Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: No Sound in Maximus using instant sheller  (Read 176 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

-jp-

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4
  • I want to build my own arcade controls!
No Sound in Maximus using instant sheller
« on: March 18, 2017, 10:08:10 am »
Let me start off by saying thanks to everyone on this fourm! I couldn't have gotten this far in my project without it! I have Maximus Arcade running perfectly until i try and run it at start up. I have tried putting it in my startup folder and using instant sheller, either way I don't have any sound. If I start it from windows it works fine. I'm running windows XP 32 bit service pack 3. What am I doing wrong? Thanks in advance!

-jp-

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4
  • I want to build my own arcade controls!
Re: No Sound in Maximus using instant sheller
« Reply #1 on: March 19, 2017, 09:16:38 pm »
So I tried a test tonight and set the computer to autoboot into nestopia and I have sound. So I believe the problem is in Maximus and or its settings? And since I know pictures sell! Here is where I'm at with my project. The control panel is just a black and white copy for test fit. Needs some more tweaking.  I took inspiration from a member here, stevenpbhs, and a pic I found online. Any help/feedback is appreciated! Thanks JP

DeLuSioNal29

  • Global Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4385
  • Build the impossible -"There is no Spoon"
    • DeLuSioNaL's YouTube Videos
Re: No Sound in Maximus using instant sheller
« Reply #2 on: March 20, 2017, 11:52:08 am »
Do yourself a favor.  Get rid of the Maximus Arcade front end while you can.  It has a ton of bugs in it and hasn't been updated in over 7 years.  And you sir, have discovered another.  It's also not compatible with the later versions of MAME.

Front ends have come a long way since then.  There are a ton that are equal to, if not better than MA.  Check out Launch Box:  https://www.launchbox-app.com/

! No longer available


Good luck!

DeL

Stop by my Youtube channel and leave a comment:

eds1275

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1963
  • Rock and Roll!
Re: No Sound in Maximus using instant sheller
« Reply #3 on: March 20, 2017, 02:30:07 pm »
I would say try adding your sound manager application to your startup folder. Sounds like your computer is only booting up enough to start maximus.

-jp-

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4
  • I want to build my own arcade controls!
Re: No Sound in Maximus using instant sheller
« Reply #4 on: March 22, 2017, 10:53:38 am »
I have checked out a couple other front end options. I'm going to try putting my sound app in the start up folder first though. Thanks for your help. I'll update if I find a fix.

-jp-

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4
  • I want to build my own arcade controls!
Re: No Sound in Maximus using instant sheller
« Reply #5 on: Yesterday at 08:14:25 am »
After figuring out which program was my sound manager. I put it in my start up folder and tada I have sound! Im using instand sheller and it works perfect. Thanks guys! Ill post more pictured when I start getting my control panel together.

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31