Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Lightguns Arcade1Up --- Bug Reports --- Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news

  

Author Topic: Golden tee fore complete boots to red screen  (Read 6811 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

odnerap

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 5
  • Last login:August 25, 2018, 10:04:37 pm
  • its not my moms basement, its our basement!
Golden tee fore complete boots to red screen
« on: November 26, 2017, 12:55:07 am »
I got a golden fore complete that was incomplete.... hard drive and power supple were mia and chassis was dead. I had a power supply and gave it a donor monitor, then I got a hard drive off of ebay. I have the 2.09 boot chip, a few of them, and the red board. It turns on, detects the drive, hardware version 0, software 40600, then to the red screen with "board serial number 00000000-f" and "software version incompatible with hardware." The board looks great and i did my best to ohm the u61 traces, and they are good to there first spot, but its hard to find there next stop. The game does the same thing with my buck hunter drive installed in it, but it drops the "f" from the end of the serial number.

ed12

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • Last login:March 31, 2018, 03:44:39 pm
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: Golden tee fore complete boots to red screen
« Reply #1 on: November 26, 2017, 04:30:47 pm »
dose u61 look like it has been removed and replaced ?
if no then try re-flowing the chip
u can do this pin by pin with a normal soldering iron
go slow and careful 0000000-f means it is either not reading the chip and or cannot read the chip
or the chip is blank

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

odnerap

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 5
  • Last login:August 25, 2018, 10:04:37 pm
  • its not my moms basement, its our basement!
Re: Golden tee fore complete boots to red screen
« Reply #2 on: November 26, 2017, 05:45:38 pm »
Ed, i refloated that chip and still the same message. the chip looks like its original and has not been messed with previously.

ed12

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • Last login:March 31, 2018, 03:44:39 pm
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: Golden tee fore complete boots to red screen
« Reply #3 on: November 26, 2017, 10:57:39 pm »
then can u write 93c48 chips ?
if so contact me via e-mail and I can send u a red build
I will need the board ser# so I can better match the build date

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

odnerap

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 5
  • Last login:August 25, 2018, 10:04:37 pm
  • its not my moms basement, its our basement!
Re: Golden tee fore complete boots to red screen
« Reply #4 on: November 28, 2017, 08:30:02 pm »
Thanks, sounds great! I sent you a email ed.

ed12

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • Last login:March 31, 2018, 03:44:39 pm
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: Golden tee fore complete boots to red screen
« Reply #5 on: November 28, 2017, 11:33:30 pm »
I have not seen any e-mails ?
pm me your e-mail I will send back a hi

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

odnerap

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 5
  • Last login:August 25, 2018, 10:04:37 pm
  • its not my moms basement, its our basement!
Re: Golden tee fore complete boots to red screen
« Reply #6 on: November 29, 2017, 10:29:36 pm »
I sent it again. I put a u61 from a buck hunter on my board and it plays buck hunter, so u61 is for sure my golden tee problem.

ed12

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 3972
  • Last login:March 31, 2018, 03:44:39 pm
  • it is what it is..."Nobody Said It Was Easy"....
Re: Golden tee fore complete boots to red screen
« Reply #7 on: November 29, 2017, 11:40:52 pm »
I e-mailed u back
now if this is a red board? and u put in the "buck-hunter" u61 and it fired up the board ?
then u are 50% of the way there
leave in u61 and change your u53
which if it is a complete should be "gac-usa-u"
that should be the u53 security chip for the red board > not green<
and with the proper complete software on a hard drive
it should boot to golden tee complete
if not get back to me

ed
Shipping something from the U.S. to Canada for repair/exchange?  Please use USPS to avoid (additional?/excessive?) shipping charges.  PM me if you have any questions.

Shady2882

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4
  • Last login:September 30, 2020, 04:05:47 pm
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Golden tee fore complete boots to red screen
« Reply #8 on: September 27, 2020, 04:54:55 pm »
Dusting off this thread as I have a similar issue.  Have a Golden Tee Complete board that got a dead Status 1 led and wouldn't boot.

Grabbed a working board from an earlier Fore version (eprom u15 v1.02 and board serial 008349), confirmed that the board worked in my cabinet and that it fired up (e.g. no other issues).  Then I swapped the hard drive, eprom (eagle v 2.09) and u53 chip.

The result was making it through tests 1 & 2 and then getting the red screen reading "Software version incompatible with hardware, key code #40600, Board Serial number 00008349-F

It sounds like I could resolve this issue by swapping the u61 chip, but I'm not skilled enough to solder sadly.

Thoughts?

lilshawn

  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 6861
  • Last login:Yesterday at 09:47:26 pm
  • I break stuff...then fix it...sometimes
Re: Golden tee fore complete boots to red screen
« Reply #9 on: November 06, 2020, 01:12:39 pm »
from what i gathered talking with some service guys at IT, when you upgraded the software from one version to the next, there is an EEPROM on the motherboard that gets updated that "marries" the security chip and the board together. once this is done, that chip can't be moved from that board to another.

unless, like you said, you de-solder the rom chip from the board that has the number in it.  and swap it over.

do a google search for "console repair" and see if there are any videogame places that do repairs near you... typically places that repair xboxes and PS4's and and stuff like that will have hot air stations and stuff that will make swapping the eeprom easy. just out line it to them that you want this chip on that board in place of the one there kinda thing....

you might be able to shoot them some coffees or a 6 pack for their service.  :cheers: