Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?  (Read 9175 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DarthMarino

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 487
Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« on: March 16, 2016, 09:57:18 pm »
There is new dump of 2004's The Fast and the Furious from Raw Thrills that runs on PC.  It runs great on Windows 7 64 bit.  It works fine with a mouse and keyboard but I just can't figure out how to map a controller. Has anyone fooled around with this yet?

thomas_surles

  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1902
  • If you build it they will come (they never showed)
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #1 on: March 17, 2016, 03:48:09 am »
I will have to check it out. there's always joy to key, but would suck without analog controls. is it free somewhere? I mean if that's not breaking any rules to ask. I meant leagally free.

DarthMarino

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 487
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #2 on: March 17, 2016, 07:26:46 am »
Yeah, I tried mapping the wheel to a mouse with xpadder but when you let the wheel recenter the mouse doesn't move back so the car would keep turning in that direction.  It's pretty impossible to play.  I believe the answer is no to your question.

BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 8440
  • ...
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #3 on: March 17, 2016, 07:46:11 am »
Pretty sure that I could pull off the wheel to mouse translation with glovepie, but by the time I got around to it it, the game will have controls hacked in.

Did this game originally use the immersion USB PCB?  It and all PC wheels are just dinput devices and should be interchangeable.

I'm no programmer, but it could be as simple as dropping the right driver in the game folder.  ....if the mouse hack hasn't messed up the original controls.

EDIT: did a quick search on my phone.  It doesn't appear to use the immersion board.

I'm sure the controls will be hacked soon.
« Last Edit: March 17, 2016, 07:54:34 am by BadMouth »

POOTERMAN

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 100
    • My PC Desktop Icon Atwork
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #4 on: March 17, 2016, 08:45:48 am »
I run the game using the "sdaemon.exe -joy -res16 1600 1200 -fsaa8" command line switch ption.

Can't you then use joy2key\xpadder etc to change the controller buttons to what you want?

Other command line switches are:

-res1 160x120
-res3 320x240
-res5 512x384
-res6 640x480
-res8 800x600
-res10 1024x768
-res12 1280x1024
-res16 1600x1200

-joy to use a joystick/wheel

-fsaa2
-fsaa4
-fsaa8
-nocountdown
-noracers
-notraffic
-nomusic
-parts
-pimp

:)
« Last Edit: March 17, 2016, 08:51:11 am by POOTERMAN »

DarthMarino

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 487
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #5 on: March 17, 2016, 09:06:05 am »
Thank you for the information. Mapping all the buttons with xpadder won't be an issue.  I was just concerned about the steering. I'm not even sure of the game has analog pedals as gas is just the A key.  Not that I care about analog pedals in a game like this. I will definitely try the command line options tonight.  The "-pimp" option is oddly compelling.....

Do you know how to access the service menu in the game?  I did it once and I can't figure out what I did.  There were a ton of options in there.  Many of the keys do something.  For example, pressing K instantly blows your car up (kill?).  F10 or F11 exits the game.

BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 8440
  • ...
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #6 on: March 17, 2016, 09:06:53 am »
-joy to use a joystick/wheel

BAM! And there it is.  :applaud:


DarthMarino

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 487
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #7 on: March 17, 2016, 07:59:51 pm »
I really need to invest in a G27 or something.  My wonderful Xbox wheel doesn't have a Y axis and for some reason it shows up as pushed completely up in the Windows Game Controller config. This of course means that the car constantly accelerates for no reason.  When you activate the joystick, most of the keyboard commands stop working as well.

ant2

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 217
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #8 on: March 18, 2016, 12:59:39 pm »
With the -joy option, wheel works perfect, throttle works perfect. But they have mapped brake to the accelerator axis inverted.
So you let up on the throttle and it brakes.
Tried enable combined pedals, no joy. Any one managed to split this to the brake axis?

Made an AHK script to launch this game and remap the buttons for the G27.
Create a short cut to sdaemon.exe, with the -joy option specified.

I have mapped the buttons, so that the gearstick buttons controls the menus and camera angles ,then the wheel buttons controls other required controls.
For the PIN entry, you press the button above gearstick on the right, then on the steering wheel it's the bottom left button that enters an "8", middle right on wheel is "#"

I've mapped wheelie, camera angles, exit back to menu, exit whole process, skip music track, gear up and gear down.




