Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: Please help -- all I ever get is a black screen!  (Read 547 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

FingerCramp

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 5
  • I want to build my own arcade controls!
Please help -- all I ever get is a black screen!
« on: December 11, 2016, 10:32:53 pm »
Ok, I have MAME32 and a bunch of ROMs and things run OK.  But the interface sucks.

So I plop down some money for Maximus Arcade, and things don't work at all.

I'm running Windows 7.
MAME32 v0.99
Maximus Arcade (MAX 2.10)

Maximus came all configured for my X-Arcade, apparently, which I thought was nice.

Maximus starts up, and I get a long list of games (corresponding to my games).  I select a game, and all I get is a black screen. 
The same games that will work if I launch them through MAME32 directly don't work when launched via Maximus Arcade.

As far as I can tell I've got it configured correctly (but perhaps not?!?).

Ideas?  Please?


Titchgamer

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1363
  • I have a gaming addiction.....
Re: Please help -- all I ever get is a black screen!
« Reply #1 on: December 12, 2016, 01:55:30 am »
If its been "pre configured" i would say its not configured right.

Check all the directories for mame, roms etc

FingerCramp

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 5
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Please help -- all I ever get is a black screen!
« Reply #2 on: December 12, 2016, 07:26:54 pm »
If its been "pre configured" i would say its not configured right.

Check all the directories for mame, roms etc

What I meant by "pre-configured" is that it seems to be already set up for my X-Arcade Tankstick.

The path to the executable is correct.  The path to the roms is correct (and it correctly finds the ROMs).  But like I said, when I select a game, it briefly says "Please Wait" and then the screen goes black and stays black.  :(

I can't for the life of me figure out what might be wrong.  Is there a log file I can look at?  What's a good way to troubleshoot this?

-Mike
« Last Edit: December 12, 2016, 07:30:28 pm by FingerCramp »

Titchgamer

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1363
  • I have a gaming addiction.....
Re: Please help -- all I ever get is a black screen!
« Reply #3 on: December 13, 2016, 01:56:44 am »
Possibly resolution settings?
Check that the resolutions on your PC, Maximus etc all correlate.

Other than that I cant think of anything ATM.

To early in the morning :p

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31