me the most problems because even without the FFB Arcade Plugin the emulator games won't work 270 degrees only 900... even persistant 270 and main profile 270 won't work... Good lord I am happy I got the G29 and G923 (PS version) they both work flaweless and no issues.
« Last Edit: April 01, 2021, 09:01:01 pm by wild-child83 »

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 976
  • Last login:Yesterday at 11:57:14 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #695 on: April 01, 2021, 09:00:27 pm »
It isn't teknoparrot issue (im dev there)

are you saying it completely ignores even a persistent profile, or that it runs the persistent profile but still reverts to 900 degrees?

Either way im pretty certain this will be Logitech and the god awful g-hub software striking again

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #696 on: April 01, 2021, 09:04:07 pm »
It isn't teknoparrot issue (im dev there)

are you saying it completely ignores even a persistent profile, or that it runs the persistent profile but still reverts to 900 degrees?

Either way im pretty certain this will be Logitech and the god awful g-hub software striking again

G923 XBOX VErsion 270 Degrees works but when you USE Arcade Plugin emulator it switch back to 900 degrees... and overurles the 270 degrees in the Logitech HUb (it runs on persistant mode 270 degrees but it ignores it and you can turn the wheel 900 degrees..)
G920 (XBOX wheel) 270 degrees won't work at all with emulation... the wheel keeps 900 degrees...
The G29 (PS wheel) and the G929 (PS version) works FLAWELESS !!
So this is an XBOX wheel issue lol!

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 976
  • Last login:Yesterday at 11:57:14 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #697 on: April 01, 2021, 09:10:39 pm »
are you 100% sure you are setting persistent profile correctly

it used to have a dumb way you had to do it or it would not actually work even if persitent was selected.

From memory you had to set persistent profile then save it too

Krakatoa

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • Last login:April 08, 2021, 06:04:57 pm
  • No idea what I am doing
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #698 on: April 01, 2021, 09:21:15 pm »
I hope we can figure it out, Iíve built my cab using a 929 and it would suck to have to swap.

I did read on another forum that windows 10 install an Xbox steering wheel driver that can cause issues. Maybe removing that will help.

https://forum.sector3studios.com/index.php?threads/logitech-g920-possibly-all-g-wheels-automatic-rotation-fix.8724/





wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #699 on: April 01, 2021, 09:34:37 pm »
are you 100% sure you are setting persistent profile correctly

it used to have a dumb way you had to do it or it would not actually work even if persitent was selected.

From memory you had to set persistent profile then save it too

I just set it as persisted and Logitech Hub keeps on that mode and thats the way it saves it.
But anyways I will use my G923 (PS) version and I am happy cheers :) for my PC and for 2 players mode with some PC games I use my G29.
The Xbox wheels will only used from now on only on my XBOX Series X consoles.

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #700 on: April 01, 2021, 09:35:51 pm »
I hope we can figure it out, Iíve built my cab using a 929 and it would suck to have to swap.

I did read on another forum that windows 10 install an Xbox steering wheel driver that can cause issues. Maybe removing that will help.

https://forum.sector3studios.com/index.php?threads/logitech-g920-possibly-all-g-wheels-automatic-rotation-fix.8724/

It's some sort of Driver Issue that is for sure!! I hope you know a solution and if you found it please post it here.
I just will use from now on only my G29 and G923 (PS version) on the PC.

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #701 on: April 01, 2021, 09:50:18 pm »
I hope we can figure it out, Iíve built my cab using a 929 and it would suck to have to swap.

I did read on another forum that windows 10 install an Xbox steering wheel driver that can cause issues. Maybe removing that will help.

https://forum.sector3studios.com/index.php?threads/logitech-g920-possibly-all-g-wheels-automatic-rotation-fix.8724/

You mean 920 and not 929 i guess  8)
Anyways if you can't figure it out than I suggest to swap it with a G929 (PS version) or G29 (or G27).

Krakatoa

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • Last login:April 08, 2021, 06:04:57 pm
  • No idea what I am doing
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #702 on: April 02, 2021, 06:34:45 am »
Iíve wasted to much time with this g920. Iíll be picking up a g923 pc/ps one on the way home from work.

Hopefully the mount points are the same so it doesnít take too long to switch out.

Thanks all.
« Last Edit: April 02, 2021, 08:20:40 am by Krakatoa »

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #703 on: April 02, 2021, 04:45:02 pm »
Iíve wasted to much time with this g920. Iíll be picking up a g923 pc/ps one on the way home from work.

Hopefully the mount points are the same so it doesnít take too long to switch out.

Thanks all.

I understand buddy good luck!

Krakatoa

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • Last login:April 08, 2021, 06:04:57 pm
  • No idea what I am doing
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #704 on: April 02, 2021, 07:15:36 pm »
Switched it out just now for a G923, and the profile switching now works in G Hub. Man I wasted a whole month trying to figure out why it kept losing profiles.

There needs to be a big sign on this forum saying "DO NOT BUY THE XBOX VERSION OF WHEELS" as they *(*(*(&*(&8 suck.

thanks, for testing and pointing me in right direction. And thanks to Boomslang for an awesome FFB plugin.




wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #705 on: April 06, 2021, 06:53:53 pm »
Switched it out just now for a G923, and the profile switching now works in G Hub. Man I wasted a whole month trying to figure out why it kept losing profiles.