SetTitleMatchMode, 2
SetTitleMatchMode, slow
SetKeyDelay,,100 


Run, "D:\Arcade Games\Rawart\rawart\sdaemon.Lnk"
sleep, 2000
~Joy16::
Process, Close, sdaemon.exe
ExitAPP
return




SetTimer, deadyet, 2000
return

#IfWinActive RawApp

Joy18::
    SetKeyDelay,,100
    Send {Space}
    return

Joy17::
    SetKeyDelay,,100
    Send {End}
    return

Joy19::
    SetKeyDelay,,100
    Send {Space}
    return

Joy3::
    SetKeyDelay,,100
    Send {F3}
    return

Joy1::
    SetKeyDelay,,100
    Send {F1}
    return

Joy2::
    SetKeyDelay,,100
    Send {F2}
    return

Joy7::
    SetKeyDelay,,100
    Send {N}
    return
Joy8::
    SetKeyDelay,,100
    Send {W}
    return

Joy4::
    SetKeyDelay,,100
    Send {Enter}
    return

Joy23::
    SetKeyDelay,,100
    Send {8}
    return

Joy5::
    SetKeyDelay,,100
    Send {Up}
    return

Joy6::
    SetKeyDelay,,100
    Send {Down}
    return

Joy21::
    SetKeyDelay,,100
    Send {#}
    return



deadyet:
IfWinNotExist, RawApp
ExitApp
return

BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 8440
  • ...
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #9 on: March 18, 2016, 01:31:09 pm »
Made an AHK script to launch this game and remap the buttons for the G27.

Can't Logitech profiler post those keys and invert the axis?

ant2

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 217
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #10 on: March 18, 2016, 04:43:25 pm »
Pushing the accelerator pedal down makes the car accelerate.
Lifting the accelerator pedal up, causes the car to brake.

I want to move the braking action to the brake pedal

Howard_Casto

  • Idiot Police
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 16802
  • Your Post's Soul is MINE!!! .......Again??
    • The Dragon King
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #11 on: March 18, 2016, 04:47:12 pm »
It's a merged axis game then.  That can be fixed in the profiler as well.

ant2

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 217
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #12 on: March 19, 2016, 10:18:22 am »
It's a merged axis game then.  That can be fixed in the profiler as well.

Hi Howard, this is what I have been struggling with. No amount of googling is helping me.
You can assign zones, but this appears to be for mapping key presses?
I am really at a loss how I can move the accelerator down zone to the brake pedal.

BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 8440
  • ...
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #13 on: March 19, 2016, 10:34:58 am »
It's a merged axis game then.  That can be fixed in the profiler as well.

Hi Howard, this is what I have been struggling with. No amount of googling is helping me.
You can assign zones, but this appears to be for mapping key presses?
I am really at a loss how I can move the accelerator down zone to the brake pedal.

The option is accessed by clicking on one of the tabs at the top.
EDit>Specific Game Settings


Profiler is the reason I've stuck with Logitech interfaces, even if I have other controls hacked into them.
It can narrow the rotation for console games, turn on centering feedback for MAME, change the pedal settings, etc.

They never did update it to account for the clutch pedal though, so you can't remap or disable it.  :angry:

ant2

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 217
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #14 on: March 19, 2016, 01:28:26 pm »
I said before,  setting "combined pedals" doesn't make any difference.  Is this all you guys are doing to split this axis?

Weird it doesn't work for me.

deano7649

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 15
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #15 on: March 19, 2016, 03:33:24 pm »
Hi guys

Just tried this game on my MAME'd Sega Rally sitdown

I'm using an Ultimarc A-PAC for the pedals and wheel and can confirm all work correctly when using the -JOY command line option

My pedals are combined

I need to use SPACE to start the game but after that car selection, etc is confirmed using the gas pedal

Does anyone know what other controls are mapped too, ie. manual shifter ?

I know N is nitrous and K is kill

I have my VR panel mapped up through a J-PAC where START is ENTER and the other four buttons are mapped to CURSOR UP/DOWN/LEFT/RIGHT  so I need to remap some buttons at some point
« Last Edit: March 19, 2016, 03:36:05 pm by deano7649 »

DarthMarino

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 487
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #16 on: March 19, 2016, 03:36:22 pm »
You can do sequential shifting with the Up and Down arrow keys.  I can't figure out how to fixed position shifting which is odd since the arcade game has a 4-speed stick.

