Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: Problems with Ati HD5570  (Read 216 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zerozerosette

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I want to build my own arcade controls!
Problems with Ati HD5570
« on: April 16, 2018, 09:12:58 am »
Hello
(I am not sure this the right section, sorry if it is not) I'm having problems with this card
https://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/5000/5570
My card is slightly different, as it hasn't the VGA connector (instead it has a displayport connector) so I'm using a dvi to vga converter. Installation of crt emudriver went fine - I followed the tutorial for newer cards - but when I try to enable EDID emulation my arcade monitor shows the windows desktop for less than a second, then the image starts to flicker (I think the signal switches back to 31khz). Could the dvi to vga converter be a problem? Any ideas?

Thank you very much!

B2K24

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 165
Re: Problems with Ati HD5570
« Reply #1 on: April 16, 2018, 10:16:18 am »
Buy another card. They're creap.

VGA or don't bother with it.

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5793
Re: Problems with Ati HD5570
« Reply #2 on: April 16, 2018, 11:11:19 am »
Hello
(I am not sure this the right section, sorry if it is not) I'm having problems with this card
https://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/5000/5570
My card is slightly different, as it hasn't the VGA connector (instead it has a displayport connector) so I'm using a dvi to vga converter. Installation of crt emudriver went fine - I followed the tutorial for newer cards - but when I try to enable EDID emulation my arcade monitor shows the windows desktop for less than a second, then the image starts to flicker (I think the signal switches back to 31khz). Could the dvi to vga converter be a problem? Any ideas?

Thank you very much!

There are 2 analog outputs configurable in VMMaker. Make sure to point to the right one for EDID emulation.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

zerozerosette

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Problems with Ati HD5570
« Reply #3 on: April 16, 2018, 11:34:39 am »
Buy another card. They're creap.

VGA or don't bother with it.

Thank you, I just needed some encouragement  ;D
Any suggestions?
« Last Edit: April 16, 2018, 11:37:55 am by zerozerosette »

zerozerosette

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Problems with Ati HD5570
« Reply #4 on: April 16, 2018, 11:37:09 am »
Hello
(I am not sure this the right section, sorry if it is not) I'm having problems with this card
https://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/5000/5570
My card is slightly different, as it hasn't the VGA connector (instead it has a displayport connector) so I'm using a dvi to vga converter. Installation of crt emudriver went fine - I followed the tutorial for newer cards - but when I try to enable EDID emulation my arcade monitor shows the windows desktop for less than a second, then the image starts to flicker (I think the signal switches back to 31khz). Could the dvi to vga converter be a problem? Any ideas?

Thank you very much!

There are 2 analog outputs configurable in VMMaker. Make sure to point to the right one for EDID emulation.

First of all, thank you for crt_emudriver  :)
I tried changing the outputs and I think I'm using the right one (I am using output 0, if I use output 1 nothing happens)...

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5793
Re: Problems with Ati HD5570
« Reply #5 on: April 16, 2018, 12:54:09 pm »
Try to figure out what's being output. You said you think it's 31 kHz. That should be pretty easy to determine. Plug a pc monitor, check its osd, etc.
« Last Edit: April 16, 2018, 01:36:43 pm by Calamity »
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

zerozerosette

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Problems with Ati HD5570
« Reply #6 on: April 16, 2018, 04:22:01 pm »
Yes, it appears its 31khz as I can see my desktop on my lcd monitor. I don't really know where to look to debug this issue...

Here is my configuration:
https://drive.google.com/open?id=1ZsCT9YwhSN3stmGl3yLtOtqqRUkW7bkH
And osd:
https://drive.google.com/open?id=1G56cGFBNTI6A5Rpq5Pn9i-AadPuqrzli

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5793
Re: Problems with Ati HD5570
« Reply #7 on: April 16, 2018, 04:26:33 pm »
How are you connecting your LCD?
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

zerozerosette

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Problems with Ati HD5570
« Reply #8 on: April 16, 2018, 04:42:14 pm »
The first screen is from HDMI, the second one from VGA (the monitor is the same).

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5793
Re: Problems with Ati HD5570
« Reply #9 on: April 16, 2018, 04:52:24 pm »
In VMMaker, video card tab, "device" dropdown, one of the entries should have the "GENERIC_15" label, is that the case?
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

zerozerosette

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Problems with Ati HD5570
« Reply #10 on: April 16, 2018, 05:07:23 pm »
No, it's generic nonPnp monitor  :-(

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31