There needs to be a big sign on this forum saying "DO NOT BUY THE XBOX VERSION OF WHEELS" as they *(*(*(&*(&8 suck.

thanks, for testing and pointing me in right direction. And thanks to Boomslang for an awesome FFB plugin.

No problem and indeed spread the word to avoid the XBOX wheels!!

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #706 on: April 06, 2021, 08:23:24 pm »
I am Using the latest Teknoparrot 1.0.0.541 and put the files of FFB Out Run 2 Special Tours Deluxe Real (and also tried the custom)
Put them in the Jennifer folder but no luck and get even an error message.
My other games work FFB perfect on Teknoparrot and i Read on YouTube that more people have this issue??.
Is there something more special you need to do?

I start the game with the normal jennifer file in Full HD. The game runs perfect (i used the Nvidia Shader fix) but would be cool if it also had FFB.
« Last Edit: April 08, 2021, 06:08:59 am by wild-child83 »

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 976
  • Last login:Yesterday at 11:57:14 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #707 on: April 07, 2021, 01:33:46 am »

baritonomarchetto

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 653
  • Last login:Yesterday at 02:45:58 pm
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #708 on: April 07, 2021, 02:16:50 am »
Keep this up!  :cheers:

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #709 on: April 07, 2021, 06:24:17 am »
If anybody has an idea how to run Outrun on TeknoParrot with FFB let me know  8)
« Last Edit: April 07, 2021, 08:01:25 am by wild-child83 »

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #710 on: April 07, 2021, 06:24:59 am »

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 976
  • Last login:Yesterday at 11:57:14 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #711 on: April 07, 2021, 04:34:48 pm »
If anybody has an idea how to run Outrun on TeknoParrot with FFB let me know  8)

Open FFBPluginGUI.exe and go too ffb help

It will tell you how to run lindbergh games

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #712 on: April 08, 2021, 05:42:11 am »
If anybody has an idea how to run Outrun on TeknoParrot with FFB let me know  8)

Open FFBPluginGUI.exe and go too ffb help

It will tell you how to run lindbergh games

Ofcourse I read that but it does not work. I get an error message.
See picture. And yes I put that OPENGL32.dll file in that location as the description says.
I used the normal Outrun 2 as the Custom Outrun 2 FFB Plugin. Both the same error message.

All Racing games the FFB works fantastic except for OutRun 2 on TeknoParrot.
You have a file called Jennifer that you need to run with TeknoParrot to start the game. But with FFB Plugin the game won't start at all.
If I remove the OPENGL32.dll in that Teknoparrot folder the game runs but without FFB...
Again no problem with all other racing games I used FFB pluging (many thanks for that!!) on 20+ racegames and all work great.
« Last Edit: April 08, 2021, 06:28:49 am by wild-child83 »

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #713 on: April 08, 2021, 07:21:32 am »
I also downloaded and used another Sega Lindbergh game and got the same problem with R-Tuned Ultimate Racing.
Somehow Teknoparrot (latest version) have problems with the OPENGL32.dll file so I cant use FFB on Sega Lindbergh Racing games unfortunately.
« Last Edit: April 08, 2021, 07:23:31 am by wild-child83 »

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #714 on: April 08, 2021, 07:36:56 am »
Update:

Solved it!
I also needed to put sdl22.dll in the Teknoparrot Folder and overwrite it.
This was not what the description of FFB Plugin said but I tried that and now FFB works with Sega Lindbergh games and no error message!  :cheers:
Maybe best to put this also in the FFB Plugin discription Boomslang ?
« Last Edit: April 08, 2021, 07:45:51 am by wild-child83 »

Krakatoa

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • Last login:April 08, 2021, 06:04:57 pm
  • No idea what I am doing
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #715 on: April 08, 2021, 12:27:31 pm »
thanks for figuring it out. I was having the same issue.

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 976
  • Last login:Yesterday at 11:57:14 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #716 on: April 08, 2021, 02:43:39 pm »
It is in lindbergh help page on FFBPluginGUI.exe as i added it on latest release

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #717 on: April 09, 2021, 08:23:16 pm »
It is in lindbergh help page on FFBPluginGUI.exe as i added it on latest release

Ok  ;)

wild-child83

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 23
  • Last login:April 12, 2021, 11:23:06 am
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #718 on: April 09, 2021, 08:26:02 pm »
thanks for figuring it out. I was having the same issue.

No Problem glad to help!

The I used the FFB Plugin on almost all emulators except for MAME it won't work too well... My wheel gets way to loose and the steering degrees change... (must be that annoying G Hub or driver issue??)
But that is not a big deal because Mame are very OLD games and i actually just like to play those without! For Outrun and Outrunners i play on 180 degrees lol otherwise I am not fast enough for that game.
Almost all other games I play on 270 Degrees!

fablog

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 315
  • Last login:Yesterday at 11:33:48 pm
Re: FFB Arcade Plugin
« Reply #719 on: April 12, 2021, 09:16:27 am »
Hi Boomslang,

Thanks for this great Plugin  :applaud: Will you work on a Flycast (Retroarch) version in the future?

Thanks!