A is 1 in the game which gives you more cars. B is 2 which changes the color.  I'm not sure what 3 and Tunes are yet.

To get to the menu, press Num Lock, then Shift.
« Last Edit: March 19, 2016, 03:51:51 pm by DarthMarino »

DarthMarino

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 487
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #17 on: March 19, 2016, 03:57:36 pm »
What I have so far (not counting developer shortcuts)

Up Arrow- Shift Up
Down Arrow- Shift Down
A- 1 (change cars)
B- 2 (change color)
E- 3 (change neon color)
N- Nitro
Num Lock, Then Shift- Menu
F11- Exit
« Last Edit: March 19, 2016, 04:06:24 pm by DarthMarino »

deano7649

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 15
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #18 on: March 19, 2016, 04:13:23 pm »
Thanks man  :)

terminator2k2

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 131
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #19 on: March 19, 2016, 05:03:41 pm »
I said before,  setting "combined pedals" doesn't make any difference.  Is this all you guys are doing to split this axis?

Weird it doesn't work for me.

I have exactly the same problem on my Logitech wheel....

if I leave the box unticked to combine pedals , then my acc or brake don't work in game....

if I check the box to report combined pedals , then the acc works and it brakes when I lift off the acc....

this is on my test pc with a Logitech driving force wheel using the flappy padels for acc and brake

Howard_Casto

  • Idiot Police
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 16802
  • Your Post's Soul is MINE!!! .......Again??
    • The Dragon King
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #20 on: March 19, 2016, 05:33:59 pm »
It sounds like a calibration issue because when the pedals are combined the top half of the axis is accel and the bottom is brake.  Is there a service menu for the game?

BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 8440
  • ...
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #21 on: March 19, 2016, 06:11:52 pm »
Had a go with it with an xbox controller.
Gas and Brake on the same axis on the left analog thumbstick.
The brake lights don't come on if the joystick is forward or centered, only when it is pulled back.
So....I don't see why this wouldn't work just fine with combined pedals.
If they weren't marked combined, it would be behaving as you describe.

Are you sure the combined pedals are getting applied?
Have you tried changing it in windows before launching the game?

Maybe the calibration got messed up by not having them combined to start with and nvram needs deleted.  (wherever it is and whatever it is called)
EDIT: maybe the "prefs" file.  There is a "prefsbak" file that appears to be a backup of it that you could replace it with.  Contents look the same when you open it in notepad.

I have too many other things going on to dig out one of my wheels anytime soon.  :-\
« Last Edit: March 19, 2016, 06:30:07 pm by BadMouth »

ant2

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 217
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #22 on: March 19, 2016, 07:19:40 pm »
For me it's even weirder, if i set combined then the pedals don't work at all. If i uncheck combined i then have the issue  as described.

Interesting that it's the opposite condition of terminator.

Maybe there is some weird joystick setting saved in the nvram like you say, ill have another go tomorrow.
Can't find out how to get to any service menus btw.

terminator2k2

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 131
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #23 on: March 19, 2016, 07:39:37 pm »
For me it's even weirder, if i set combined then the pedals don't work at all. If i uncheck combined i then have the issue  as described.

Interesting that it's the opposite condition of terminator.

Maybe there is some weird joystick setting saved in the nvram like you say, ill have another go tomorrow.
Can't find out how to get to any service menus btw.

no that's exactly the same response I get...I know how the profiler works as I use it for demul and initial d 3 and that works fine...

Howard_Casto

  • Idiot Police
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 16802
  • Your Post's Soul is MINE!!! .......Again??
    • The Dragon King
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #24 on: March 19, 2016, 07:53:14 pm »
I'm excited to mess with it but my dash is currently in pieces in the floor as I program the firmware.  If the axis issue can't be fixed I'll try to hack it later.

terminator2k2

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 131
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #25 on: March 19, 2016, 08:04:52 pm »
well I restarted my computer - no change

tried a different Logitech wheel , this time with pedals - no change

tried on xbox 360 pad - seems to work ok on single axis, up for acc  , centre of pad does nothing , then back brakes (with brake lights on )

strange 1 this.....


DarthMarino

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 487
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #26 on: March 20, 2016, 12:34:59 am »
Is there a service menu for the game?

There is if you press Num Lock, then Shift. However, nothing works in the diagnostic switch tests for me; with or without joystick activated. Plus, if you exit out of the menu, it just locks up so I'm not sure if anything can be saved.

