Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: Billabs BL25C90T & Atom-15  (Read 750 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pacboy

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 40
Billabs BL25C90T & Atom-15
« on: May 23, 2018, 03:17:45 pm »
Does anyone know if this particular multi-sync can be damaged by hi-res boot screens sending it signals that are out of it's range?

Thanks for any advice

buttersoft

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 731
  • Is running at 15kHz
Re: Billabs BL25C90T & Atom-15
« Reply #1 on: May 23, 2018, 07:46:01 pm »
Does anyone know if this particular multi-sync can be damaged by hi-res boot screens sending it signals that are out of it's range?

Thanks for any advice

If the monitor produces an out-of-range message like a lot of PC CRTs and LCDs will, then I'd say you were fine. Otherwise it's a bad idea to deliberately and repeatedly drive a CRT beyond its range. For testing is ok, but not every time you turn it on.

Moneyhead

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 35
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Billabs BL25C90T & Atom-15
« Reply #2 on: May 24, 2018, 02:24:30 am »
If you are using Windows 7 with a CRT you'll always have problems with the boot animation.

Same for me.
My Try-sinc goes up to ~40kHz. But during startup it also says "out of range" for a while until the desktop apears.

Until now I have not found a way to change it.

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6196
Re: Billabs BL25C90T & Atom-15
« Reply #3 on: May 24, 2018, 03:22:42 am »
If you are using Windows 7 with a CRT you'll always have problems with the boot animation.

No, no. If Windows 7 doesn't find vesa mode 1024x768 it defaults to 640x480 mode Vista-like logo boot. Once you flash your card for 15 kHz that's how it works.

I've no experience with 10 however.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

pacboy

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 40
Re: Billabs BL25C90T & Atom-15
« Reply #4 on: May 24, 2018, 08:07:39 am »
I'm using windows 10 and I couldn't get Atom-15 to work with my R9 380.  So I'm thinking that as a workaround I could disable the windows 10 login screen, then set a song to automatically play when windows starts up.  So I start up my computer leaving the monitor off, then when I hear the music I know it's booted into windows and is outputting an in-range signal.

Moneyhead

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 35
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Billabs BL25C90T & Atom-15
« Reply #5 on: May 25, 2018, 07:17:43 am »
If you are using Windows 7 with a CRT you'll always have problems with the boot animation.

No, no. If Windows 7 doesn't find vesa mode 1024x768 it defaults to 640x480 mode Vista-like logo boot. Once you flash your card for 15 kHz that's how it works.

Ah, thank you.
So I'll have to get rid of 1024x768 somehow.

Is there another way instead of flashing the 15kHz patch?
My CRT is a trisync which can also display modes up to 31khZ and even more.
And I don't want to loose these modes because of the vertical and hires games.

Can I do something with vmmaker to get rid of the 1024x768 only?





Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6196
Re: Billabs BL25C90T & Atom-15
« Reply #6 on: May 25, 2018, 07:30:00 am »
Is there another way instead of flashing the 15kHz patch?
My CRT is a trisync which can also display modes up to 31khZ and even more.

When you patch the BIOS with ATOM-15, only check the 31 kHz box. That will force all boot modes into 31 kHz. 1024x768 will be interlaced. All should be smooth.

What you change in the BIOS has no effect of what resolutions you'll have later available in Windows. It's just for the boot that it matters.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

Moneyhead

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 35
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Billabs BL25C90T & Atom-15
« Reply #7 on: May 25, 2018, 09:59:31 am »
Thank you for clarification.

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31