Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: Error patching BIOS with ATOM-15  (Read 607 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

big10p

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 555
  • Mmmm, arcade classics!
Error patching BIOS with ATOM-15
« on: March 23, 2017, 12:27:57 pm »
Hi

I'm getting the "hook not possible" error that's discussed in this thread:
http://forum.arcadecontrols.com/index.php?topic=148991.0

My card is an HD5450 and I'm using ATOM-15 v1.2. I did notice that the BIOS image I dumped using atiflash -s 0 bios.rom looks unusually big at 262,144 bytes.

Anyone got any ideas?

Cheers

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5546
Re: Error patching BIOS with ATOM-15
« Reply #1 on: March 23, 2017, 02:09:21 pm »
Please attach your bios so I can check it.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

big10p

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 555
  • Mmmm, arcade classics!
Re: Error patching BIOS with ATOM-15
« Reply #2 on: March 23, 2017, 02:21:00 pm »
BIOS attached. Cheers, Calamity.

big10p

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 555
  • Mmmm, arcade classics!
Re: Error patching BIOS with ATOM-15
« Reply #3 on: March 26, 2017, 08:54:42 am »
Has anyone with an HD5450 managed to patch the BIOS successfully, or is it an unsupported card?

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5546
Re: Error patching BIOS with ATOM-15
« Reply #4 on: March 26, 2017, 03:54:50 pm »
The HD5450 is supported and has been patched by many users. However your card has a newer EFI BIOS that can't be patched with current ATOM-15. I'm testing a new version that's able to reallocate the EFI GOP block in order to patch the BIOS properly. If my tests are successful I'll release it this week.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

Calamity

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5546
Re: Error patching BIOS with ATOM-15
« Reply #5 on: March 27, 2017, 04:45:27 am »
Check this.
Important note: posts reporting GM issues without a log will be IGNORED.
Steps to create a log:
 - From command line, run: groovymame.exe -v romname >romname.txt
 - Attach resulting romname.txt file to your post, instead or pasting it.

CRT Emudriver, VMMaker & Arcade OSD downloads, documentation and discussion:  Eiusdemmodi

big10p

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 555
  • Mmmm, arcade classics!
Re: Error patching BIOS with ATOM-15
« Reply #6 on: March 31, 2017, 05:51:34 am »
Sorry for the late reply, Calamity. Been really busy and haven't had a chance to try this out, yet. I'll report back as soon as I'm able to try it out.

Thank you!  :applaud:

big10p

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 555
  • Mmmm, arcade classics!
Re: Error patching BIOS with ATOM-15
« Reply #7 on: April 03, 2017, 11:33:37 am »
Managed to try this out today, and it worked a treat. Thanks again, Calamity!

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31