Malenko

  • KNEEL BEFORE ZODlenko!
  • Trade Count: (+58)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 13250
    • forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,142404.msg1475162.html
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #27 on: March 20, 2016, 09:09:47 am »
Im clueless on how to remap for the 360 controller, game is tough using 1 stick to steer and accelerate  :laugh2:

Is it just me or is running the game at a different resolution break the menus?
No matter one's station in life, the Dance of Death unites us all.

Jitterdoomer

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 57
  • I want to build my own arcade controls!
    • Personal Twitter Page
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #28 on: March 21, 2016, 12:17:50 am »
It's actually the game's resolution because this game was designed for 4:3 resolution in the arcades.

Also, if you don't want to be distracted by the digitized sprites in the game, you can able to delete or rename the Shared folder in the files that contains the animations (they are flatout "3D" sprites) since the game cannot save the test menu configuration settings because it hangs after you exit right out of the test menu.

An example of a digitized sprite in the game:
« Last Edit: March 21, 2016, 12:26:47 am by Jitterdoomer »
For amusement only.

BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 8440
  • ...
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #29 on: March 21, 2016, 09:21:03 am »
Although I wasn't going to dig out a wheel, in reorganizing my basement I came across my old old MOMO.
....and then it took me another 2 hours to find the power supply.   :lol

I'll give it a try with the wheel tonight.
If it works fine I'll try to screw it up and then I'll be able to try to fix it.  ;D


BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 8440
  • ...
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #30 on: March 21, 2016, 08:35:04 pm »
I plugged in the MOMO and it showed up as a generic USB joystick with the steering on the X axis and the Gas and Brake combined on the Y axis.
There were no options to combine or separate pedals since it wasn't showing up as a wheel.
Game worked fine.

I installed Logitech profiler.  Under game controllers in windows, the MOMO shows up as a wheel with the usual options.
Pedals marked combined.
Pedals no longer work in game.

I think what is happening is that the game is hard coded to use the Y axis, but when I installed proper drivers, that moved the pedals to the Z axis.
So that's what I think is going on, but I haven't found a way to correct it yet.
I thought I could remap the axis in profiler, but you can only map it to one of the other pedal or steering, not the letter axis you want.

EDIT:

Confirmed this using x360ce
When pedals are marked separate, the gas shows up as Y and the brake shows up as RZ.
When combined, they show up as halves of "slider 1"

...so that's why it's not working at all when marked combined and the gas pedal is functioning as both gas and brake when marked separate.

« Last Edit: March 21, 2016, 09:12:39 pm by BadMouth »

BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 8440
  • ...
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #31 on: March 21, 2016, 09:28:24 pm »
My brain is fried from working 10.5 hours today, so I don't really feel like messing with this tonight, BUT.....

There is an option in Logitech profiler to export a profile.
It creates a simple xml file.  (open it in a browser to see it formatted properly).

It looks like we might be able to reassign axis there, and then import the altered profile.

Code: [Select]
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

-<GameProfile xmlns="http://www.logitech.com/schemas/2009/gaming/game_profile">


-<Profile Installed="false" Revision="1:21/03/2016" Author="Racer2" Publisher="Custom User Profile" GUID="{7E9906F7-0A3E-46E1-847A-13CF7B1BAD62}">

<Name>fastfur</Name>

<Signature Shortcut="" Value="" Key=""/>


-<Target IconIndex="-1">

<Name>sdaemon.exe</Name>

</Target>


-<Macros>


-<Command Name="Mouse Left Button" Id="1">

<Event Mask="1" DeltaY="0" DeltaX="0" Type="Mouse"/>

</Command>


-<Command Name="Mouse Middle Button" Id="2">

<Event Mask="4" DeltaY="0" DeltaX="0" Type="Mouse"/>

</Command>


-<Command Name="Mouse Right Button" Id="3">

<Event Mask="2" DeltaY="0" DeltaX="0" Type="Mouse"/>

</Command>

</Macros>


-<Assignments DeviceModel="42">


-<Mapping>

<Source Type="Axis" ID="0"/>

<Destination Type="Axis" ID="1"/>

</Mapping>


-<Mapping>

<Source Type="Axis" ID="2"/>

<Destination Type="Axis" ID="4"/>

</Mapping>


-<Mapping>

<Source Type="Axis" ID="3"/>

<Destination Type="Axis" ID="8"/>

</Mapping>

</Assignments>


-<DeviceSpecialOptions>


-<SpecialOptions DeviceModel="42">

<ForceOptions DefaultSpringAttenuation="100" DefaultSpringEnabled="false" DamperAttenuation="100" SpringAttenuation="100" OverallAttenuation="100" Enable="false"/>

