Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: Display problems - only IREM games - Groovy MAME running under WAH!Cade  (Read 934 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

galaxian77

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 15
  • Groovyarcade fan !
Hello there, fellow arcade gamers. I have a strange puzzle that I need some input on (if possible). I run a late version of Groovymame under the WAH!Cade frontend, outputting to a CRT arcade monitor. MAME games all work, and the frontend is setup, and all seems good. HOWEVER! There are a set of games (all by the same manufacturer! - IREM Corp) which run at a lower than normal refresh rate (55Hz) while most other games are 60Hz. My problem is that when I run any of these IREM games (Eg: Battle Chopper, Hammering Harry, Ninja Spirit), the game starts, but the picture is all distorted. I can see the game running, but it's completely out of sync. I've obviously tried adjusting the monitor POTS, but this does not help (at all). What even MORE strange, is that I exit the game, then re-load it, it sometimes syncs perfectly, and is fully running without a problem. Once I exit and open it up again, the same problem returns (out of sync / garbles graphics). This is really driving me insane, but I'm sure someone has seen this before. It could be possible that I don't have enough modelines setup, but GROOVYMAME is supposed to take care of this by itself. Is there anyone with this issue, or could anyone suggest anything I could try ?

Thanks for reading.
Still loving the classics, 30+ years later!

galaxian77

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 15
  • Groovyarcade fan !
*Update: I've still not figured this out, but will soon be experimenting with an older version of Groovymame that worked previously, as I still have the HDD with the old installation on it. I will be testing to see whether it's the "version" of Groovymame that's a problem, or whether the frontend (WAH!Cade) causes these ITEM games to glitch when starting them up somehow, and also to triple check my mame.ini and monitor setting (from the existing old installation).

At this point, I highly doubt the following to be problematic:

-The underlying Arch Linux (Groovyarcade) installation
-The monitor settings
-The monitor itself (seeing as the games in question ran 100% perfectly using the older version)

Suspected items:

-One setting in MAME.INI
-Monitor "type" setting may be wrong
-The new version of Groovymame may opt for the wrong modeline "occasionally"

I'll keep you updated.
Thanks for reading - and if YOU have any ideas, PLEASE post back here.

Thanks!
Still loving the classics, 30+ years later!

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31