Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: Changing Genesis/Megadrive Region in GroovyMAME?  (Read 236 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

LazyAce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 14
  • I want to build my own arcade controls!
Changing Genesis/Megadrive Region in GroovyMAME?
« on: May 29, 2018, 06:06:27 am »
Have a few Japanese title I'd like to play, mainly the arcadey ones but can't seem to change the region in the .ini or using any of the tab menus. Is there anyway tochange the region?
Thanks

Malenko

  • KNEEL BEFORE ZODlenko!
  • Trade Count: (+58)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 12846
    • forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,142404.msg1475162.html
Re: Changing Genesis/Megadrive Region in GroovyMAME?
« Reply #1 on: May 29, 2018, 03:23:04 pm »
download the Japanese rom

misunderstood the question, thought he was trying to region change a US rom and have it show the Japanese version like you can do with some neogeo games n stuff. My bad.
« Last Edit: May 29, 2018, 04:14:18 pm by Malenko »
2014 Standup UCA Runner Up
2015 Restoration UCA Winner
2016 thomas_surles choice award
2017 International Evil Buddhist Award

Latest project - Dayclona USA 2 :
http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,155515.0.html

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5875
Re: Changing Genesis/Megadrive Region in GroovyMAME?
« Reply #2 on: May 29, 2018, 04:06:12 pm »
You need to run "mame.exe megadrij" for the japanese Megadrive. "genesis" for USA and "megadriv" for Europe.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

LazyAce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 14
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Changing Genesis/Megadrive Region in GroovyMAME?
« Reply #3 on: May 29, 2018, 07:39:56 pm »
You need to run "mame.exe megadrij" for the japanese Megadrive. "genesis" for USA and "megadriv" for Europe.

Thanks. Sorry to sound moronic, but is it possible to set this up under Attractmode anyhow? Many thanks

LazyAce

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 14
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Changing Genesis/Megadrive Region in GroovyMAME?
« Reply #4 on: May 30, 2018, 01:00:29 pm »
Figured it out, cheers  :)

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31