<WheelOptions Enable="true" OperatingRange="0" CombinePedals="true"/>

<GameOptions Enable="false" AllowGameSettings="false"/>

</SpecialOptions>

</DeviceSpecialOptions>

</Profile>

</GameProfile>

EDIT: I realized that the xml I posted was extra messy from me messing around with all kinds of settings.  Created a new profile with nothing but the pedals marked combined and posted that xml.
The simpler one looks less promising.

DOUBLE EDIT: There are developer docs in the logitech profiler folder in windows, but they are in .doc format and I don't feel like downloading something to view them with tonight.
I was hoping for some easy dumb solution like a legend explaining what axis the numbers each correspond to.
« Last Edit: March 21, 2016, 09:43:12 pm by BadMouth »

BadMouth

  • Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 8440
  • ...
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #32 on: March 21, 2016, 10:28:27 pm »
After messing around with it some more and deleting all the logitech profiles, the brake lights aren't coming on until the gas pedal is halfway released which is what I would expect.
Before, I could have sworn they were coming on if I let up on the pedal at all.

Howard_Casto

  • Idiot Police
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 16802
  • Your Post's Soul is MINE!!! .......Again??
    • The Dragon King
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #33 on: March 21, 2016, 11:40:09 pm »
It might just be easier to use a virtual joystick program and transfer the data to format the game wants.

Brian74

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1082
  • Yep... I built that!!
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #34 on: March 23, 2016, 07:07:39 pm »
CONTROLS In menu
space bar Select
left and right arrows move around
F1 A 1 change car, more cars
B 2 car color
E 3 neon color
End skip upgrade

CONTROLS- In game
space bar back to attract mode
A Gas
S Z Brake
N Nitrous
Numpad 4 Left
Numpad 6 Right
W Wheelie
F1 F2 F3 Change camera
F10 Exit Game plus others

CONTROLS- Anywhere
F11 Crash
Esc Camera menu
V Show build version
O P Volume -/+

NOTES:
sdaemon.exe Shortcut (Properties)

Useful Switches:
-res1 160120 -res3 320240
-res5 512384 -res6 640480
-res8 800600 -res10 1024768
-res12 12801024 -res16 16001200
-joy to use a joystick/wheel
-fsaa2 -fsaa4 -fsaa8
-nocountdown -noracers -notraffic -nomusic
-parts -pimp
         

deano7649

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 15
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #35 on: March 29, 2016, 01:21:25 pm »
Just installed this on the other half of the MAME'd Sega Rally sitdown and these will link through a LAN cable automatically

Seems to play ok although at the start, one of the cars start off in a total random place whilst the other starts in the correct place

« Last Edit: March 29, 2016, 01:23:30 pm by deano7649 »

leeroymad

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #36 on: October 08, 2016, 10:50:41 am »
Hi sorry im replying to an old thread! im having issues setting the resolution in this game..  im using command line" sdaemon.exe -res16 16001200 " is this correct ?? it will just load the native resoltiuon no matter what i do..

Any help will be greatly appreciated!

ant2

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 217
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #37 on: October 09, 2016, 05:31:42 am »
It might just be easier to use a virtual joystick program and transfer the data to format the game wants.
?
Don't suppose any one found a fix?
Gave it another go today, the main issue is you can't use keypresses with the -joy option. otherwise we can just map the down axis to "A" for accelerator and unmap the peddle up axis

frankrizzo2

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 11
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #38 on: October 12, 2016, 11:01:45 pm »
I've messed with the controls quite a bit in this game too with the logitech profiler. I would be fine with using the keys for accel and brake as long as i could keep the analogue wheel. It's a fun game but I've left it out of my hyperspin lineup because of the brake issue. If anyone has any ideas or knows of any way to run combined pedals on this game without using the combined pedals checked (the game accel/brake pedals won't respond with combined pedals checked). Thanks

Boomslang

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 710
  • I want to build my own arcade controls!
Re: Mapping PC dump of The Fast and the Furious (2004)?
« Reply #39 on: October 13, 2016, 12:36:19 am »


does anyone else have graphics like this with the black parts on track etc?

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31